hristiyan veyahut yahudi biriyle evlenmek günahtır diye kesin bir delil var mıdır?
bilgilerinizi paylaşır mısınız?
Müslüman erkeğinde ehli kitab kadınla evlenebilmesinin şartı ehli kitab olan yani yahudi ve hristiyan kadınların TEVHİDİ bir ALLAH inancı olması dır.Yoksa günümüzde teslis akidesine sahip hristiyanlar ve Üzeyir ALLAHı oğludur diyen yahudi bir kadın ile müslüman bir ekeğin evlenebilmesi söz konusu değildir.Dua ile
Hz. Muhammede inanmadan hiç kimse tevhid inancına sahib olamaz,müslüman olamaz mümin olamaz!
Hz. Muhammede inanmadan hiç kimse tevhid inancına sahib olamaz,müslüman olamaz mümin olamaz!
hz. peygamberimizi kabul eden bır hrıstıyan weya yahudıyle evlenmek uygun mudur?
benim bildigim kadariyla musluman erkek islami kabul eden hristiyan veya yahudi bir kadinla evlenebilir, ama musluman kadin sonradan islami kabul eden kitab ehlinden olan bir erkekle evlenemez. nedenini sorarsaniz ben de bilmiyorum
selam ve dua ile.......
bende size bir seminerde başımdan geçen olayı anlatayım. bosna hersekten gelen bir konuşmacı bazı şerlerde hayır vardır diye bir söz söyledi ve şöyle açıkladı biz sırplarla dostane bir şekilde yaşıyorduk onlarla kız alışverişimizde oluyordu fakat bu bela başımıza gelince müslüman bir kızın kalbinden bile gayri müslim birinin geçmesinin günah olduğunu öğrendik fakat geç kalmıştık onun için bazı şerlerde hayır vardır dedim diye açıkladı.
Merhaba Arkadaşlar:
Ben konuyu aynı başlıkla farklı bir boyuta taşımak istiyorum, umulurki halis niyetim anlaşılır.
Emir iman edenlerle müşriklerin evlenmesini yasaklıyor ve bizim müşrikten anladığımız sadece yahudi ve hristiyanlar mı?
Günümüzde Allah = Peygamber, ya da Allah = mezhep imamları, ya da Allah = tarikat liderleri vs yollar yok mu? Bunu nerden anlıyoruz, kuran yetmez, kuran anlaşılmaz, kuranda eksikler vardır söylemlerinin arkasından gelen hadis, sünnet, ilmihal bilgileri vs, bunlar şirk değil mi? Demekki müşriki sadece müslümanların dışında aramakta yanlış. Allaha ulaşmak için aracı tutanlar sizce şirk batağında değiller midir? Bırakın başka memleket insanını, kendi ailenizde bile bunlardan yokmu? Ayeti iyice anlamamız için önce şirkin ne olduğunu iyice bilmemiz gerekiyor.
Şirk ile ilgili ayrıntılı bir makalenin bulunduğu linki buraya veriyorum, okuyanlar gerçeği daha iyi görecektir.
Hepiniz Allaha emanet olasınız...
Hanif Dostlar Ana Sayfa: Yaşar Nuri Öztürk’ün Yorumuyla ŞİRK
Merhaba Arkadaşlar:
Ben konuyu aynı başlıkla farklı bir boyuta taşımak istiyorum, umulurki halis niyetim anlaşılır.
Emir iman edenlerle müşriklerin evlenmesini yasaklıyor ve bizim müşrikten anladığımız sadece yahudi ve hristiyanlar mı?
Günümüzde Allah = Peygamber, ya da Allah = mezhep imamları, ya da Allah = tarikat liderleri vs yollar yok mu? Bunu nerden anlıyoruz, kuran yetmez, kuran anlaşılmaz, kuranda eksikler vardır söylemlerinin arkasından gelen hadis, sünnet, ilmihal bilgileri vs, bunlar şirk değil mi? Demekki müşriki sadece müslümanların dışında aramakta yanlış. Allaha ulaşmak için aracı tutanlar sizce şirk batağında değiller midir? Bırakın başka memleket insanını, kendi ailenizde bile bunlardan yokmu? Ayeti iyice anlamamız için önce şirkin ne olduğunu iyice bilmemiz gerekiyor.
Şirk ile ilgili ayrıntılı bir makalenin bulunduğu linki buraya veriyorum, okuyanlar gerçeği daha iyi görecektir.
Merhaba Arkadaşlar:
Merhaba Arkadaşlar:
Günümüzde Allah = Peygamber, ya da Allah = mezhep imamları, ya da Allah = tarikat liderleri vs yollar yok mu? Bunu nerden anlıyoruz, kuran yetmez, kuran anlaşılmaz, kuranda eksikler vardır söylemlerinin arkasından gelen hadis, sünnet, ilmihal bilgileri vs, bunlar şirk değil mi? Demekki müşriki sadece müslümanların dışında aramakta yanlış.
Allaha ulaşmak için aracı tutanlar sizce şirk batağında değiller midir? Bırakın başka memleket insanını, kendi ailenizde bile bunlardan yokmu? Ayeti iyice anlamamız için önce şirkin ne olduğunu iyice bilmemiz gerekiyor.
Bergüzar anlatımına bakılırsa sen temizlemişsin ailende ki müşrikleri.Mürşidin de yaşar nuri sanırım.Konu altlarına link vermemenizi rica ediyorum.Selametle
Sayin Mücahit kardesim,hic kimse kimsenin imanindan sorumlu degildir.Kaldiki Resul cocuklari dahi arinmadan helak edilmisler hatta Resul hanimlarida;Örnek Nuh Ve Lut Resuller...
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.