Hurufu mukatta

Bu ifadelerin müteşabih olduğu yorumuna da katılmıyorum.

Ben bu harflerin muhatabının dikkatini çekmek için kullanıldığını düşünüyorum. Yani bulundukları yer itibariyle bir fonksiyona sahipler. Başka fonksiyonları da olduğu elbette söylenebilir. Ancak yalnızca peygamberin ya da bazı özel kişilerin anlayabildiği diğer insanların anlayamayacağı ifadeler olması bana göre mümkün değil.

bu işte bence olmaz ayette bu kitap iki ayetten oluşur diyor müteşabih ve muhkem, yani üçüncü bir dikkat çekme ayeti yok, bir ayet ya muhkemdir yada mütşebihtir. muhkem ayet anlamı açıktır, müteşabihler açık değildir, bir ayat muhkem değilse müteşabihtir bu kadar basit, bu hartfler bir ayeti oluşturuyormu ever anlaşılıyormu hayır ozaman müteşabihtir. bu kadar basit bence üçüncü bir şekil dikkat çekme ayeti diye birşey varmı?

"Rabbin sözüne göre Rabbin kulu Musa orada, Moab diyarında öldü. Ve Moab diyarına Beyt-Peor karşısındaki derede onu gömdü."
(Tesniye Bölümü (Yasanın Tekrarı) ,34/5-8)

"Ahazya kral olduğu zaman kırk iki yaşında idi ve Yeruşalem'de bir yıl ikamet etti."(II.Tarihler Bölümü,22/2)

"Ahazya kral olduğu zaman yirmi iki yaşınsa idi ve Yeruşalem'de bir yıl ikamet etti."(II.Krallar Bölümü,8/26)
-------------------------------------------Ve Yakub o yerin adını Paniel koydu,çünkü:"Allah'ı yüz yüze gördüm ve canım sağ kaldı,dedi."(Yaratılış Bölümü,32/30)
"Ve dedi yüzümü göremezsin,çünkü insan beni görüp de yaşayamaz.(Mısır'dan Çıkış Bölümü,33/20)

Yok dediğiniz ayetlere bir kez daha bakmanızı tavsiye ediyorum...

Güzel bir yaklaşım ve paylaşım.

Daha da geliştirmek lazım. Derin mevzuu...

Ellerine sağlık.

Geri