Bankacının Kazancı Helalmidir?

ALLAH senin akibetini İnşallah hayırlı etsin muhterem saygıdeğer kardeşim. ALLAH senin dualarınıda duydu benimkileride müminin mümine olan duası İnşallah geri çevrilmez. Bana dua eden insan bana en büyük iyiliği yapmıştır. Sen bana en büyük iyiliği yaptın ALLAH'ta bu iyiliğine karşılık sana bana verilen bereketlerden daha fazlasını sana nasip etsin.

AMİN İNŞALLAH.bu banka sınavlarına girdiğime pişman oldum zaten düşüncelerim kafamda tam oturduktan sonra napıcam bilmiyorum.sizin ve benim dualarımla ALLAH hayırlısını nasip etsin bana bir an önce İNŞALLAH.

İnşallah kardeşim. Şunu belirteyimki ALLAH'a inandıktan ve teslim olduktan ALLAH istemedikten sonra sana kimse zarar veremez kendi kendine bile zarar veremezsin. Her şeyin şerrinden hayırlı ve şer olan herşeyi yaratan ALLAH'a sığınırım kendi şerrimden ve ALLAH'ın azabından yine ALLAH'a sığınırım. İnsan hatalıdır kendi hataları yüzünden kendine ve başkalarına zulm eder.

Faizin haram olduğunu çok şükür bilenlerdenim...
Ne kadar dikkat edersek edelim faize bir şekilde bulaşıyoruz...
Misal; Taksitle ev almışım her ay taksitlerle birlikte faizde ödemekteyim..
Bunu bile bile evi aldım çünkü peşin parayla alma imkanım yoktu,ömür boyu yüksek kira ödemek iki yakamızı bir türlü bir araya getirmedi..
İki tercihim vardı ya ömür boyu yüksek kirayla sürünecektim (ödeyemeyip sokakta kalmakda var) yada faizle ev sahibi olacaktımki ikinci seçeneği tercih ettim..
faiz ödemeden taksitleri ödemem mümkün değilken sizce başka ne yapabilirdim ?

İki tercihim vardı ya ömür boyu yüksek kirayla sürünecektim (ödeyemeyip sokakta kalmakda var) yada faizle ev sahibi olacaktımki ikinci seçeneği tercih ettim..
faiz ödemeden taksitleri ödemem mümkün değilken sizce başka ne yapabilirdim ?

Sahibinden taksitle alabilirdiniz.

Sahibinden taksitle olsaydı alacaktım..

Dar gelirli biriyim ben,toki kampanyasına katıldım...

Benim gibi binlerce kişi bu kampanya ya katıldı ki başka türlü ev sahibi olmamız mümkün değildi...

Bankadan taksitle ev almak kesinlikle caiz değildir, işin içinde faiz vardır. Toki den ev almakta caiz değildir, onda da başka isimler adı altında bir çok çeşit faizler alınmaktadır.

Burada reklam olması için yazmıyorum lakin, bir tek o kurum aracılığıyla faizsiz taksitle ev alınabiliyorum, tanıdığım hocaefendilerden bazılarıda bizzat kendisi başvurmuş durumda. Firmanın ismi Eminev'dir. Bence bu ismi reklam diyerekten kaldırmayın çünkü bu şekilde belki birilerine yardımcı olmuş oluruz.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks