Bir Sorum Var Kardeşlerim

Uhud daðý

New member
Rabbim bize cennette altından nehirler akan cennet vaad ediyor.Ama bunların kaynakları bir fakat tatları ve rengleri ayrı.Şimdi bunun dünyada bir benzeri varmı kardeşlerim cevaplarınız yanlış olursa biiznillah size söylerim.

Bir kaynaktan akan ama rengi ve tadı farklı olan sudanmı bahsediyorsunuz kardeşim.Şayet kastınız bu ise denizde tatlı ve tuzlu suyun bir çizgi gibi ayrıldığını ve birbirine karışmadığını biliyorum.Ama Rabbimizin kasttettiği ve Kuranda geçen bu nehirleri ve o nehirlerden akan balın,şarabın ve sütün mahiyetlerini hayal bile edemeyiz zira müteşabihtir.Dünyada bulunan herhangi bir şeyin kıyasınında yanlış olacağını düşünüyorum.Dua ile

Kaynağı bir ama tadı ve renkleri ayrı ayrı olan bir sıvı tahayyül edemedim ama belki binlerce meyve ve sebzenin kaynağı ve hatta bizimde aslımız TOPRAK değilmi.Mandalina _ Portakal _ Limon _ Greyfurt _ Elma vs...
Burdan kıyas ile o sıvılarında var olduğunu iddia edebiliriz diye düşünüyorum.

Allah razı olsun kardeşlerim sizin söylediklerinizde mantıklı ama bakın beyazıdı bestami nediyor.insanın burun suyu göz suyu ağız suyu kulak suyu bunkarın hepsinin kaynağı bir yani beynimizden geliyor fakat farklı tat ve yerlerden çıkııyor.Üstad hz leri boşa dememiş insan kainatı anlamak istiyorsa önce kendi vucuduna baksın buyuruyor.

Allah razı olsun kardeşlerim sizin söylediklerinizde mantıklı ama bakın beyazıdı bestami nediyor.insanın burun suyu göz suyu ağız suyu kulak suyu bunkarın hepsinin kaynağı bir yani beynimizden geliyor fakat farklı tat ve yerlerden çıkııyor.Üstad hz leri boşa dememiş insan kainatı anlamak istiyorsa önce kendi vucuduna baksın buyuruyor.

İbrahim Hakkı hazretleri der ki :
" Kendini tanıyan Allah'ı tanır, kendini bilen Allah'ı bilir "

Ama kitapta bundan bahsediyormu bi koşu gidip bakmam lazım. Beyyineler varmı yok mu araştırmam lazım. Bana, O şöyle söyledi bu böyle dedi diye lütfen gelmeyin. :p

"Kasem olsun o Tin'e ve o Zeytun'e ve o Tur-i Sinin'e ve bu Beled-i Emin'e ki biz insanı en mükemmel bir şekilde yarattık" Tin: 1-4

Bu dünyadaki suların hepsinin kaynağı birdir zaten.

Su çevirimi diye bir hadise var. Isınan sular buharlaşır ve gökyüzüne cıkar. Bulut oluşur ve tekrar yoğunlaştıgında yer yüzüne iner. Kaynak bir ama tadlar farklı

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks