Yildizlarin Sahibine Secde

oðuz bakar

New member

Yedek subay okulunda temel eğitim görürken , namazını hiç terk etmeyen bir makine mühendisine , arkadaşları alaycı bir tavırla takılıyorlardı :

“ Ne diye yatıp kalkıyor , alnını yere koyuyorsun ? ”

Onun cevap vermesine fırsat kalmadan bölük komutanları geldi . Onlara “ yat-kalk ” emri verdi . Tabii , onlar bu emri hemen yerine getirerek yerlere kapanıp kalktılar . Namaz kılması ile alay ettikleri arkadaşları , tam yerinde sordu :

“ Neden yatıp kalktınız , yerlerde süründünüz ? ”

Onlar da : “ Omzundaki yıldızı görmüyor musun ? Yıldız sahibi olduğu için , onun her emrini tutmakla görevliyiz .”

“ İşte biraz önce bana sorduğunuz sorunun cevabını vermek istiyorum . Siz , omzunda birkaç yıldız olan komutanınız için yere kapandınız .
( Gökyüzünde pırıl pırıl parlayan milyonlarca yıldızı göstererek )

İşte ben de , o yıldızların sahibi , onları gökyüzünde hareket ettiren , atom çekirdeğinin etrafında elektronları döndüren , Âlemlerin sahibi olan Rabbimiz , “ secdeye varın ” diye emredince O’nun emrini yerine getiriyorum . ”

Tek dumbel
Omuz (önden)
Omuz (yandan)
Sırt (kollar yana açık)
Dirsek (sırt hareketi gibi kollar kafaya bitişik)
Trafez
Arka kol
Yatarak dirsek
Ön Göğüs
Yatarak Göğüs (30 Şınav)
Çift Dumbel
Bilek

Bunları sabahleyin bulduğum bir kağıt parçasından yazdım. Badi yapmak diyorlar bunun adına galiba. Düşündüm, bunu yapan kişi, bunu ne için yapıyor? Belki biraz daha güzel görünmek, belki biraz daha şekilli bir vücuda sahip olmak için. Sonra dedim ki, bunu yapan adam o vücudu kendisine karşılıksız veren Mevlâ'sı için namaz kılmıyor. Saatlerce bu hareketleri yapmaya gocunmuyor ama kendisine eşsiz lütuflar ihsan eden Rabbi'ne teşekkür etmeye gocunuyor, zor geliyor. Bu yaptığının sonucun da elde ettiği, vücudunda az biraz değişiklik iken, hemde terin gölün içinde kala kala yapıyor. Namaz kılmasıyla -ki diğeri kadar ne vakit alıyor, ne de yorucu- elde edeceği sonuçlar hepinizce malumdur zaten. Ne diyeyim, ne diyeyim?? Bu nasıl bir düşünce şeklidir aklım almıyor. Allah ıslah etsin, dua edin.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks