Ashabı kirama hakaret edenleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kalpteniman

New member
ASHABI KİRAMA HAKARET EDENLERİ H.Z. ALLAHA ŞİKAYET EDİYORUZ.

EY yüceler yücesi ALLAHIMIZ yarattığın vücudumuza taktığın gözlerle yarattığın eserlerini seyrettiriyorsun verdiğin akıl kuvveti ile sonsuz sanatının inceliklerini düşündürüyor tefekkür ettiriyorsun zatı aline sonsuz hamdı senalar olsun verdiğin nimetlerine layık şükürler edemediğimizi biliyoruz verdiğin göz nimetine verdiğin konuşma nimetine verdiğin duyma nimetine, verdiğin tutma nimetine, yürüme nimetine, ve gözle görmediğimiz akıl ve nefes nimetlerine yedirdiğin içirdiğin nimetlerine, ve bütün nimetlerine sonsuz şükürler olsun. .azametinin ve sonsuz yüceliğinin hürmetine şükrümüzü kabul eyle sonsuz merhametinin hürmetine kusurlarımızı bağışla af et zatına layık kul olmamızı rızana uygun yaşayıp iman etmemizi ömrümüzü hayırlı iş ve icraatlarla geçirip tertemiz kalp ile zatına kavuşmamızı nasip eyle . bizi ve sevdiklerimizi ve bütün müminleri yangınlardan zelzelelerden su baskınlarından yarattığın görünen ve görünmeyen her çeşit tehlikelerden iptilalardan muhafaza et .dünya hayatımızı ahiret hayatımızı kabir hayatımızı selametli ve huzurlu yaşat. Ey sonsuz merhamet sahibi ALLAHIMIZ, bize ikram ettiğin vücudumuzun sıhhatini devamlı eyle her çeşit hastalıklardan ve kederlerden kaza ve belalardan muhafaza eyle. muhakkak ki her şeyi sen yarattın istediğin zamanda yok ediyorsun var edende sensin yok edende sensin öyle olduğu için biz başka kimin kapısına gidebiliriz tek İLAH bir ALLAH SEN olduğuna göre bizi yüce kapından kovma acı ve merhamet et . ey merhametlilerin en merhametlisi can ve ruhumuz ALLAHIMIZ bizi hastalıklardan sıkıntılardan günahlardan yıka tertemiz yap bize rıza boyunduruğu tak. o boynumuza .taktığın boyunduruk bizi cennetine cemaline götürsün dünya hayatımız ve ahiret hayatımız selamet ve huzurlu geçsin . ZATI ALİNİN sonsuz rahmetinden üzerimize devamlı yağdır. Ey cömertlerin en cömertlisi olan ALLAHIMIZ .. dualarımızı peygamber efendimiz Muhammed Mustafa sallallahü vesellem efendimizin ve bütün sevdiklerinin hatırı için kabul eyle .. yüceliğinin sonu olmayan sonsuz yüce ALLAHIMIZ ,bu , yazdırdığın nasihatlarımızı evladı iyalimize, gelecek olan mümin kardeşlerimizden merak edip okuyan, manevi kardeşlerime duyur. ve zatı şerifinin muhabbet çemberinin içine al onları şeytandan şeytana uymuş insanların şerrinden ve görünen görünmeyen bütün tehlikelerden muhafaza et amin.bizi ve bizden sonra devam edecek neslimizin devamı olan evlatlarımızı ve torunlarımızı zatı aline emanet ediyorum. Çünkü bize musallat ettiğin şeytandan bizleri ancak sen korur ve muhafaza edersin o öyle bir düşman ki onu biz görmüyoruz o ise bizi ve zayıf olan yönlerimizi görüyor günaha sokuyor sen ise onun her halini gördüğün için kurduğu tuzakları da görüyorsun ey her şeyden haberdar olan sonsuz kudret sahibi ALLAHIM bizi ve sevdiklerimizi onun kurduğu tuzaklara düşürme içimize sokma ki, aklımızı şaşırtmasın fikrimizi bozmasın bizi zarara sokmasın yanından kovduğun gibi bizim içimizden ve yanımızdan da kov, rahmetinden ümidini kestiğin gibi bizden de ümidini kestir son nefesimizi verinceye kadar bizi ona yaklaştırma bizi hıvzı himayende tut. Her zaman olduğu gibi bu zaman da Şeytan kullarını şaşırtmaya onları kin ve nefret girdabına sokarak muhterem H.Z. Ebubekir Efendimizin halifelik zamanında ekilen fitne tohumunun, kerbela hadisesinde sulandırılarak besletilip bu günlere kadar getirmeye biz müslümanların arasını ayırmaya devam edenler var. Şeytanın kontroluna giren bu kulların geçmişte yapılmış işlerin, yanlış veya doğru ki, onun özünü bilen sizsiniz, matem tutuyoruz bahanesi ile kin ve nefret saçmaya devam ediyorlar. Dini mübüyn için şehid olan h.z. Ömer, h.z. Osman, Ve h.z. Ebubekir efendimize, Resulullah s.a.v. Efendimizin Muhterem Zevcesi Ayşe Validemize edeple alakası olmayan sözler söyliyerek hakaret ediyorlar Yarabbi Şahid ol biz onları kınıyoruz. İnanıyoruz ki, H.Z. Ali kerremellahü Veche Efendimiz onun yolunu saptıran bu kullarından mahşer günü davacı olacaktır.Çünkü onu sevdiğini söyleyen bu kulların bir çoğu h.z. Ali kerremellahü veche Efendimizin sünneti adetini yerine getirmiyorlar. Yarabbi Şahitsin ki, biz hiç birini ayırmıyor bütün din büyüklerini seviyoruz. onları eleştirme yetkisini kendimizde görmüyoruz. Öyle inanıyoruz ki, geçmişte bu günlerimizde ve gelecek günlerde vuku bulmuş ve olacak hadiselerden sonra dünya hayatı biten her kulun Zatı Alinize kavuşmuş ve kavuşacaklardır. kimin haklı kimin haksız olduğunun karararını siz vereceğinize göre, biz onların gıybetlerini yaparak neden günaha girelim. Zaten geçmişte olan bu hadislerin sorumluları kabir suallerini vermişler hakettikleri karşılığı görmüşlerdir. sonsuz Kudreti İlahi yüce ALLAHIM, Ne olur o günkü vakaları bu günlere taşıyan Ağıt yakarak Lanet okuyan bu kullarını onları zincirler ile döğdüren Şeytandan kurtar artık ki, birlik beraberlik kurulsun. Çünkü kendi kendilerine Azab ediyorlar. birde en önemlisi dünya hayatları da boşa geçiyor. Muhterem kardeşlerim, h.z. Allah c.c. Ayeti kerimesinde böyle sapık kullarını kastederek buyuruyor ki, ONLARIN BÜTÜN YAPTIKLARI BOŞA GİTMİŞTİR tevbe 17.
Diğer bir Ayeti kerimede ise, DÜNYA HAYATINDA ÇALIŞMALARI BOŞA GİTMİŞTİR OYSA ONLAR GÜZEL İŞ YAPTIKLARINI SANIYORLARDI. kehf 104.
HASBÜNALLAH VENİĞMEL VEKİL NİĞMEL MEVLA VENİĞMEL NASIR GUFRANEKE RABBENA VE İLEYKELMASİR…VELHAMDÜ LİLLAHİ RABBİL ALEMİN ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA VE NEBİYYİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALİHİ VE SAHBİHİ ECMAİN.. Ey merhametinin sonu olmayan ALLAHIM yapmış olduğumuz duamızı sonsuz merhametin ile ve peygamberimiz Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi vesellem efendimizin hatırı için ve onun yoluna devam eden vekillerinin hatırına kabul eyle amin .amin. amin…VELHAMDÜ LİLLAHİ RABBİL ALEMİN…ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA VE NEBİYYİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ MUHAMMED..

Son düzenleme:
Bir başka mesajınızda demiştiniz ki
Kalpteniman Nickli Üyeden Alıntı
Yazıklar olsun kerbela vakasının tellalığını yaparak müslümanları bölenlere.yazıklar olsun onları şefkat ile karşılamayıp doğru yola davet etmeyen sünnilere.

Şimdide şeytanın esiri, sapık gibi ithamlarda bulunuyorsunuz. Bu mu sizin şefkatiniz?

Siz ancak cahilleri kandırır, onları Şiaya karşı kin ve nefret tohumlarıyla doldurursunuz. Bu din sizin tekelinizde değil. Hangi fırkanın sapkın olduğunu ya da olmadığına karar verecek olan da siz değilsiniz.

Bir cümleyi ezberlemişsiniz sürekli tekrar edip duruyorsunuz. O na cevap vereyim.
Şeytan kullarını şaşırtmaya onları kin ve nefret girdabına sokarak muhtererem H.Z. Ebubekir Efendimizin halifelik zamanında ekilen fitne tohumunun, kerbela hadisesinde sulandırılarak besletilip bu günlere kadar getirmeye biz müslümanların arasını ayırmaya devam edenler var. Şeytanın kontroluna giren bu kulların geçmişte yapılmış işlerin, yanlış veya doğru ki, onun özünü bilen sizsiniz, matem tutuyoruz bahanesi ile kin ve nefret saçmaya devam ediyorlar.

1-si Halifenin secildiği dönem bir fitne tohumu ekildiğinden bahsediyorsunuz. O zaman siz sahabeye hakaret ediyorsunuz ve fitne tohumu ekmekle sucluyorsunuz. Sözleriniz tutarlı olsun.

2-si Kerbela hadisesi Şia fıkhının bir meselesi değildir. Sulandırılarak da anlatılmamıştır. Bu konuda sunni ve şii kaynaklarda herhangi bir farklılık yoktur.

3- söylediğiniz söyler tamamiyle bilmeden zan ile söylenmiş sözlerdir ki, İstanbul' da bu sene bir aşura matemi oldu. Orada neler oldu neler bitti merak edip izlemek isteyenler için link veriyorum. ZEYNEBİYE

4- Nasıl siz azhab hakkında insanların söz söylemeye bir hakkı olmadığına inanıyorsanız, biz de Halife( imam ) seçiminde insanların bir hak sahibi olmadığına inanıyoruz. İşte ayrılık dediğiniz şeyin temeli budur.

4- Nasıl siz ashab hakkında insanların söz söylemeye bir hakkı olmadığına inanıyorsanız, biz de Halife( imam ) seçiminde insanların bir hak sahibi olmadığına inanıyoruz. İşte ayrılık dediğiniz şeyin temeli budur.

Sevgili Caferi, ifadelerinizin yukarıda alıntı yaptığım kısmını açarsanız, "siz-biz" arasında ki farka daha doğru yaklaşımlar da bulunabiliriz sanıyorum.

Üzgünüm açamam, zira buna forumunuzun sayfaları yetmez :) onun için bir kaynak veriyorum.

Ayrıca Bekir abicim, sizi adalete davet ediyorum.

Selamlar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üzgünüm açamam, zira buna forumunuzun sayfaları yetmez :) onun için bir kaynak veriyorum.

Ayrıca Bekir abicim, sizi adalete davet ediyorum.

Selamlar

Evet, doğrusun Caferi, esasen bu konuları burada kalem ile hal etmek veya bir haklı bulmak oldukça zordur. Konu binlerce sayfa yazsan veya müteala etsen de çözülmeyecektir. Bu belli. Zira yüz yıllardır çözülmemiş. En hayırlısı bu tür konuları gündeme getirmemek, her kesimden insanın inancı ve vicdanını kaşımamaktır. Dilerim bu mesaj tüm arkadaşlara yeter.

Son düzenleme:
Muhterem kardeşim duha, selamı aleyküm, öncelikle yazımızda duyurulmak istenen öz manayı anlayıp desteklediğiniz için, h.z. ALLAHIN sizden razı olmasını diler ayrıca size teşekkür ederim. bizi zan ilmiyle tenkit eden kişileri de doğru bildikleri ile başbaşa bırakıyorum. Şu kesinlikle bilinsin ki, bütün gayemiz ÜMMETİ MUHAMMEDİN ayrıcalıktan kin ve nefretten uzak olması sevgi ve şefkatle birbirine muhabbet duymasını arzudan
ibarettir. Hiç kimseye kinimiz yok,Ancak Resulullah s.a.v. ve Eshabı kirama lanet okuyan ve
hakaret edenleri kınıyor ve h.z. Allaha havale etmekten başka bir şey yapmıyoruz.
Kalpler h.z. ALLAHIN kudret elinde İNŞAALLAH bir zaman gelir bütün müslümanların
kalplerinin sevgisini, Resulunun ve hiç birini ayırmadan Ashabı kiramın hepsinin üzerinde toplar ve kaynaştırır. ve huzura kavuşturur. Allaha emanet olun selamı aleyküm.

Ben cevap yazmadan önce konuyu okurum. Önemli gördüğüm yerleri en az 2 sefer okurum ki kişinin ne anlatmak istediğini anlayabileyim. Ya siz sayın Duha?

Peki ya siz Kalpteniman
sizin 2 postunuza yazma gereği gördüm, görmemin nedeni de sevgi, kardeşlik, vahdet çağrıları altında şia' ya saldırı idi.

sonsuz Kudreti İlahi yüce ALLAHIM, Ne olur o günkü vakaları bu günlere taşıyan Ağıt yakarak Lanet okuyan bu şii kullarını onları zincirler ile döğdüren Şeytandan kurtar artık ki, birlik beraberlik kurulsun. Çünkü kendi kendilerine Azab ediyorlar. birde en önemlisi dünya hayatları da boşa geçiyor.

Humeyni- Hz Peygamber s a v Risaleti Tebliğde Başarısızdı

Bakınız.Muhtarat min ahadis ve Hitabat el İmam el Humeyni

Şialar Ehli sünnet,in aslının köpekler maymunlar ve domuzlar olduğuna inanmaktadırlar.aynı zamanda Cenabı Allah ın evini Beytullah,ı ziyaret eden hacıların da böyle olduğuna inanmakta
olup Yahudi akidesiyle benzerlik taşımaktadırlar derler.

Bakınız,Biharül envar Şeyh Muhammed Bakır el Meclisi.

Şİİ OLMAYANLAR fahişe çoçuklarıdır.Kuleyni Kafi

Şiilere Göre Ehli Sünnet mensupları Piçtir. Bakın Kuleyni Kafisinde ne diyor!

“Ona: “Bazı arkadaşlarımız muhaliflerine iftira atıyorlar” dedim. Bana: “Sussan iyi olur” dedi ve ekledi: “Vallahi ey Ebû Hamza! Şîamız dışında bütün insanlar fahişe çocuklarıdır.

AYETULLAH ASFAHANİYE GÖRE KURAN TAHRİFİ

Şia alimlerinden sayılan Ayetullah El-Fani Elasfahani "Ara'un Havle-l Kur'an" adlı eserinde Şia alimlerin çoğu
Kur'an tahrif edildiğine inandıklarını itiraf ediyor!

" Beşinci soru: Kur'an Tahrif edildi diyenler kim ve delilleri ne?

Cevap: Muhaddis ve Hafızlardan bir cemaat Noksan ile tahrif edildiğini tesbit ettiler, onda Noksan Tahrifini (yani Kur'anda (haşa) eksiklik olduğu anlamına geliyor) kabul ediyorlar.

Bildiğime göre onlardan ilk olarak Ali Bin İbrahim
Tefsiri, içinde ... .."

"Tefsiru-l Kummi" eserinden bir alıntı ile devam ediyor, daha sonra şöyle devam etmekte:

"Buda El-Kelini'nin rivayet ettiği hadislerden anlaşılıyor ki
kendisi bu konu ile ilgili -Kuran tahrifini kasdediyor-zahir
bütün hadisleri talik (yorum) yapmadan rivayet ediyor
Sayin El-Cezairi'de aynı yolda gidip Tahrif konusunu
"Tehzibeyn Serhi" nde ele aldı, Fakat bunu daha geniş bir şekilde "Menbeu-l Hayat" isimli risalesinde ele aldı.

Devam edecektir inş

Kardeşim caferi bir kalp kırmak dünyayı yıkmak gibidir demiş büyüklerimiz bende sizin kalbinizi kırmama vesile olan şii ismini oradan kaldırdım ve sizden özür diliyorum af edin. Fakat sizde bilyorsunuz ki, Şii ismini kullanan ve ashabı kirama hakaret eden guruplar var. Hatta daha ileri giderek Cebrail Aleyhisselamın vahiy getirirken yanlışlık
yaptığını esasen peygamberlik h.z. Ali kerremallahü veche efendimizin hakkı idi diyenler var. benim yaşım almışyedi çok yer gezdim birçok cemaatlere katıldım işim icabı iranlı vatandaşlarla yıllarca beraber oldum. insanın tüylerini diken diken eden konuşmalara şahid oldum anlatmaya kalksam böyle şey olurmu dersin. ve o insanlara ne anlattımsa bir şey duyuramadım . sana bir şey daha anlatayım. biz ailecek h.z. Ali kerremallahü veche
Efendimizin Hayber kalesi Kan kalesi ve katıldığı diğer savaşların hikayeleri ile büyüdük.
daha evvel yazmıştım. Rahmetli babamın adı hüseyin, Amcamın adı hasan, Dayımın adı
Ali, torunumun adı ömer. diğerinin Hüseyin, kızımın adı ayşe. Biz Ehlibeytin hepsini seviyoruz. hiç birini ayırmayız fakat irandan dalgalar halinde gelen ayrımcılık rüzgarı son zaman irakı da sardı sende biliyorsun iraktaki sünni ve şiilerin birbirlerini katlederek amerikanın işini nasıl kolaylaştırdığını yazık değil mi, Evladım gözünü aç, bu bölünme bize hiç bir şey kazandırmadığı gibi düşmanlarımızın ekmeğine hem yağ hem bal sürüyor.
Şunu da kesinlikle bil ki, kebelada şehidlik mertebesine yükselen h.z. hüseyin Efendimiz ve diğerleri cennet bahçelerinde sefa sürüyorlarken bizlere ne oluyor deyip başımızı iki
elimizin arasına alıp düşünmemizin zamanı çoktan gelip geçti. ve kesinlikle inan ki şiilerin
sünni ve yezid diye dışladığı insanlar kerbela vakıasını anlatan kitabı okurken o olayların tesiriyle aglarız. fakat ne yapalım o da bir kadermiş olacakmış olmuş. o olayları tertip
edenler sebep olanlar çoktan kabir sualine çekildiler ve hakettikleri karşılığı buldular.
şahsi fikrim ki mahşer günü dirildiğimiz zaman ayrımcılık yapıp kan dökülmesine sebep olanlar,
gerek h.z. Ali kerremallahü veche efendimizden gerek h.z. hüseyin Efendimizden sert tepki göreceklerdir, aklıma bir hikaye geldi bir kitapta okumuştum, muhterem bir kişi
Resulullah s.a.v. Efendimizi okadar çok seviyormuş ki, gönlünde diğer peygamber Efendilerimize karşı sevgisi kalmamış tam bu halde iken bir rüya görüyor
kendisinin dirildiğini mahşerde resulullah Efendimizi aradığını onu ararken h.z. davud
aleyhisselma raslıyor fakat oraya yaklaşmıyor yine Resulullsh s.a.v. aramaya devam ediyor bu arada Musa Aleyhisselamın toplumuna raslıyor oraya ilği göstermiyor.aramaya
devam ediyor bu arada İsa Aleyhisselamın toplandığı yere raslıyor onlara da ilği göstermiyor. ve yine aramaya koyuluyor ve nihayet Resulullah s.a.v. Efendimizin bulunduğu topluluğu buluyor ve Efendimizin önüne diz çöküp buldum seni Ya Resulullah
deyince, Efendimiz buyuruyor ki, Bana gelinceye kadar diğer peygamber kardeşlerime
raslamadın mı diyor. oda, rasladım fakat ben sizi onlardan daha çok seviyorum deyince,
Resulullah s.a.v. Efendimiz elindeki topuz ile ağzına vurunca acı ile uyanıyor ve diyor ki,
baktım ağzımdan kan akıyor ve ön dişlerim kırık. ondan sonra hiç bir şekilde ayrımcılık
yapmadım hepsine değer verip sevdim. bu yazdığım yaşanmış bir olaydı.
Muhterem kardeşlerim, h.z. ALLAH C.C. Cümlemizi birleştirsin bölücülüğü yok etsin.
Allahümme salli ala seyyidina ve nebiyyina Muhammedin ve ala Ali Muhammed...
Haa Caferi kardeşim geçen yaz torunum hüseyinle geziyorduk kolye satan bir sergiden kolye almamızı istedi ben de beğen dedim baktım bana çatallı zülfikar kılıcını gösterdi
bende memnuniyetle aldım buynuna taktım. bilmem anlatabildimmi. Selamı aleyküm..

Son düzenleme:
Aleykum selam.

Zahmet edip uzun uzun yazmışsınız saygı duyarım. Ancak iran ve oradaki şiiler ( caferiler ) hakkında bahsetmiş olduğunuz sözler kişiyi ilgilendirir, bir fırkayı değil...

Fakat sizde bilyorsunuz ki, Şii ismini kullanan ve ashabı kirama hakaret eden guruplar var. Hatta daha ileri giderek Cebrail Aleyhisselamın vahiy getirirken yanlışlık
yaptığını esasen peygamberlik h.z. Ali kerremallahü veche efendimizin hakkı idi diyenler var

Ashabı kirama hakaret edildiğini söylemişsiniz,
Öncelikle şu soruyu sormak istiyorum :
Hz. Ali(a.s)' a alenen hakaret eden ve ettiren bir kişi hakkında nasıl düşünürsünüz?
Hz.Fatima(s.a.) 'nın imanını, ilmini, makamını sizde çok iyi bilirsiniz. Böyle bir insan birileriyle ömrünün son dönemleri görüşmek istemiyor ve o kişilerin mezarına dahi gelmelerini istemiyor... Peki o kişiler hakkında ne düşünürsünüz?
Hz. Ebuzerr ' gibi sahabeler arasında saygınlığı bulunan bir sahabeyi çöllere sürenler hakkında ne düşünürsünüz?
Hz. Ammar' ı şehit eden topluluk hakkında bir hadis vardır. Bu topluluk hakkında ne düşünürsünüz?
........ örnekler cogalır. Gerekli araştırmalar yapıldığı taktirde bu araştırmalarınızı sunni kaynaklardan yapmanız yeterlidir. Şii kaynaklarını arayıp bulmanıza bile gerek yok.

2. olarak Cebrail a.s rivayetine gelince, şii kaynaklı uydurma rivayetlerden bir tanesidir ki. Şii kaynakların hiç birisinde bu kitapta yazılan hadislerin hepsi sahihtir! denilmez.
Gördüğü her hadisi, rivayeti doğru sanan bazı insanlar aldanıp bunu söyleyebilir, O kişinin kendi görüşüdür ve bu görüş yüzünden islamdan cıkmıştır. Allah(c.c.) her türlü hata ve eksiklikten münezzehtir.

3. ayrıca gündeme getirilmedi peşinen yanıtlayayım. Şiilerin Kuran-ı kerim eksiktir değiştirilmiştir dediklerine dair iftiralarda mevcuttur. Bu iftiranın yanıtı da benzer şekilde 2. sorunun cevabıyla aynıdır. Nasıl ki sahih buharide ki Recm ayeti ile ilgili Kuran-ı Kerim'in eksikliğine dair rivayetler bulunduğu için biz Sunniler hakkında böyle bir iftira ve zann da bulunmuyorsak, bizim içinde bulunulmaması gerekir.

4- Ailenizde Ehlibeyt(a.s.)' dan isimler kullanmışsınız. Maşallah, isimleri gibi temiz bir ömür geçirirler inşallah. Biz asla demiyoruz ki Ehlibeyt(a.s) şia'nın tekelindedir. Ehlibeyt(a.s)'ın temizliği, paklığı, rehberliği, güneş kadar parlaktır.

KUR'AN-I KERİM'E İTİRAZLARI

Necef ulemasının büyüklerinden birisi olan Hacı Mirza Hüseyin b Muhammed Takıyyin-Nuri Et-Tabersi ki Şia bu alime çok saygı duyar ve sever.

Hatta öldüğünde (1320) onu Necef'te en mukaddes saydıkları el,meşhed el
Murtazavi binasında Sultan Nasır Lidinillah kızı Banu el,uzmanın odasına
defnetmişlerdir.

İşte bu Necefli alım 1292 senesinde imam Ali'ye nispet ettikleri kabrin yanı başında?

"Fasl-ul-Hıtab fi ispati Tahrifi Kitab-i Rabbil-Erbab"(Rabler Rabbinin Kitabını

Tahrifi ispatta Son Söz) isimli kitabı telif etmiştir.

Şüphesiz asrımızda “Şia” diye isimlendirilen Rafıziler, elimizdeki Kur’an’ın Allah’ın Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’e indirdiği Kur’an olmadığını, değiştirilmiş, artırma ve eksiltme yapılmış olduğunu söylüyorlar. Şianın bütün muhaddisleri Kur’anda tahrif olduğuna inanırlar. Nitekim en-Nuri et-Tabersî bu konuda “Faslul Hitab Fi İsbati Tahrifi Kitabi Rabbil Erbab” adlı kitabında bunu zikretmiştir. Huseyn b. Muhammed Taki en-Nuri et-Tabersî (s.32)

Muhammed b. Ya’kub el-Kuleynî, Usulül Kafî’de, “Kuran’ın tamamını ancak imamlar cem etmiştir” başlığı altında der ki: “Cabir şöyle dedi: Ebu Cafer’i şöyle derken işittim: “Herhangi bir kimse Kuran’ın Allah’ın indirdiği gibi tamamen cem edildiğini iddia ederse yalan söylemiştir. Onu Allah’ın indirdiği şekliyle cem eden ve hıfz eden sadece Ali b. Ebi Talib ve ondan sonraki imamlardır.” El-Kuleynî Usulül Kafi (1/284)

Cabir, Ebu Cafer aleyhisselam’dan şöyle dediğini nakletti: “Hiç kimse vasîlerden başkasının Kuran’ı zahiri ve batınıyla cem ettiğini iddia edemez.” El-Kuleynî Usulül Kafi (1/285)

Hişam b. Salim, Ebu Abdullah aleyhisselam’dan rivayet ediyor: “Şüphesiz Cebrail aleyhisselam’ın Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’e getirdiği Kur’an on yedi bin ayet idi.”

El-Kuleyni Usulül Kafi (2/634) nitekim şeyhleri el-Meclisî Miratul Ukul (12/525) adlı kitabında bu rivayeti sağlam bulur ve der ki: “Hadis güvenilirdir. Haberin sahih oluşu ortadadır. Bu rivayet Kuranın eksiltilmesi ve değiştirilmesine dair pek çok sarih ve sahih hadislerden biridir. Bana göre bu manadaki haberler mütevatirdir.” Allah’ın üç defa korumayı ahdettiği, elimizde mevcut olan Kuran’ın aslında daha fazla olduğunu böylece iddia ediyorlar. Onlardan Allah’a sığınırız.

Şialar en-Nuri et-Tabersî’nin kitabından berî olduklarını söyleyerek (takiyye akideleri ile amel ediyorlar.) Zira bu kitap onların alimlerinin muteber saydıkları kitaplarından yüz kadar delil nakletmektedir. Onların Kuranın tahrif edilmiş olduğuna inandıkları sabittir. Lakin Kuran hakkındaki bu inançlarının ortaya çıkmasını istemiyorlar.

Bundan sonra geriye iki Kuran kalıyor; birisi malum olup diğeri özel ve gizlidir. Onda velayet suresi ile Rafızi Şiilerin Kuran’dan çıkarıldığını iddia ettikleri başka şeyler vardır. En-Nuri et-Tabersi, Faslul Hitab Fi Tahrifi Kitabi Rabbil Erbab adlı kitabında; İnşirah suresinde “Damadın Ali ile senin zikrini yükselttik” diye bir ayet olduğunu fakat Kuran’dan çıkarıldığını iddia etmiştir. Bkz.: en-Nuri et-Tabersî, Faslul Hitab (s.347)

Onlar bu surenin Mekke’de nazil olup, Ali radıyallahu anh’ın Mekke’de Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in damadı olmadığını bildikleri halde bu gibi iddialardan hiç utanmazlar.

İspanya İslam hükmü altında iken imam Ebu Muhammed b. Hazm orada bulunan papazlarla, kitapları İncil'in muharref olduğu hakkında münazara eder deliller getirirdi. Papazlar da cevap olarak Şia'nın Kur'an'ın muharref olduğuna karar verdiklerini söyleyerek delil getirdiklerinde İbni Hazm onlara şu cevabı vermiştir:

ŞİA'NIN İDDİASI NE KUR'AN ALEYHİNE NE DE MÜSLÜMANLAR ALEYHİNE DELİL OLAMAZ? ÇÜNKÜ Şİİ'LER MÜSLÜMAN DEĞİLDİR, (Kitabul Easl Fi-l-Milel ven-Nihal, Cilt: 2, Sh, : 78 ve Cilt : 4, Sh, : 182 İbni Hazm Kahire'deki ilk baskı)

Devam edecektir inş………….

Caferi-3. ayrıca gündeme getirilmedi peşinen yanıtlayayım. Şiilerin Kuran-ı kerim eksiktir değiştirilmiştir dediklerine dair iftiralarda mevcuttur.

Zadul_Mead-Muhammed b. Ya’kub el-Kuleynî, Usulül Kafî’de, “Kuran’ın tamamını ancak imamlar cem etmiştir” başlığı altında der ki: “Cabir şöyle dedi: Ebu Cafer’i şöyle derken işittim: “Herhangi bir kimse Kuran’ın Allah’ın indirdiği gibi tamamen cem edildiğini iddia ederse yalan söylemiştir. Onu Allah’ın indirdiği şekliyle cem eden ve hıfz eden sadece Ali b. Ebi Talib ve ondan sonraki imamlardır.” El-Kuleynî Usulül Kafi (1/284)

El-Kuleyni Usulül Kafi (2/634) nitekim şeyhleri el-Meclisî Miratul Ukul (12/525) adlı kitabında bu rivayeti sağlam bulur ve der ki: “Hadis güvenilirdir. Haberin sahih oluşu ortadadır. Bu rivayet Kuranın eksiltilmesi ve değiştirilmesine dair pek çok sarih ve sahih hadislerden biridir. Bana göre bu manadaki haberler mütevatirdir.

Bu konu itikadi bir mesele halini almıştır.

Kaşınmasının kimseye faydası yoktur.

Her kes itikadınca inansın, zaten doğruyu Allah (cc) hesap günü herkesin önüne koyacaktır.

Ancak bu Forum'da hiç kimsenin bir konuyu, bir fikri, bir fırkayı teati ederken, özellikle İslam'ın dini dinamikleri olan zatlar hakkında ileri-geri laf etmr hakkı olamaz.

Bu bağlamda konuyu burada sonlandırmakta fayda mülahaza edilmiştir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks