Zahmet...

civciv

New member
Zengin bir adam, bahçesinden topladığı yarım sepet kirazı, yan evdeki komşusuna götürüp: Merhaba hacı amca!. diye tebessüm etmiş. Bu gün ağaca çıkıp, sen ve teyzem için kiraz topladım.

“Amca” dediği kişi, en az yetmiş yaşında bir ihtiyarmış. Her nedense insanlarla fazla konuşmaz, derdini kimseye açmak istemez, emekli aylığıyla geçinmeye çalışırmış. Zaten eşinden başka da kimsesi yokmuş. Kirazları görünce, gözleri dolmuş, birazdan da çocuk gibi ağlamaya başlamış.
Zengin adam, bu işi pek anlayamamış. Bir tahminde bulunup:

— Herhalde kirazı çok seviyorsunuz, demiş. Eğer bilseydim, daha sık getirirdim.
Yaşlı adam, onun omuzlarını okşa*****:
— Kirazı elbette severim yavrum, demiş. Teyzen de sever. Ama bana böyle göz yaşı döktüren şey, bizim için ağaca çıkma zahmetine katlanmanızdır.

Alinti
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks