Islami Temsil Eden ülke Sizce Hangisi???

Hangi Ulke Islami Temsil Ediyor????

soru ile yazı sanki alakasız gibi olmuş,
fakat, bu soru bana okuduğum bir roportajı hatırlattı,
Ankarada mukim bir şeyhe (adı ali galip gibi birşeydi) gazeteci sormuş,
-Sizce asrı saadete yakın yaşayan bir ülke hangisi günümüzde..
Tabi ben iran gibi, pakistan gibi, cezayır gibi en azından halkı müslüman bir ülkenin ismini bekliyordum, ama, cevap çok ilginçti.. AMERİKA
-Nasıl yani.. sorusuna verdiği çevap şu,
-En müreffeh ve zengin ülke Amerika olduğu için asrı saatede en yakın ülke orasıdır..
??????????????????????????

ilginc vede ibret verici bir cevab.
Bizde mesela Almanyada yasayan Türkler olarak Almanyadaki gerek dini yasamak noktasinda gerek refah düzeyi noktasinda.Bu Almanlarda eksik olan seyin kelime-i sehadet oldugunu düsünürüz.Gercektende mesela ben burada rahatlikla cübbe ve sarikla,sakalla gezebiliyorum Rabbime sükürler olsun.Resmi dairelerede rahatca girip cikabiliyorum.Tabiki burada da problemler var ama
Türkiyede yani memleketimizde öyle degil.Bakin bir örnek veriyim.Askerlik subesine muayene icin gittim.Istanbulda sakallarimdan dolayi islemlerimi yapmadilar.Diyorum ki askere gidecegimde zaten kesecem.Diyorlarki yok efendim fotografiniz sakalsiz olacak.
Hos Almanyada da problemim oldu kilik kiyafetimden dolayi isten cikarildim ama yinede Türkiyeye göre daha rahat.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks