gönüldostuelif
New member
Güzellik içi boşaltılan,anlamını yitiren kavramlardan biri haline geldi.Metalaştırılan üzerinden para kazanılan kavramların başında artık güzellik var.Hergün güzellik merkezleri yaradılışını beğenmeyenlerle dolup taşıyor.Güzellik iksiri sanki burlarda saklı.Bu iksire sahip olabilmek için insanlar su gibi para harcıyorlar.Ve sonuç tornadan cıkmış gibi birbirine benzeyen insancıklar.Küresel güç nasıl güzel olacağımızı da öğretiyor bize ve güzel kimliğini değiştiriyor.Ve ne yazıktır kiinsanlar güzellik yarışmaları arttıkca çağdaşlaşacaklarına inanıyorlar.
Velhasıl güzellikte kirletildi....
Ruh güzelliğine bakan artık yok gibi...
Güzellik mefhumumun bu kadar yozlaştığı bir devir daha yaşandımı bilmiyorum..Ama sanmıyorum.Halbuki insan var olalı beri daha güzel olabilmek için cabalıyor.Ama bugün iş çığrından çıktı.Hiçbir estetik anlayışına sığmayan ,sırf farklı olmak adına türlü kepazelikler yaşanıyor.İnsanların sanki ardamarları catlamış.Özellikle kadınlar soyundukça güzelleştiklerini sanıyorlar.Oysa "kadının süsü hayadır."Edepli kadın,en güzel kadındır.
"Güzel bakan güzel görür.Gözlere güzel baktıran ise aşktır.Bu aşkın sahibide Allah'u Tealadır.Çünkü varlığın bir delili olarak gönüllere muhabbeti yerleştiren yine odur."
Velhasıl güzellikte kirletildi....
Ruh güzelliğine bakan artık yok gibi...
Güzellik mefhumumun bu kadar yozlaştığı bir devir daha yaşandımı bilmiyorum..Ama sanmıyorum.Halbuki insan var olalı beri daha güzel olabilmek için cabalıyor.Ama bugün iş çığrından çıktı.Hiçbir estetik anlayışına sığmayan ,sırf farklı olmak adına türlü kepazelikler yaşanıyor.İnsanların sanki ardamarları catlamış.Özellikle kadınlar soyundukça güzelleştiklerini sanıyorlar.Oysa "kadının süsü hayadır."Edepli kadın,en güzel kadındır.
"Güzel bakan güzel görür.Gözlere güzel baktıran ise aşktır.Bu aşkın sahibide Allah'u Tealadır.Çünkü varlığın bir delili olarak gönüllere muhabbeti yerleştiren yine odur."