Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başlığı tanımlayamadım.

engat

New member
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Selamun Aleykum,

Daha önceden hristiyan iken sonradan müslüman olmuş bir arkadaşım var. Arkadaşım, yabancı uyruklu. Kısa bir süre önce, onun ülkesini ziyaret ettik. Ailesinin bulunduğu köy halkının tamamı hristiyan. Ve arkadaşımın kendisinin söylediğine göre o köyde arkadaşımı tanıyanlar onun müslüman olduğunu biliyorlarmış. Arkadaşımın süt annesini görmek üzere köyün kilisesine gittik. Arkadaşım orada, mum yakıp Hz. İsa'nın resminin bulunduğu bir çerçeveyi öptü. Daha sonra neden bunu yaptığını sorduğumda ise " Süt annem yapmamı istedi, ben de onu kıramadım. Hem tüm köy beni tanıyor, ben yadırgasınlar istemedim. " dedi. Söyledikleri beni pek tatmin etmedi açıkcası.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz. Acaba, arkadaşımın yaptığı doğru veya kabul edilebilir bir şey mi yoksa tamamen yanlış bir davranış mıydı ?

Saygılar

Engin
 

Admin

Administrator
Yönetici
Katılım
29 Haz 2004
Mesajlar
748
Tepkime puanı
206
Puanları
43
cok güzel bir konu ve soru, ne yazik'ki bu forumu gereksiz mesajlarla dolduran üyeler,nedense cevaplayamamislar sizin sorunuzu.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Peygamber efendimizin hayatını göz önüne alırsak eğer dini inançlarından taviz vermemesi en doğrusu...Kim nederse desin...Süt annesi zaten onu oğlu gibi görüyorsa inançlarınada eminim saygı duyar:)
 

gencsofi

New member
Katılım
4 Eyl 2006
Mesajlar
128
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.seferli.net
birde adamın düşüncesini bilmek lazım.mesela adam tebliğiyi düşünüyosa yaptığı doğrudur.çünkü halktan olanlar islamiyetin ne kadar saygıdeğer bir din olduğu kanaatine varırlar.
allh razı olsun
 

turk

New member
Katılım
30 Nis 2006
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Tamamen kendi fikrimdir, ancak bir resmi öpmek, kanaatimce araya bir put koymak gibi bir şey olur. Yani bir aracı. O resmi öpmedende, ihtiyaç duymadanda rahatça onu anabilir insan. Ama gene kanaatimce, arkadaşını çok suçlamamak gerek. Yeni müslüman olmuşsa bazı şeylerden tam haberi olmayabilir. Zamanla kendide terkeder belkide bu hareketini.
 

basbas

New member
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
234
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
42
Sadece şahsi fikrimdir....Eğer bunu yapmamış olsa kendini o çevreden soyutlamış istesede istemesede aradaki bağlar zayıflamış olacak.Hem sonra doğru olsada olmasada öptüğü resim gösterdiği sevgide yabancıya değil hani,İsa as.ma.Ben ilk örtündüğümde bulunduğum çevreyle yaşadıklarım aynıydı, onları kendim vasıtasıyla tesettürden soğutmamak adına benzer tavırlar sergilemem gerekti, yaptığımın doğru olduğunu inkar edemem ama niyetim onları ürkütmemekti, ve hala okul arkadaşlarıma islamiyetin bağnazlık değil tam tersine onların modernlik dediği kavramı sınırlamadığını gösterebilmek için kılı kırk yararcasına uğraşıyorum.İşe yarıyormu diye sorarsanız bir çok ataist ve alevi arkadaşım var onlarla rahatlıkla islamı konuşabiliyorum.

Allah yardımcımız olsun,bizi harama yaklaşmaktan uzak etsin...
 

engat

New member
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Gençsofi biraz açar mısın söylediklerini? Meydana gelen olayda nasıl bir tebliğ söz konusu?
-------

Benim şahsi kanaatim ise: Gerek Hz. Muhammed ve diğer peygamberler ve gerekse sonrasında yaşamış olan büyük islam insanlarının hayatlarına bakacak olur isek hiç birinin dininden sırf politik davranmak adına taviz vermediğini görürüz. Aslında çok fazla kitap okumuş değilim bu konuda. Ama en azından çağrı isimli filmi seyrettiğimde şunu görüyorum. İki kardeşten birisi müslüman olup, diğeriyle savaşta karşı karşıya gelmiştir. Şöyle bir nokta da var; kişinin sonradan müslüman olması veya doğuştan müslüman olması diye bir olgunun bu noktada hiç bir anlamı yoktur. Hangi dini yaşıyorsan onun gereklerine göre hareket etmen gerekir diye düşünüyorum. Hz. İsa dahi, sevginin aşkın kendisine değil, Allah'a olması gerektiğini söyler.


-------

Arkadaşım hakkında bir kaç bilgi

5 vakit namazını kılıp, zekatlarını aksatmaz.
10 yıldır müslüman. ve 10 yıldır Türkiye'de yaşıyor olup, bir cemaatin de üyesidir. 32 yaşında ve doktor.

--------

Bir haftalık ziyaretimden gözlemler aktarmak istiyorum ayrıca.

Hristiyanlık dininde açıkcası Allah kavramı yok veya yoka yakın durumda. Her şey Hz. İsa üzerine odaklandırılmış. Ya da Meryem ana. Zaten hep cennetteki babamız diye bahsederler. Yani inançlarının tümünü Hz. İsa'nın üzerine yoğunlaştırmış durumdalar. Bu bağlamda Allah'tan başka bir şeye tapınmak şirk olmuyor mu? Ve Hristiyanlık dini, Allah'a inanılan dinler kapsamından çıkmıyor mu? ( Bu noktada biraz kafam karışık, eğer mana ve kelime hatası varsa kusura bakmayın. )
 

gencsofi

New member
Katılım
4 Eyl 2006
Mesajlar
128
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.seferli.net
öncelikle yaptığını tasvip etmiyorum kardeşim.yalnız burada onların sewgisini kazanıp kendi yoluna yönlendirme gibi bir amaç güdülüyorsa,islama aykırı olmayan herşey yapılabilir.eğer arkadaşınız onlara itici davranıp,meclislerine katılmayıp,onların hoşnut olmayacağı işleri yaparsa,kaşıdaki insanlar arkadaşınızı yadırgar ve bu yadırgama ister istemez islama gelir.
 
Üst Alt