radikal
New member
Çünkü taklit akıl ve idrak ile yapılan bir şey değildir, Çocuklar, maymunlar taklit yaparlar çünkü
taklit akıl,idrak ve zeka gerektirmez.
Burada yine yanıldın. Taklit, akıl gerektirir. Ama; zeka ve idrak gerektirmez. Akılı iyi kullanırsan zeka elde etmiş olursun. Akıl başka, zeka ve idrak başkadır. Akılı kullanarak, zekayı düşünceye sevkederek, idrake ulaşırsın. İdrake ulaştıktan sonra mukallit konumundan, tahkik mertebesine çıkarsın.
Zeka özürlü çocukların eğitimi taklit metoduyla yürütülür. Zeka özürlü çocukların yapması gereken işlemleri,
öğreticisi çocuğa onlarla kere devamlı yaparak gösterir ve onu taklit etmesini ister, Ve zeka özürlü çocuk ta
eğitmenini taklit ede ede öğrenir...........................
Bu tesbitin doğru. Ama atladığın bir nokta var. O da şu ki; İslam, özürlü insanları serbest bırakmıştır. Mükellef tutmamıştır. Dikkat edersen akıllı olanları uyarmış, zekası olanları uyarmış, idrak sahiplerine çok dikkat etmelerini buyurmuştur. Zeka özürlü çocuğun aklı vardır, ama zekasını kullanamadığı için, var olanı değerlendiremediği için, idrak noktasına çıkamadığından dolayı; özürlü kabul edilmiştir.
Bu nedenledir ki....Ben belirli bir yaşa gelmiş, belirli eğitimlerden geçmiş..Aklını ve idrakini kullanmayaı
öğrenmiş kişilere:Bakın; burada düzelttiniz cümlenizi ve benim yukarıda bahsettiğim gerçeğe bizzat siz, ama bilinçli (ki; bilinçli geldiğinize inanmak isterim) ama tevafuken, gelmiş oldunuz.
10-YUNUS:
100 - Allah'ın izni olmadıkça hiçbir kişinin iman etmesi mümkün değildir. Akıllarını kullanmayanlar üzerine Allah pislik yağdırır.
Ayetini önerdim....
Şüphesiz ki aklını ve idrakini kullanmayı beceremeyen bebekler,çocuklar bu ayeti uygulayamazlar...
Ama siz eğitimli ve aklını kullanabilecek yaşa gelmiş olanlar....
Lutfen bu ayeti inkar etmeyiniz...Bu ayete uyunuz.....
Önerdiğin ayet, hidayetin Rabbi Zülcelal'in bizzat kendi iradesi dahilinde olduğuna işaret eder. O (Celle celaluhu) dilemedikçe, bir başkasını hidayete ulaştırmanın, hiç kimsenin elinde olmadığına da kesin delildir. Bu tabire Peygamberler (aleyhissalatü vesselam ecmain) de dahildir.
Önerdiğin ayet başım gözüm üstünedir. Ama; bu mübarek ayete muhalif olarak ne bir cümle, ne bir harf yazmadım. Oysa, siz ben önermişim gibi bir intıbaa oluşturmak istiyorsunuz ki, bu da akıl işi değildir. Basit bir kılıçdaroğlu takdiğidir, fakat şerbetliyimdir.