S.A
Forum halkının biraz canı sıkkın bir sapık dağa çıkmış can dostu tebrik ediyorum aklını iyi kulanan birisisin anladığım kadariyle.
Bekir kardeşime takılmadan duramıyacağım cenaze namazı kuranda yok dedi yine yanıldı
Bu mantığa göre, Kur’an da cenaze namazı yok ama aması maması yok kur'an da var sen okuyupta anlayamıyorsan o başka veyada 1200 yıl öncekilerin bilgileri yeter siz bilmez biz biliriz derler sende fazla zahmet çekmeden okumadan okusanda nasıl olsa anlamazsın dimi bekirim.
SAYGILARIMLA
Sen bana takılmakta serbestsin hanif_bir_kul, yani benden taraf şerbetlisin. Ne dersen eyvallah
Yanlız, şöyle bir şey... Diyelim ki senin dediğin gibi olsun, cenaze namazı Kur'an da anlatılmış olsun. Bak işte, ben ve ben gibi bazı kullar bulamıyor bunu. Ama hadis ve diğer kaynaklardan bulabiliyorum. Ne zaman, nasıl, kaç rekat kılınır, ancak Kur'an dışı kaynaklardan anlayabilmişim. Oysa sana göre var ve sen bunu biliyorsun. Benim bunu senden öğrenmem abesmi olur? Sen yada hadisten ya da bir fıkıh kitabından, ne fark eder, he sevgili hanifim...
S.A
Bekir Kardeşim gerçekten ben seni boşuna sevmemişim gerçekten saygı duyuyorum konuya şu şekilde başlayalım Allah'ın izninle Kur'anda cenaze namazı varmı.
kanıtı:
Tevbe: 84. “Onlardan ölen kimsenin namazını sakın kılma, mezarı başında durma! Çünkü onlar Allah'ı ve peygamberini inkâr ettiler, fâsık olarak öldüler.”
Onlardan ölen hiç kimsenin sakın namazını kılma. Onlara dua etme, salavat etme. Çünkü senin duan, senin salavatın, senin namazın onlar için bir rahmettir ve onlar asla buna lâyık değillerdir. Onların cenazelerinin başında, kabirlerinin başında da durma. Onları gömmek, defnetmek, teçhiz etmek, dua etmek, ziyaret etmek maksadıyla onların cenazelerinde bulunma. Çünkü onlar Allah ve Resulünü inkâr etmişler ve fâsıklar olarak, dinden, yoldan, itaatten çıkmışlar olarak ölmüşlerdir. burada işlenen mükemel bir edebiyat sanatı var Onlara dua etme, cenaze namazında rükün,secde yok, salavat etme. yani onlara şahitliketme deniyor.
SAYGILARIMLA
hanif
Arkadaşlar üstüme vazife olmadan böyle bir yazı yazdım, nekadar doru yaptım tam emin değilim, eğer yukarıdaki yazdığım yazıda yanlış bir cümle veya hakaret, haddi aşmak gibi bir anlam seziyorsanız lütfen benim ve yazıyı okuyup etkilenecek arkadaşların iyiliği için orasını veya tümden silin,istemedende olsa yapacağım yanlışlıklardan dolayı Allaha karşı korkarım, Allaha emanet olun.
Duyarlılığınız için teşekkür ederiz sayın CanDost.
Muhakkak ki Kur'an, her müslümanın mütemadiyen okuması ve anlaması gereken birincil kitaptır. Ve maalesef din ile alakalı çokca hurefa ve yanlış kaynak vardır. Buna rağmen İslam Dininin ikinci kaynağı olan Hadislerin yadsınması düşünülemez. Bizler, bu konu ile alakalı tepkilerimizi, işte bu hurefa ve yanlış kaynakların varlıklarından nemalanarak, Hadisleri reddedmeye çalışan güruhlara karşı yapmaktayız. Siz iyi niyetle alıntılamış olabilirsiniz ama alıntıladığınız yazınında özü bu zihniyetin eseridir.
Buna, alıntıladığınız yazıdan örnek verirsek, demiş ki;
"Çok aşırı sayıda uydurma hadis vardır, peygamber efendimizin sözü olduğu iddia edilen hadisler 50 yi geçmez, İmamı Azam a görede sayıları 17 dir."
Bu sözü analiz edersek, zamirinde hadislere olan reddiyeyi çok iyi anlamış oluruz.
Yani Peygamber efendimiz 23 yıl boyunca bir Peygamber olarak Kur'an dan anladıkları vechile, 50 nasihat ve emir mi beyan etmiştir? Bu mantıklı bir halmidir? Siz bile çocuğunuza bir yıl içinde 50 den çok nasihatte bulunur, 50 den çok şeyi yasaklar veya serbest kılarsınız. Ama doğru aktarılmamış, eksik, yanlış, belki uydurulmuş Hadis yok mu? Var tabii... Ama işte bu ilmi icra edenler de doğruları bulmaya çalışmış ve hatalıları ayırd etmeye çalışmışlar. Onlar ömürlerini bu işe tahsis etmiş, biz ise çok kısıtlı zamanımızı bu işe ayırarak ve de işin garibi yine reddedmeye çalıştığımız insanların bilgileri ile onları vurmaya çalışıyoruz.
İmam-ı Azam a göre 17 Hadis varmış diyorlar ya, sor onlara bir, İmam-ı Azam Kur'an da belirtilmemiş konu hakkında onca fetvayı nerden vermiş?
Bu nedenle sevgili kardeşim, ince, ince, gizli, gizli İslamiyeti yıkmaya çalışan, saf ve masum zihinleri şaşırtıp, İslam'ı bozmaya çalışan zihniyetlerin varlığınadır bizim öfkemiz ve hassasiyetimiz. Yoksa sizinle bir alakası yok.
Sağol benim güzel Hanif abim, eline sağlık.
Ömrünle ve ilminle bin yaşa. Varol...
Hazır elin değmişken bu fakire bir yol daha aç. Bir de bu namazın nasıl kılındığını anlatan ayeti bir yazıver sana zahmet. Ben onu arıyorum zira. Bir de senden alıntıladığım üstteki yazıda mavi ile boyadığım yazının kaynağını bir zahmet bildir bize.
Sevgili hanif abime sonsuz selam ve hörmetlerimle...
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.