Dua kaderi değiştiriyormu ?

Kartalbibaktý

New member
Arkadaşlar dua kaderi değiştiriyormu eminim konularıda vardır ama ben evet yada hayır cevabını almak istiyorum öle destansı yazıları okumuyorum

Destansı yazılarda masal kahramanlarından bahsetmiyoruz ki. Değindiğiniz konu evet-hayır diyerek kestirip atılacak cinsten değil.
En iyi şekilde açıklamak adına cümleler kuruluyor. Forumdaki arkadaşlar bu konuyu çok güzel açıkladılar. Ben de bu konuya dair bir yazıyı ele almıştım. Zaman ayırıp okursanız kafanızda şekilleneceğini düşünüyorum.

Genel Islam Konular/ Sorgulayan insanlar için faydalı olacağını düşünüyorum.. Dua Kaderi Değiştirir mi? bu benim yer verdiğim konudur. Kategoride bu konuya değinen başka konular da açılmıştır.

[h=2]Sorgulayan insanlar için faydalı olacağını düşünüyorum... Dua Kaderi Değiştirir mi?[/h]

Arkadaşlar dua kaderi değiştiriyormu eminim konularıda vardır ama ben evet yada hayır cevabını almak istiyorum öle destansı yazıları okumuyorum
Kısaca kader değişmez. Çünkü Allah sizin dua edeceğinizi önceden biliyordu ve kaderiniz zaten buna göre yazılmıştı. Daha da kısa nasıl anlatılır bilmiyorum:)

Rasulullah (s.a.s) "Kalem kaldırılmış ve mürekkep kurumuştur" buyurmuştur. Yani kader değişmez dua edeceğinde etmeyeceğinde, herşey Levhi Mahfuzda yazılı.

O zaman dua etmeye ne gerek var dersen, o da yazılı olur ve fayda bulamazsın. :)

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks