selam radikalci islamcıda bende cevap verdik sen şimdi en üstün resulu bize söyledin peki listenin sonuna hangi resulu koyacaksın onu da söyle bizde bilelim,hepsini eşit tutarak haksızlık yapmayalım böyle bir günaha sokma bizi.
selam ve dua ile
Aleyküm selam kardeşim;
Biz burada top on yapmıyoruz kardeşim. Biz burada Ulu'l Azm Peygamber olan Muhammed Mustafa (s.a.v.)'den bahsediyoruz. Ayetler ile kendisine üstünlük verilmiş bir Rasul'den bahsediyoruz. Ama; nefslerinize ağır geliyor kabullenmesi ve ne şekilde sorular soracağınız şaşırıyorsunuz. Hani bir ayet meali sorsak ne diyeceğinizi şaşırıyorsunuz ya, işte böyle oluyorsunuz. Eliniz ayağınız ve cümleleriniz birbirine giriyor. Buyur bir örnek verelim de nasiplenelim beraber:
"Ey o bütün iman edenler! Eğer siz Allah'a yardım ederseniz, O size nusret verir ve ayaklarınızı kaydırmaz." (Muhammed : 7) Hadi bakalım, buradaki
yardım fiilini açıklayın. Allah'a (cc) yardın nasıl edelim. Açıklayın da insanlar da öğrensin, bizde öğrenelim.
Yani bazı insanların öyle bir halleri varki, çok derinler. Çok güzel biliyorlar, çok derin anlatıyorlar. "
Onlardan seni dinlemeye gelenler de var; hatta yanından çıktıklarında kendilerine ilim verilmiş olanlara derler ki: "O demin ne söyledi ?" Bunlar öyle kimselerdir ki Allah kalplerini tab'etmiştir (mühürlemiştir)
de hep hevaları ardına düşmektedirler." (Muhammed : 16) Bu ayette
tab edilmeyi bir anlatın bakalım desek ne derler acaba,
tab edilmeyi umuma nasıl açıklarlar. Nasıl bir
mühür bu ?Kim vuruyor, ıstampası ne şekilde. Mürekkep mi basıyor yoksa başka bir şey mi ?
Allah'ın kulları arasında ayrım yapmadığını söylüyorsunuz. Yahu okuyun kardeşlerim, okuyun ve anlamaya çalışın. Anlayamıyorsanız yardım isteyin Allah'dan (cc), O (cc) size yardım eder. Ayrım yok öylemi, mügmin ile kafir aynı mı ? Bırak mügmin ile kafir mukayesesini, mügminler arasında bile fark var. Nerde ? Elbette takvada. Şimdi biz bunu söyleyince hadi en baştaki mügmini söyledin en sondakini de söyle dersen, ilk okula giden çocuğa yapılan muameleye maruz kalırsın. Sadece güler geçerim.
"Haberiniz olsun ki o kendilerine hak tebeyyün ettikten sonra gerisin geri irtadada doğru gidenlere şeytan fit vermiş ve kendilerini uzun uzun emellere düşürmüştür. Öyle, çünkü bunlar Allah'ın indirdiğini hoşlanmayanlara demişlerdir ki: "Biz size bazı emirlerde itaat edeceğiz." Allah ise onların o gizli konuşmalarını bilip duruyor." (Muhammed : 25 - 26)
Sırası ile okuyun da düşünü çok fazla lakırdı gerçekten bayıltıyor insanı. Aklınız varsa ki, eminim var olmasa zaten bu dini sitede bulunmazdınız, o halde kendiniz okuyun, kendiniz düşünün. Ben düşündüm iddia ettiklerime ulaştım. Sizde neye dilerseniz ona ulaşırsınız.
"Elhak biz sana bir feth-i mübin açtık ki Allah senin zenbinden geçmişini ve geleceğini mağfiret buyurup, üzerindeki nimetini tamamlayacak ve seni dosdoğru bir caddeye çıkaracak ve nazirsiz (benzersiz) bir muzafferiyet (zafer) ile seni Allah mansur ve muazzez (aziz) kılacak!" (Fetih : 1 - 3) Hangi peygamberine böyle bir vaadde bulundu. Evet, söyleyin. Eşsiz ve benzersiz bir zafer ile kimi müjdeliyor Allah (cc) ?.
Aklımız başımıza toplayalım. Bakın Allah (cc) bizi her şeyi ile uyarıp önlem alarak huzuruna gelenlerden olmamız için uyarıyor! Uyanın yahu!
"Her halde sana biat edenler, mahza (sadece)
Allah'a biat edecekler. Allah'ın eli onların elinin üstündedir; onun için her kim cayarsa sırf kendi aleyhine cayar, her kim de Allah'a ahid verdiği şeyi ifa ederse, o da ona yarın bir ecr-i azim (büyük bir mükafat)
verecektir!" (Fetih : 10)
Bu ayetlerden sonra bir de şu ayeti tefekkür edin :
"Orada onlara (cennetliklere)
ne dilerlerse var, bizim nezdimizde ise ziyade var! (Fetih : 35)
Selametle...selametle!