Gülerken Düşünmek, Düşünürken Gülmek İsteyenler Buyrun...

DÜNYA YALANI

Kenan Rufâi hazretleri oturduğu yerden pencereye doğru baktıktan sonra , orada bulunanlara :

-İşte size bir yalan : Falanca geçiyor , demiş , herkes pencereye üşüşerek dışarı bakmışlar. Bunun üzerine şöyle söylemiş :

-Sizlere , bir yalan dediğim halde yine dışarı baktınız. İşte dünya da böyledir. Yalan olduğunu bile bile her cefasına katlanıyoruz.

HİKMET

Bir gün Hz. Ömer , kardeşi Zeyd in katili ile karşılaşır , sorar :

-Zeyd i sen mi öldürdün?

Olaydan sonra İslâmla şereflenip hidâyete ermiş olan Ebu Meryem :

-Evet , ama beni birazıcık dinlemelisin... Şayet Zeyd beni öldürseydi , benim bir müşrik olarak bu dünyadan ayrılmama dolayısıyla da cehenneme gitmeme sebep olacaktı. Halbuki , benim onu öldürmemle Allah şehitlik rütbesini nasip etti kardeşine ve cennete gönderdi. Bana da daha sonra iman nasip etmekle , müşrik olarak ölme azabından kurtardı. Böylece hem Zeyd kazandı , hem ben.

Cevabı dikkatle dinleyen Hz. Ömer :

-Evet , bu değerlendirme gerçeğin ta kendisi . Demek böylesi hayırlı imiş , der.

ŞİMDİ CANIMI AL

Hz. İbrahim (a.s.) ruhunu almaya gelen ölüm meleğine:

"Hiç dostun dostunu öldürdüğünü gördün mü?" diye sorması üzerine Allah'ü Teala da İbrahim (a.s.)!a:

"Hiç dostun dostuna kavuşmayı kötü gördüğünü mü duydun mu?" diye vahyetti. Bunun üzerine Hz. İbrahim (a.s.) ölüm meleğine şöyle dedi:

"Şimdi canımı al."

Cebrail a.s.'ın canını alırken izin istediği tek insan Peygamberimiz (s.a.v) deilmiydi?

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks