İslamForum 2001 Yılından Bu Yana Hizmet Vermekteydi. Bu 11 Sene İçinde Malesef Bizler İnsanları İncitmeden, Kırmadan, Aşağılamadan Bilgi Alışverişi Yapmayı Beceremedik. Dolayısıyla IslamForumu Elbirliği ile Kapatmış Bulunmktayız. Bu Kısa Süre İçerisinde Yapmış Olduğunuz Paylaşımlarınızdan Dolayı ALLAH Cümlenizden Razı Olsun.. Bir başka projede buluşmak dileğiyle.. İlyas Küçük
Sayın İlyas kardeşim,
Herşeyden önce Rabbim sadece 2001 yılından itibaren sanal alemde bir site açıp da İslam'a hizmet etmeye yönelik çaba ve gayretlerinizin ecrini inşaallah ahirette sevdikleri arasında haşr etmek sureti ile mukabele ederek, siz ve sizinle beraber bugüne kadar görev yapmış bütün mod ve diğer admin kardeşlerimi, HAK uğruna yazı ve yorumlarda bulananları ödüllendirecektir. Çünkü bu yapılan da, İslam adına bir nevi tebliğdir, hizmettir.
Siz, son günlerde bayağılık ve aşağılık içeren davranış, tutum ve yorumlar nedeni ile böyle bir karar almışsınız. Her ne kadar üzülsem ve zoruma gitse de kararınıza saygı duymam gerekir. Forumunuzu 2004 yılından beri takip ediyorum. Üye olma gereği duymadan, sadece paylaşımları okuyup geçerek, bilmediklerimi sitenizde yazan üyeler aracılığı ile öğrenerek, öğrendiklerimi yaşayarak bu günlere geldim.
Kafanızı kaldırın sayın İlyas. Lütfen kaldırın ve etrafınızda yine bu anlamda hizmet veren diğer sitelere bakın. Evet, orada yazan müslüman kardeşlerimiz de sizin gibi her hangi bir ücret almadan paylaşımda bulunuyorlar. Gayesi İslam olan da belli oluyor, başka nedenleri olanlar da çok net belli oluyor. Ama, (bu benim acizane fikrimdir) hiç biri İslamforum tadını vermiyor. Zaten bir çoğu İslamforum muadili olan siteler. Buna rağmen bu sitede paylaşımda bulunan üyelerin aralarındaki sıcak dialog, hakk adına yapılan sert tartışmalar bile bazen öyle bir tad veriyor ki, insanlar bunları okurken dahi bundan bir lezzet alıyor. Siz, bu lezzeti kesiyorsunuz şuan. HAYIR ! Haddim olmadan hemde yüz defa HAYIR ! Buna hakkınız yok. Bir hizmeti başlatmak düşüncesi sizin temiz itikadınızın tezahürü olarak bu sanal aleme yansıdıktan sonra bu site sizin olmaktan çıkmış, İslam müntesiplerinin olmuştur. Bu sitenin domain giderleri de sadakanızın arasında yerini almıştır.
Siz, bu siteyi böyle bir hizmete açarak, bir nevi İslam'a saldıran guruha şunu demiş oluyorsunuz. Dar alanda müslümana kılıç çekip, orada burada müslimanlara ve İslam'a saldırıp durmayın, gelin şöyle geniş meydana haddinizi size burada bildirelim. Bu nedenle bu sayfalar yeri gelir Uhud meydanı olur, yeri gelir Hendek meydanı olur ve yeri gelir Bedir meydanı olur. Siz, bu meydanları kapatıyorsunuz. Bir müslüman, ateist bir foruma yada hristiyanlık misyonunu genişletmeye çalışan bir siteye gidip de İslam'ı savunamaz. Çünkü, orada hakaret ve küfür fazlası ile mevcut olduğu için, vereceği cevapların hepsi havada kalır. Ama bu sayfaya gelen bir ateist veya hristiyan yahut yahudiye küfür ve hakaret etmemesi şartı ile yazmasına izin verilir. Aksi takdirde banlanır gider. Bunun örneklerini hepimiz yaşayarak bir çok defa gördük. Ve burada yazan bu insanlara gerek ayet ve gerekse de hadisler ile verilen cevaplar, emin olun ne o muhatap içindir nede bir başkası içindir. Sadece müslüman olarak yaşamaya çalışan insanlara yönelik cevaplar olur. Çünkü, kafir her yönden saldırıyor, şeytan her yönden nifak sokuyor, fitne yağmur gibi yağıyor ve siz İslam şemsiyelerinden birini kapatıyorsunuz.
Bizim gibi müslüman olup da bayağılık konular paylaşan, bu temiz sayfalarda küfürlü yazılar yazanların seviyeyi düşürdüklerini görüyorum. En başta muhatap olanlardan biriyim zaten. Ama, kendini bilen müslümanın böyle bir konuda takınacağı tutum hem kendisinin imtihanını yaşamasına hem de bu forumda okuyucu olarak bulunan insanların, olaya bizzat vakıf olarak hak ile küfür arasındaki net ve bariz çizgiyi görmesine de bir yandan vesile oluyordu. Bu tür şeyler olmasa elbette çok daha güzel olacaktır. Ama, maalesef hadsiz ve çapsız insanların da aramızda bulunması her zaman kaçınılmaz bir durumdur. Bu konuda size Peygamber efendimizi (s.a.v.) örnek olarak vereceğim. O (s.a.v.) da biliyordu ki, Medine de müslümanlar arasında yahudi kavminden insanlar da vardı. O (s.a.v.) da biliyordu ki gayeleri sadece hakkı gizlemek için, saptırmak için oradaydılar. Ama, bir tanesinden dolayı bile olsa Resulullah (s.a.v.) Mescidi Nebevi'yi gelenlere kapatmadı. Bilakis daha da açtı daha da yaydı. Çünkü biliyordu ki; İslam her ne kadar garip olsa da galip gelmeye layık, yegane HAK DİN İSLAM'dı.
Bu güne kadar verdiğiniz hizmetler için tebrik ediyorum. Kararınızı yeniden bu düşünceler ışığında gözden geçirmenizi diliyor saygılarımı ve sevgilerimi kabul etmenizi rica ediyorum.
Abdulraşid kardeşiniz.