H
hüma-gül
Guest
Son zamanlarda hurma, bilim adamları tarafından da incelenmeye başlanmış ve
ondaki özellikler keşfedilmeye çalışılmıştır. Bulunan sonuçlar gerçekten ilginçtir. Hurma sadece gıda değil aynı zamanda bir ilaçtır. Mineraller açısından oldukça zengin bir meyvedir. Şeker açısından da zengindir. Bu özelliğiyle enerji verir. Meyve şekeri içerdiği için, sanılanın aksine şişmanlatmaz. Yoğun tempo yüzünden kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız bol bol taze hurma yiyin. Lif yönüyle de zengin olduğu için yemek aralarında atıştırılması kabızlık için iyi bir ilaçtır. Elmanın kalp ve damar hastalıklarına karşı önemi bilinen bir şeydi. Uzmanların yaptığı bir incelemede elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı. Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen uzmanlar, elmada daha fazla bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmadaki sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmanınkinin iki katı olduğunu belirtiyorlar. Düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan hurmanın, içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarında bulunduğu söyleniyor. Hurma ayrıca, bedeni ve zihni gelişmeyi sağlar. Kansere karşı ciddi koruyucudur. Boğaz hastalıkları için faydalıdır. Boğaz ağrısını keser. Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Kemik hastalıklarında tesiri ciddi bir seviyededir. Hurma aç karna yenmelidir ki kendisinden beklenen fayda tahakkuk etsin. Mineraller açısından oldukça zengindir. Içeriğinde kalsiyum, potasyum, demir, B vitamini ve A vi-tamini bulunmaktadır.
Hurmanın besin değeri anlatılmakla bitmeyecek kadar çok ve araştırmacıları meşgul edecek kadar derindir. Gıda olmasının yanında, aynı zamanda da ilaçtır. Kanserden kansızlığa, mide ve bağırsak rahatsızlıklarından beyin ve beden zafiyetine kadar bir çok hastalığın şifasıdır hurma…
Günümüzün en önemli rahatsızlığı stres ve gerginliğin de baş düşmanıdır hurma. Stresli ve gergin olanlara sabah, öğle ve akşam olmak üzere üçer-beşer adet hurma yemesi tıp çevrelerince tavsiye edilmektedir. Uzmanların yaptığı araştırmalar, sonucunda sinirleri güçlendiren B6 vitamini ve magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğu ortaya çıkmıştır. Sinir vitamini olarak adlandırılan B6 ile kasların çalışmasında önemli rol oynayan ve bu sebeple kalp krizini önleyici tesiri olduğu bilinen magnezyum hurmada bol miktarda mevcuttur. Hurmanın çok tüketildiği ülkelerde kansere tutulma oranı çok azdır. Hemen hemen yok gibidir. Hurmanın gıda değeri çok yüksektir. Bu sebeple bedenen ve zihnen ağır çalışanlara, bedeni ve zihni çalışmadan yorgun düşenlere, hastalıktan bitap düşmüş olanlara çok faydalıdır. Hurma hem enerji verir hem de kasların ve sinirlerin gelişmesini sağlar. Hurma özellikle hamile ve emzikli hanımlar için çok faydalıdır. Anne karnındaki çocuğun sağlıklı gelişmesini sağlar ve hamileliğin anneyi zayıf düşürmesini önler.
Kısacası hurma mucizevi bir meyvedir ve tıpkı tadı gibi özel bir ikramdır.
ondaki özellikler keşfedilmeye çalışılmıştır. Bulunan sonuçlar gerçekten ilginçtir. Hurma sadece gıda değil aynı zamanda bir ilaçtır. Mineraller açısından oldukça zengin bir meyvedir. Şeker açısından da zengindir. Bu özelliğiyle enerji verir. Meyve şekeri içerdiği için, sanılanın aksine şişmanlatmaz. Yoğun tempo yüzünden kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız bol bol taze hurma yiyin. Lif yönüyle de zengin olduğu için yemek aralarında atıştırılması kabızlık için iyi bir ilaçtır. Elmanın kalp ve damar hastalıklarına karşı önemi bilinen bir şeydi. Uzmanların yaptığı bir incelemede elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı. Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen uzmanlar, elmada daha fazla bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmadaki sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmanınkinin iki katı olduğunu belirtiyorlar. Düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan hurmanın, içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarında bulunduğu söyleniyor. Hurma ayrıca, bedeni ve zihni gelişmeyi sağlar. Kansere karşı ciddi koruyucudur. Boğaz hastalıkları için faydalıdır. Boğaz ağrısını keser. Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Kemik hastalıklarında tesiri ciddi bir seviyededir. Hurma aç karna yenmelidir ki kendisinden beklenen fayda tahakkuk etsin. Mineraller açısından oldukça zengindir. Içeriğinde kalsiyum, potasyum, demir, B vitamini ve A vi-tamini bulunmaktadır.
Hurmanın besin değeri anlatılmakla bitmeyecek kadar çok ve araştırmacıları meşgul edecek kadar derindir. Gıda olmasının yanında, aynı zamanda da ilaçtır. Kanserden kansızlığa, mide ve bağırsak rahatsızlıklarından beyin ve beden zafiyetine kadar bir çok hastalığın şifasıdır hurma…
Günümüzün en önemli rahatsızlığı stres ve gerginliğin de baş düşmanıdır hurma. Stresli ve gergin olanlara sabah, öğle ve akşam olmak üzere üçer-beşer adet hurma yemesi tıp çevrelerince tavsiye edilmektedir. Uzmanların yaptığı araştırmalar, sonucunda sinirleri güçlendiren B6 vitamini ve magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğu ortaya çıkmıştır. Sinir vitamini olarak adlandırılan B6 ile kasların çalışmasında önemli rol oynayan ve bu sebeple kalp krizini önleyici tesiri olduğu bilinen magnezyum hurmada bol miktarda mevcuttur. Hurmanın çok tüketildiği ülkelerde kansere tutulma oranı çok azdır. Hemen hemen yok gibidir. Hurmanın gıda değeri çok yüksektir. Bu sebeple bedenen ve zihnen ağır çalışanlara, bedeni ve zihni çalışmadan yorgun düşenlere, hastalıktan bitap düşmüş olanlara çok faydalıdır. Hurma hem enerji verir hem de kasların ve sinirlerin gelişmesini sağlar. Hurma özellikle hamile ve emzikli hanımlar için çok faydalıdır. Anne karnındaki çocuğun sağlıklı gelişmesini sağlar ve hamileliğin anneyi zayıf düşürmesini önler.
Kısacası hurma mucizevi bir meyvedir ve tıpkı tadı gibi özel bir ikramdır.