Jedi Dini

Huseyinmustu

New member
Dün bir arkadaşımla İslamiyet-Ateizm üzerine tartışırkenben ona İslamiyetin son din olduğunu, aksini ispatlayamayacağını söyledim.O da bana İslamiyetten sonra bir din olduğunu, adınında Jedi olduğunu söyledi.

Şahsen ben biraz araştırdım bu Jedi dinini, karşıma sadece Star Wars filminin senaryosundan uydurulan bir din olduğunu farkettim.Ancak birkaç insan filmdeki bu dinden etkilenmişler ve bunu gerçek bir dine çevirmişler.Ve bu dinin 250.000 e aşkın mensubu varmış.

Bunun bir açıklaması var mıdır?Jedi dini din olarak kabul edilebilir mi?

Kuran'ı anlamada ölçü samimiyet ve akıldır. Bu güzel özelliklerden yoksun bir kimsenin Kuran hakkında getirdiği yorumların, itirazların mantıksızlığına şaşırmak anlamsızdır. Çünkü Allah Kuran'da bize iman etmeyenlerin akıl ve anlayışları olmadığını bildirmiştir. Bu yüzden Kuran ayetleri ışığında bakıldığında iman etmeyenlerin akılsızca yorumları bir şaşkınlık konusu olmaktan çıkar, bir ibret konusu haline dönüşür daha neler duyacağız kim bilir işte dinsizin dini ile mücadelesi..

Allah katında tek ve bir din var. O da İslam. Başka bir din yok ki, jedi dini de olsun... O'na inanmayanlar için ise din çok, herkes kendine bir din icad edebilir.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks