Elinizde sadece zaman ayarlayıcı olarak 2 tane kum saati vardır. Bunlardan biri 7 dakikalık, diğeri de 11 dakikalıktır.
Yapmayı düşündüğünüz deney tam 15 dakika sürmektedir. Eğer zamanı uzatırsanız veya kısaltırsanız deneyde istediğiniz verimi alamamaktasınız.
Bu iki kum saatini kullanarak bu deneyin zaman ayarlamasını nasıl yaparsınız?
ve aleyküm selam
55 dakika doğru(Gerçekten kafa karıştıran şaşırtıcı zor bir soruydu. Açıkçası bu kadar kısa zamanda bir kerede doğru cevap verilmesini beklemiyordum...)
bunlarda benden kolay ama olsun
Adamın biri bir tilki, bir piliç, ve bir çuval mısırı önlerindeki nehrin bir yakasından öteki yakasına geçirecekmiş. Adam kayıkta yanında yanlız bir şey taşıyabiliyormuş. Eğer tilki ile piliç yanlız kalırlarsa, tilki piliçi yer. Eğer piliç ile mısır çuvalı yanlız kalılarsa, piliç mısırı yer. Bu durumda adam bütün bunları karşı kıyıya nasıl taşır?
cevap:
ilk önce piliç karşıya gecer sonra tilkiyi karşıya gecirirsin yanlız karşıya geçtiğinde piliç kayığa tekrar alınır ters istikamete bırakılır ve cuval alınarak karşıya bırakılır tekrar piliç alınarak karşıya gecilir bütün ekibi karşıya gecirmiş olursun..
3 cocuğum var.Birincisi benim yaşımın ilk rakamı yasındadır.İkincisi benim yaşımın ikinci rakamı yasındadır. Üçüncüsü bu iki rakamın toplamı yaşındadır. Hiçbirinin yaşı aynı olmadığına göre ve hepimizin yaşları toplamı 45 ise benim yaşım kaçtır.
Bazı aylar 31 günden olşur, peki hangi aylar 28 günden oluşur
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.