Bir Uçak Seyahatine Ne Dersiniz

  • Konbuyu başlatan hüma-gül
  • Başlangıç tarihi
H

hüma-gül

Guest
Efendim Hoşgeldiniz. şirketimizden Memnun Olup Olmamaniz Hiç önemli Değil . çünkü Bu Istikamete Bizden Başka Firma Gitmiyor.
Biletleriniz Aşağidadir.


Ahiret Hava
Yollari

Hareket Yeri : Dünya
Variş Yeri : Ahiret
Uçuş Saati : Her An Kalkabilir.
Müracaat : Azrail (a.s.) Adresten Teslim.
Gidiş/dönüş : Biletler Sadece Gidiş Içindir.

Müsaade Edilen Eşyalar :

1- 9 Metre Beyaz Bez
2- Salih Amel
3- Hayirli Evlat
4- Faydali Ilim

Yolcu Beraberinde Başka Eşya Götüremez, Huzurlu Ve Rahat Bir Yolculuk Için Sayin Yolcularimizdan Kurani Kerim Ve Hadis-i şeriflerdeki Talimatlara Uymalari önemle Rica Olunur.

Not : Görevlilere Verilecek Formlari Doğru Ve Noksansiz Olarak Doldurunuz.

1- ömrünü Nerede Tükettin?
2- Gençliğini Nerede Geçirdin?
3- Mallarini Nereden Kazandin, Nereye Harcadin?
4-allah Için Ne Yaptin?
 
Yolculugun sonrasinda;
Biraz sonra iki melek görünmüş ve hoş mu yoksa boş mu geldiğini anlamak için adamı sorgulamaya başlamışlar.
Meleklerden biri:
Bundan sonraki durumun, vereceğin cevaplara bağlı, demiş. Hazırsan başlıyoruz.


Adam, televizyondaki yarışma programlarına hiç katılmamış olmasına rağmen onları ekran başında takip ediyor ve soruları gayet güzel cevaplıyormuş. Bu yüzden de eminmiş kendisinden.
Önce "Rabbin kim?", "Dinin ne?" ve "Kitabın hangisi?" gibi klasik sorular sorulmuş. Aşırı heyecandan olacak ki, adam kem küm bir şeyler gevelemiş. Diğer melek:
-Pek olmadı ama her neyse, demiş. Hüküm elbette ki Rabbimizindir.
Melekler, kısa bir ara verdikten sonra:
-İkinci grup sorulara geçiyoruz, demişler. Buna kültür soruları diyebilirsin.
Adam, meleklerin dünya ile alâkalı sorularını bu sefer tıkır tıkır cevaplamış. Hem de çok fazlasıyla ve bin türlü ilaveyle.
Melekler, soru faslı bittiğinde:
-Senden önce sorguladığımız bir genç, ikinci grup soruların hiç birini bilemedi, demişler. O şeylerden haberi bile yoktu.
Adam:
-Herhalde bu yüzden cezalandırıldı, diye atılmış. Öyle değil mi?
Melekler, birbirine bakıp gülümseyerek:
-Hayır, demişler. O soruları bilemediği için Cennete gitti.
Adam, inanmamış duyduklarına. Ama işin ciddi olduğunu fark edince:
-Bilenlerle bilmeyenler bir olmaz deniyordu, demiş. Her sorulan soruyu bilmedim mi?
Melekler:
-Elbette ki bildin, demişler. Dünyada kaç çeşit kumar olduğunu ve nasıl oynandığını, içkilerin tat olarak neye benzediğini, hangi mankenin hangi sanatçı ile gezip, kaç gün sonra ayrıldığını, televizyonlarda hangi dizilerin oynadığını, hortumlama yollarını, faiz ve repo oranlarını falan yani. Kabirde makbul olan, bunları bilmemektir. Biz gidiyoruz; sana kolay gelsin.
 
benzetmeler ve mecaziler cok güzel hepimize ufakta olsa bir gönderme var ders alanlar icin cok güzel bir hikaye allah razi olsun abla senden
 
ahy den duyuru.........

ahy den duyuru.........

AHY 'den duyuru

6666 Sefer sayılı Ahiret Hava Yolları Öte-dünya Uçuş programı listesi:
Kaptan pilot:Ya Rahmani,Ya şeytani
Hareket Yeri:Öte dünya
Varış noktası:Uçmak yada Tamu
Yolcunun ismi:Ademoğlu
Görevi:Kulluk
Menşei:Toprak
Bagaj bilgileri:1) 5 metre kumaş(tercihen beyaz)
2)Salih amel
3)Salih bir çocuğun duası
4)Faydalı ilim
(katiyyen başka birşeyin taşınmasına müsade edilmez)
Rezervasyon:Uçuş günü kesinlikle iptal edilemez,ancak sadaka tehir edebilir.
Uyarı:pasaportunuz(amel defteriniz)kontrol edilecektir.Vizeler zamanında yapılmışsa (savm,salat,hac,zekat,vs..)inaşallah cenete ve ötelere ulaşılır.Vizeler eksikse yada hiç yoksa yolculuğun sonunda fukara hindlilerin kayalıklara,okyanusa bırakılması gibi bir durum sözkonusu olabilir.ebedidir.
not: Daha geniş bilgi isteyen sayın yolcular Medine bölgesine bundan bindörtyüzonbir yıl önce tamamlanarak gönderilen uçuş programından yararlanabilirler.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks