Radikal İslam doğru söylüyorsun ilmi ile amil olmamız gerekiyor,düşüncelerimi sormanız beni mutlu etti,pantolana değen idrar sıçrıntısını önce sıçrantının üzerine su dökersin bir avuç veya yüreğinin ‘’tamam yeterlidir.’’ Dediği miktarca,sonra elinle çitilersin,sonra da elini yıkarsın,kontrol edersin çıktı mı çıkmadı mı diye,idrarın büyük bir kısmını üzerine yaptı isen elbette abdest olmaz,pantolunun bütünü ile yıkanması gerekir,eğer az gelmiş ise o az sıçrantıyı da çıkartmak gerekir,tertemiz olduktan sonra güzelce abdestimizi almamız gerekir.İdrarlı halde namaz kılınmaz,Allah Teala Hazretlerinin huzuruna öyle çıkılmaz,temizlenir öyle çıkılmaz,
İyi güzel yazmışsın da; bu bahsettiğin açıklama İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin (r.aleyh) ictihadıdır. Madem fıkıh mezhep gibi angaryalara gerek yok, o halde neden bir mezhep imamının ictihadı ile amel ediyorsun ? Hadi bir an için sende İmam-ı Azam gibi düşündün diyelim, kabul. Peki; altını ıslatan insanlar var malum, bu bir rahatsızlık, adam 20-25 yaşına gelmiş böbreklerinden rahatsız ve halen altını ıslatıyor. Bu kişi sabah namazına kalktığında bakıyor ki altını yine ıslatmış bütün beden hemen hemen idrar içinde. Namazın geçmesine de 5 dakika var. Ne yapacak şimdi. Elbisesindeki bir damla idrar için senin dediğin gibi oğdu, çitiledi, yıkadı, pakladı; peki ya şimdi ne olacak. Beden idrar içinde, elbise dersen ha keza baştan sona idrar ve başkada o an için giyecek bir elbisede yok. Ne olacak şimdi ?
Radikal İslam,bir insan ayakta bevl etmez,sonra bacakları elbisesi hem dışkı içinde kalır,pislik olur,tahrimen mekruh kelimesinin anlamını bilmem ben,ben Allah’ın bana verdiği ilim ile Kuran-ı Kerim’e bakarım,aradığım amel etme emri orada yoksa Hadis-i Şeriflere bakarım,eğer ki onda da yoksa Allah’ın bana yardım edeceğine inanarak kendim hüküm veririm,İslam dini akıl dinidir.Allah da her insana akıl vermiştir.
Serhan; idrar başka, o dediğin necaset başka. Bir çok erkek ayakta yapıyor. Görmüyormusun bütün umuma açık tuvaletlerde psivuar konulmuş. Her Türk erkeği de bunu gayet doğalmış gibi kullanıyor. Bacakları ve elbiseside idrar olmuyor demek ki.
Tahrimen mekruh; harama yakın demektir. Bütün bunlar fıkhın içinde yer alan terimlerdir. Her biri kendi içinde ictihad gerektiren yorumlardır. daha terimler konusunda bir fikrin yok, önemsemiyorsun ama çok güzel cevaplar veriyorsun. Kur'an'a dayansan Kur'ân'dan örnek verirsin, Hadis yahut sünnete dayansan oradan örnek verirsin, ama kusura bakma açıklamaların sadece nefsine dayanmandan ileri geldiği için nefsinden örnekler veriyorsun, fakat itibar edilmeyecek bilgiler sunuyorsun.
Oysa; bak Allah (cc) ne güzel yol göstermiş; fıkıh konusunda ne derece önem ve gereklilik olduğunu gözünün önüne sermiş sadece okumanı bekliyor:
"Eğer onu (o hükmü)
Peygamberlere ve kendi aralarındaki ulül'emirlerine (alimlerine)
havale etselerdi (Peygamberler bileceği gibi)
onlardan o hükmü oradan çıkarabilenler de bilirlerdi" (Nisa : 83)
Ve şu ayet de sana mezheplerin hak olduğuna inanman açısından kafi gelir inşaallah:
"De ki, benimle sizin aranızda Allah ve bir de nezdinizde kitap bilgisi bulunanların şahadeti kafidir" Ra'd : 43)
Bu kırmızı harfler ile yazıp altlarını özellikle çizdiğimiz yerler alimlere vurgu yapar! Söylediklerinin gerisi, alıntı bile yapmaya değmez faso fisodur sevgili serhan.
Allah'a emanet, aklına mukayyet ol.