Bekir Bey'i Uyarıyorum......
Sevgili bekir kardeş,
Bu yazımı bir muhtıra tarzındaki uyarıdan ziyade,bir yardım etmeye çalışma, bir öğüt verme veya
size yardımcı olma olarak düşünmelisiniz.......
Güzel kardeş,
Çok ciddi yanlışlarınız var.......
1) Sizi eleştirenleri, size düşmanlık yapıyor olarak algılıyor ve onlara hak etmediği şekilde davranıyorsunuz.
Şunu hiç unutmayalım ki sizi eleştirenler size gerçek dostluk yapan kişilerdir. Kişi ancak ve ancak kendisi eleştirildiği vakit, hatalarını,kusurlarını görme imkanına kavuşur ve onları düzeltebilme fırsatı yakalar.....
2) Sizi devamlı pohpohlayan, kişisel menfaat düşüncesi ile size yağcılık yapan kişileri ile dostunuz zannediyorsunuz...Kardeş onlar sizin gerçek dostunuz olamazlar...Size dost görünen kişilerdir.
Sizin gerçek dostlarınız, yazdığınız her yazının altına ''Beğendi'' Düğmesine basan kişi veya kişiler midir..????
Çok yanılıyorsunuz....
3)Şunu daima göz önünde bulundurunuz ki Yüce Yaratanın en önemli vasfı affedici olmasıdır...
(Rahmani rahim) Merhametlilerin en merhametlisi, merhameti sonsuzluk derecesinde....
Müslümanın da olması gereken en önemli vasfı merhametli, hoşgörülü ve adaletli olmasıdır....(Olabiliyorsa)
Bu konuda sizi biraz eksik görüyorum...
4)Son günlerde sumisali üyeye çok büyük haksızlık ettiniz, Kul hakkına girdiniz,...
Sumisali arkadaş sizi affetmediği sürece bu günahı taşıyacaksınız......
Orskayaya büyük haksızlık ettiniz, onun da vebalini aldınız...O nun da gübahını çekeceksiniz....
5)Sinan kardeş, bu haksızlıklarınız nedeniyle sizi ağır şekilde eleştirdi....
O arkadaşa da ceza üstüne ceza verdiniz...Bunun da günah olduğunu düşünmeliydiniz...
6)Sevgili bekir kardeşim burası dini bir sitedir..Eminim biliyorsunuzdur... Burada kişilere haksızlık
yapmak günahtır vebal altına girmektir...Bunun bilincinde olunuz lutfen....
7) Bir forumda iyi yönetici olmak, sudan sebeplerle ,kendi nefs'ini tatmin için ,kendi düşüncesine
uymayan kişilere cezalar verip,forumdan uzaklaştırmak kesinlikle değildir...
İyi yönetici, adaletli ,düzgün,hoşgörülü yönetimiyle,forumu üye sayısın arttırabilen kişidir..
Sevgili bekir kardeş,
Ben Sumisali Ve orskaya arkadaşların foruma geri dönmesini bekleyeceğim.....
Senin forumunda yazı yazmayacağım, tartışmalara pek girmeyeceğim...
Senin dirayetli bir yönetici olduğunu ancak bu iki arkadaşa kendini affettirip,foruma
geri döndürmeye muvaffak olup olamayacağında göreceğim....
Bu nasihatleri umarım can kulağı ile dinler.....O na göre davranırsın....
Ben de atalarımızın '' Anlayana sivrisinek '' sözünün doğru olup olmadığını anlamış olurum....
Selam güzel kardeşim.....