Âdem aleyhisselam, Arşta gördüğü nurun mahiyetini sual etti. Hak teâlâ buyurdu ki:
(Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur. O olmasaydı, seni de, yer ve gökleri de yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]
Allahü teâlâ yine buyuruyor ki:
(Ya Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismi ile her ne isteseydin, kabul ederdim. O olmasaydı, seni yaratmazdım.) [Hakim]
(Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim. Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]
Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, ya Rabbi, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet diye dua etti. Allahü teâlâ ise, [ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını da diğer insanların duyması için] “Ya Âdem, onu henüz yaratmadım. Nereden bildin?” buyurdu. Âdem aleyhisselam da, Arşta "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah" yazılı olduğunu gördüm. Anladım ki, şerefli isminin yanına ancak en çok sevdiğinin, en şerefli olanın ismini layık görürsün dedi. Allahü teâlâ buyurdu ki: “Ya Âdem doğru söyledin. O bana insanların en sevgilisidir. Onun hürmetine dua ettiğin için seni affettim. Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım”) [Taberani]
(Allahü teâlâ, İbrahim’i halil edindiği gibi beni de halil edindi.) [Mevahib-i ledünniyye]
Şu halde Peygamber efendimiz hem habibdir, hem halildir.
(Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım) kudsi hadisi, Marifetname’nin ön sözünde, Yusuf-i Nebhani hazretlerinin Envar-ı Muhammediyye kitabının 13. sayfasında ve imam-ı Rabbani hazretlerinin Mektubat’ının 122. mektubunda vardır.
Mektubatın farisi haşiyesinde, bu hadisin Deylemi’nin Firdevsinde bulunduğu bildirilmektedir. Deylemi de, Buhari ve diğer muhaddisler gibi, meşhur ve muteber bir hadis âlimidir.
Mektubat-ı Rabbaninin 3.cildinde, (Sen olmasaydın Cenneti yaratmazdım), (O olmasaydı kâinatı yaratmaz, rububiyetimi izhar etmezdim) kudsi hadisleri de bildirilmektedir.
Miracda Allahü teâlâ, Peygamber efendimize, (Senden başka her şeyi senin için yarattım) buyurunca, Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de, (Ben de senden başka her şeyi senin için terk ettim) dedi. (Mirat-i kâinat)
Hz.Muhammed Mustafa ( s.a.v.) o alemlere rahmet olarak gönderilmişti ve hiç şüphesiz ki Allah'ın sevgilisiydı, Allah'ın sevgilisi olan bir peygamberin ümmetinden olduğum için binlerce kez şükürler olsun.Selamün Aleyküm,Hala beklemekteyim cevabinizi bir tek ayet vermenizi?
. Muhammed Mustafa ( s.a.v.)'in ayrıcalıklı yönleriSelamün Aleyküm,Hala beklemekteyim cevabinizi bir tek ayet vermenizi?
ARKADAŞLAR ŞUNU BELİRTMELİYİM Kİ EVLİYALARA SAYGI GÖSTERİN.Yol göstericiler gelecektir.ALLAH CC. dinini diğer dinlerden üstün tuttu.Bu din sahipsiz değil.Kabe nasıl ebabil kuşları ile korunduysa dinimizde saldırılara karşı sahibsiz değildir.Bu yüzden her yüz yılda dikkatinizi çekti ise Mevlanalar,İmam-ı Rabbaniler,Geylaniler gelmiş ve çok sevilmiştir.
Evliyalarıı sevinki onların feyzlerinden faydalanın.Bunu niçin istiyorum derseniz Eğer Mevlana R.A deseydi ki SEN OLMASAYDIN HABİBİM KAİNATI YARATMAZDIM. VALLAHİ inanırdım bu hadise çünkü Mevlana büyük bir evliyadır.Yani ALLAH C.C AŞIK bir insandır.Böyle bir insan kelimelerine sond derece bağlı yalana benedn milyon defa belkide daha dikkat eden biridir.Onun yalan söylemeyeceğine inanıyorum.
İsteğim bu hadisi nakleden kişi veya zatları bulmak onların kim olduğuna kati karar vermek ondan sonra gelip burda paylaşmak
inanıyorumki paylaşmayı seviyorsunuz ama kaynak ve kişi belirtinki hadis paylaşmanın vebali vardır arkadaşlar
Eğer doğru değilse yalancı durumuna düşeriz
Saygılarımla
ve aleyküm selam,DOST İSTERSEN ALLAH C.C YETER ARKADAŞ İSTERSEN KUR'AN YETER,düşman istersen nefs yeter,nasihat istersen ölüm yeter.
KUR'AN bize yeter,lakin tefsir hadistedir.Resule itaat bugün sadece KUR'AN ile mümkün görünmüyor.Çünkü gerçekten KUR'AN insanın değil bunun kolay anlaşılması tam anlamıyla anlaşılması mümkün görünmüyor.6000 ayetini hakkıyla anlasan bile bu bir ALLAH C.C KELAMIDIR.Bunu ancak PEYGAMBER s.a.v ifade etmişti asırlar önce bu yüzden her hadise inanmayın araştırın diyorum hemde hadissiz kalmayın.ARKADAŞLARIMIZA KESİNLİKLE KALBLERİNİ bilmeden RASULALLAH S.A.V E İNANMIYOR DEMİYELİM
ALLAH C.C NURUYLA BİZİ AYDINLATANLARDAN EYLESİN İNŞALLAH C.C.
Peygamberime Salat Müm'in kardeşlerime selam olsn
Hangi ayette var ben hatırlayamadım.Bir yazarmısın sana zahmet metin mete kardeş.Yanlış anlama mualif olarak demedim.
Evet...!
Ve buradan Allah Resulu (s.a.v.) için (madem ki bu Resul'e atılan iftiradır diyorsunuz) o halde bu söze şahit olun bütün forum ehli: "Levlake kuds-i hadisi Resulullah (s.a.v.) için, Allah'u Zülcelal tarafından seslendirilmiştir"
Seyfullah tam bir sayfaya yakın yazıyı hazırlayıp bir emek sarfediyor oraya asıyor, okumadan bu Resul'e yapılan bir iftiradır deme cehaletini gösteriyoruz. Pes! Bu kadarı da hakikaten fazla.
.Allah diyor aciklamasini biz yapariz sen hala Emevi/Abbasi aciklamalarindasin...
şU ALLAH C.C DİYOR AÇIKLAMASINI BİZ YAPARIZ KISMI KARDEŞ
Evet...!
Ve buradan Allah Resulu (s.a.v.) için (madem ki bu Resul'e atılan iftiradır diyorsunuz) o halde bu söze şahit olun bütün forum ehli: "Levlake kuds-i hadisi Resulullah (s.a.v.) için, Allah'u Zülcelal tarafından seslendirilmiştir"
Seyfullah tam bir sayfaya yakın yazıyı hazırlayıp bir emek sarfediyor oraya asıyor, okumadan bu Resul'e yapılan bir iftiradır deme cehaletini gösteriyoruz. Pes! Bu kadarı da hakikaten fazla.
Kıyamet 16 (Resulüm!) onu (vahyi) çarçabuk almak için dilini kımıldatma. *
Tefsir
Kıyamet 17 Şüphesiz onu, toplamak (senin kalbine yerleştirmek) ve onu okutmak bize aittir.
Kıyamet 18 O halde, biz onu okuduğumuz zaman, sen onun okunuşunu takip et.
bence yanlışın var
Diyanet Vakfı Meali
Kıyamet 16 Onu (Kur'an'ı) acele ahzedesin diye onunla dilini kımıldatma. Şüphe yok ki, onu toplamak da, onu okutmak da Bize aittir.
Tefsir
Kıyamet 17 Onu (Kur'an'ı) acele ahzedesin diye onunla dilini kımıldatma. Şüphe yok ki, onu toplamak da, onu okutmak da Bize aittir.
Kıyamet 18 İmdi onu Biz okuyunca artık sen onun kıraatine tâbi ol!
Ömer Nasuhi bilmen
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.