Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hz. Mevlana Mezarının Bilinmeyen Sırrı!

ÇAPANOÐLU

New member
Ama yazının başlığı şeymanur kardeşin yorumunu destekler nitelikte, Bilinmeyen Sır diye bir başlığın altında teknik yapı aranmaz herhalde, ne yalan söyleyim, başlığı görür görmez nelerle karşılaşacağımı hemen hemen tahmin ettim ve yanılmadım da, bunun ötesinde, bu olaya nasıl bakarsanız bakın, ndin adına alınacak birşey göremiyorum..
Dediğiniz gibi, bir rivayettir, o kadar..

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH
dünyaya hümanizm gülüşü dağıtan bir zat

Mevlana hazretlerinin tanımı bu kadar basit değilmi! Yazıklar olsun..

Geçende bana bi söz söylemiştiniz hatırlıyosunuzdur umarım..bir kişi hakkında elimde olmadan asabi bir yorum yapmıştım..ve bana şunu söylemiştiniz..yaptığınız yorum ''avatar'' ınızdaki söze yakışıyomu????ve siz şu anda benim düştüğüm duruma düştünüz..
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol,
Sahavet ve cömertlikte akarsu gibi ol,
Tevazu ve maluliyette toprak gibi ol,
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol​

Ayrıca 7 yaşındaki çocuğun durumu apaçık ortadadır..öyle büyük bir zatın mezarına girmek kimsenin harcı değildir..ben 2 ay önce Eyüp Sultan hazretlerinin türbesine girdiğimde, öyle büyük bir maneviyat içinde hissettimki kendimi nutkum tutuldu, hiç konuşmadan sadece ağladım..nolursunuz konunun bi ucundan tutup başka mesajlar vermeye çalışmayın..selametle
!..

ÇAPANOÐLU

New member
Mevlana hazretlerinin tanımı bu kadar basit değilmi! Yazıklar olsun..

Geçende bana bi söz söylemiştiniz hatırlıyosunuzdur umarım..bir kişi hakkında elimde olmadan asabi bir yorum yapmıştım..ve bana şunu söylemiştiniz..yaptığınız yorum ''avatar'' ınızdaki söze yakışıyomu????ve siz şu anda benim düştüğüm duruma düştünüz..
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol,
Sahavet ve cömertlikte akarsu gibi ol,
Tevazu ve maluliyette toprak gibi ol,
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol​

Ayrıca 7 yaşındaki çocuğun durumu apaçık ortadadır..öyle büyük bir zatın mezarına girmek kimsenin harcı değildir..ben 2 ay önce Eyüp Sultan hazretlerinin türbesine girdiğimde, öyle büyük bir maneviyat içinde hissettimki kendimi nutkum tutuldu, hiç konuşmadan sadece ağladım..nolursunuz konunun bi ucundan tutup başka mesajlar vermeye çalışmayın..selametle
!..

Mevlanaya her yıl düzenlenen vuslat gecelerinde hümanist damgası vuran yüzlerce prof, dr.,mutasavvıfa da aynı tepkiyi gösterir misiniz bilemiyorum ama,
Şeymanur kardeşin aynı söylemi dillendirmesinin öfke ile ne alakası var bunu da anlayamadım..
meselesinin gerisi zaten rivayetler ve müslümanların en sevdiği konu, gizemler ve efsunlar..

Emir Hattab

New member
Web sitesi
www.google.com.tr
Ama yazının başlığı şeymanur kardeşin yorumunu destekler nitelikte, Bilinmeyen Sır diye bir başlığın altında teknik yapı aranmaz herhalde, ne yalan söyleyim, başlığı görür görmez nelerle karşılaşacağımı hemen hemen tahmin ettim ve yanılmadım da, bunun ötesinde, bu olaya nasıl bakarsanız bakın, ndin adına alınacak birşey göremiyorum..
Dediğiniz gibi, bir rivayettir, o kadar..
Evet KABE'nin içiyle HZ. Mevlana'nın MEZARLIĞININ içini aynı kefeye koyup akıl süzgeçinden geçirerek yaptığı yorumu desteklese ne olur desteklemese ne olur :D

Din adına birşey göremiyebilirsiniz "NASIL BAKARSAN ÖYLE GÖRÜRSÜN ... "(HZ.Mevlana). Ben Hz. Mevlana gibi bir zat'ın Din Bilgini'nin Türbesinden zamanın ötesinde bilim malzemelerinin çıkmasını İslam Dininin Bilime ne kadar çok önem verdiğini görüyorum ve kendini aydın zanneden kişilerin Mümin kişileri yobaz ve gerici olarak göstermelerine karşıt bu delilleri gözler önüne sunuyorum

muhammet

New member
UNUTULANLAR

Nasırlandıkça yürekler, “dil-i şeyda”yı unuttuk,

İhtiras sahralarında gömüp, Leyla’yı unuttuk...

Nerde söküp yüreğini sevdiğine veren yiğit?

Arastaya düşünce aşk, kara sevdayı unuttuk...

Savıyorken sinemizden bir hançerin darbesini,

Ensemizde alev-alev yanan palayı unuttuk...

Düşüncemiz mor dağların ardındaki sırrı çözdü,

Ayağımızın dibinde yatan belayı unuttuk...

Vuslat içinde hasreti öylesine kanıksadık

Ki, gurbette yurdumuzu, yurtta sılayı unuttuk...

Hoş gelmedi ne sözümüz, ne yüzümüz yarenlere,

Sözlerde sinsi riyayı, yüzde cilayı unuttuk...

Unutulmaz hatıralar bırakmak için dünyada,

Bizi bir an unutmayan yüce Mevlâ’yı unuttuk...

ÇAPANOÐLU

New member
Evet KABE'nin içiyle HZ. Mevlana'nın MEZARLIĞININ içini aynı kefeye koyup akıl süzgeçinden geçirerek yaptığı yorumu desteklese ne olur desteklemese ne olur :D

Din adına birşey göremiyebilirsiniz "NASIL BAKARSAN ÖYLE GÖRÜRSÜN ... "(HZ.Mevlana). Ben Hz. Mevlana gibi bir zat'ın Din Bilgini'nin Türbesinden zamanın ötesinde bilim malzemelerinin çıkmasını İslam Dininin Bilime ne kadar çok önem verdiğini görüyorum ve kendini aydın zanneden kişilerin Mümin kişileri yobaz ve gerici olarak göstermelerine karşıt bu delilleri gözler önüne sunuyorum

Zaten, sırf bu amaçla bir yazı kaleme alınsa kimsenin bir diyeceği olamaz, lakin, işin içine sır gibi laflar serpiştirildiğinde, meselenin yönü değişmektedir, bakış açısına gelince, Biz Vahy'e bakar, O'nu görürüz, Onun ötesi ne bakılmaya ne görülmeye layıktır, amaçsız bir yaşam biçiminden Rabbe sığınırız..

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH
Mevlanaya her yıl düzenlenen vuslat gecelerinde hümanist damgası vuran yüzlerce prof, dr.,mutasavvıfa da aynı tepkiyi gösterir misiniz bilemiyorum ama,
Şeymanur kardeşin aynı söylemi dillendirmesinin öfke ile ne alakası var bunu da anlayamadım..
meselesinin gerisi zaten rivayetler ve müslümanların en sevdiği konu, gizemler ve efsunlar..

Vuslat gecelerinde Mevlana hazretlerine hümanist damgası vuran prof.dr'lar
bizi bağlamaz..Biz Hz.Mevlana'nın islam dinini nasıl yaşadığına bakarız..Onun sabrı, nefsini nasıl öldürdüğü bizim için örnek teşkil eder..Siz neden Asr-ı saadet ashabından örnek almayıpta Hz.Mevlana'nın hayatını kendinize kıstas alıyosunuz gibi bir soru gelebilir..Bakın altını çiziyorum biz sadece Hz.Mevlana'dan ilham alıyoruz..Ne ondan medet bekliyoruz, ne de onun doğa üstü güçlere sahip olduğunu düşünüyoruz..Selametle!..

Emir Hattab

New member
Web sitesi
www.google.com.tr
Zaten, sırf bu amaçla bir yazı kaleme alınsa kimsenin bir diyeceği olamaz, lakin, işin içine sır gibi laflar serpiştirildiğinde, meselenin yönü değişmektedir, bakış açısına gelince, Biz Vahy'e bakar, O'nu görürüz, Onun ötesi ne bakılmaya ne görülmeye layıktır, amaçsız bir yaşam biçiminden Rabbe sığınırız..
demagoji yapıyorsunuz Bizde Aksini İddia etmiyoruz zaten

rusen_alp

New member
" Mevlana hümanisttir " demek Mevlana'yı anlamamak demektir kardeşlerim.... bu ön yargıyı yıkmak için Tahirül Mevlevinin mesnevisini ya da Şefik Can'ın mesnevi şerhlerini okumalarını şiddetle tavsiye ederim.

ÇAPANOÐLU

New member
Vuslat gecelerinde Mevlana hazretlerine hümanist damgası vuran prof.dr'lar
bizi bağlamaz..Biz Hz.Mevlana'nın islam dinini nasıl yaşadığına bakarız..Onun sabrı, nefsini nasıl öldürdüğü bizim için örnek teşkil eder..Siz neden Asr-ı saadet ashabından örnek almayıpta Hz.Mevlana'nın hayatını kendinize kıstas alıyosunuz gibi bir soru gelebilir..Bakın altını çiziyorum biz sadece Hz.Mevlana'dan ilham alıyoruz..Ne ondan medet bekliyoruz, ne de onun doğa üstü güçlere sahip olduğunu düşünüyoruz..Selametle!..

hayrını görün kardeş, ne karışırız, kimden ne alırsanız alın, Allah'ın Hür yarattığı insanı köleleştirecek değiliz, bu yaradılış gayesine de uymaz..

NUAYMAN

New member
konularda yanlışlıklar olabilir bizlerin buna yaklaşımları konuyu acan kardeşimize uyarılarımız ilk etapta yumuşak olmalıdır kırıcı değil yani şu yazının şurasında kafamı karıştıran bir şey var kardeşim diye konudan alıntı yapıp konuyu acan kardeşimizden yanıt beklersiniz. o kardeşimizde konuyu biraz daha araştırır yanlışsa özür diler değilse sebini acıklar.lütfen bunlara dikkat edelim direk kınamaya gecmeyelim.kardeşimizin eline sağlık ben bir kötülük göremdim konusunda hatta sayesinde deve kuşunun yumurtasının bulunduğu mekandan böcekleri uzak tututğunu öğrendim....ALLAH razı olsun

Emir Hattab

New member
Web sitesi
www.google.com.tr
konularda yanlışlıklar olabilir bizlerin buna yaklaşımları konuyu acan kardeşimize uyarılarımız ilk etapta yumuşak olmalıdır kırıcı değil yani şu yazının şurasında kafamı karıştıran bir şey var kardeşim diye konudan alıntı yapıp konuyu acan kardeşimizden yanıt beklersiniz. o kardeşimizde konuyu biraz daha araştırır yanlışsa özür diler değilse sebini acıklar.lütfen bunlara dikkat edelim direk kınamaya gecmeyelim.kardeşimizin eline sağlık ben bir kötülük göremdim konusunda hatta sayesinde deve kuşunun yumurtasının bulunduğu mekandan böcekleri uzak tututğunu öğrendim....ALLAH razı olsun
Allah cümlemizden razı olsun
eyvAllah kardeşim sağolasın onlarda senin gibi baksalardı olaya...ama niyet bunda en önemli faktör... amaç belli!!!

selinay25

New member
Bizim Mevlamiz Allah Cc Dir....kitabi Kerim Olan Kuran'i Bize Yeter...vesselam

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH
Bizim Mevlamiz Allah Cc Dir....kitabi Kerim Olan Kuran'i Bize Yeter...vesselam

Şu anda elinizde size ingilizceyi sular seller gibi öğretebilecek güzel bir kitap olduğunu varsayalım..Bu kitabın belli bir çalışma taktiği olsun..önce gramerleri öğrenin, sonra kelime ezberleyin ve son olarakta yabancılarla konuşarak uygulamaya geçin..
Şimdi ingilizceyi çok iyi bir şekilde öğrendiğinizi varsayalım..nasıl cümle kurulacağını öğrendiniz ve çok iyi bir kelime haznesine sahipsiniz..ama konuşacak kimse bulamıyosunuz çevrenizde...
İşte bu verdiğim örnek sizin İslam'a bakış açınız..Siz İslamiyeti bütün dünya dillerinde konuşmayı başaran Hz.Mevlana'yı yok sayarak, sadece kendi içinizde yaşatmaya çalışıyosunuz..Bizlerde Kur'an'a tabiiyiz..Bizimde Mevlamız Allah(c.c)..
Siz bu yılın 2007 dünya mevlana yılı olduğunu biliyorsunuz değilmi?Bütün dünya Mevlana'nın misyonuna hayran kalırken, bizim topraklarımızda yetişmiş bu muhterem zatı yok sayıyorsunuz değilmi?yazık ki ne yazık!...
Bir şeyi bulunmadığı yerde aramak, onu aramamak demektir. (Hz.Mevlana)

Herkes herkese bir lokma şey verebilir ama boğaz bağışlamak, ancak Allah’ın işidir. (Hz.Mevlana)

Nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar. (Hz.Mevlana)

İnce sözler keskin kılıca benzer, kalkanın yoksa geri dur. (Hz.Mevlana)

Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol. (Hz.Mevlana)

Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. (Hz.Mevlana)

İyi dostu olanın aynaya ihtiyacı yoktur. (Hz. Mevlana)

Bu sözlerin hangi birinde Kur'an ayetlerinden sapma var..hangisi Kur'an dan başka birşey söylüyor sorarım size?

Serhan Eðeryýlmaz

New member
Portal bölümünden adıma tıklayarak,bütün mesajlarımı yazdığım konu'ya zan konuşmamak için bu yazıyı yazdım,içim bu yüzden çok rahat.Güncel mevzular olsun,dini mevzular olsun kendimi çok yorum yaparken gördüm,Allah beni affetsin,benim ne haddime Kuran-ı Kerim ayeti ve Resulullah'ın hadis-i şerifini belirtmeden söz söylemem böyle bir iş yaparsam sapıtmış olurum,kardeşlerim ben zan konuşmadan önce ilim öğrenmek istiyorum,zira Resulullah Aleyhisselatu Vesselam buyurmuştur :''Zan konuşmadan önce ilim öğrenin.'' bir diğer hadis-i şerifinde Aleyhisselatu Vesselam buyurmuştur :''Zan sözün en yalan olanıdır.'' zancı olmak yalancı olmaktır,ben böyle olmaktan korkuyorum,bugüne kadar yazmış olduğum yazılarımda doğru kısımda vardır yanlış kısımda siz onları atın bir kenara . Allah Teala Hazretleri insanoğluna Ayetler ve Resuller göndermiştir.Allah insanların uymaları gereken bilgileri insanlara vermiştir.İnsan kendi nefsince konuşamaz,konuşursa baş kaldırmış olur.Yazılarımda sizlere herhangi bir yanlış harekette bulunduysam beni affedin.Bir konu ile ilgili konuşulması lazım geliyorsa bu konuda tek söz sahibi nefisler değil Allah'ın ayetleri ve Resulullunun uygulamaları (sünnetleri) olmalıdır,gerisi yalan.Yazı yazdığım her konunun arkasına bu yazımı da yazacağım nasip olursa.Demek istediğim şu,konuştum konuştum konuştum ama ne konuştum ? artık konulara katılımımda ben değil önce Allah Teala Hazretleri ve sonrasında Resulu söz sahibi olacak kendimden bir şey eklemeyeceğim.Allah'ım nasip ederse

Ebu Zerr

New member
Celaleddin Rumi'nin mezarına girerim, ruhuna fatiha okur, elimi koluma sallar çıkarım. Celaleddin Rumi diyor ki:

"Bizim mezarımızı yerde aramayınız, bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir."

be hey, yerde mezar arayan gafiller, celaeddin rumi orada değil, ariflerin gönüllerinde...

Üst Alt