Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

[Yerli Uygulama] Hatimet: Kuran Hatim Ve Ezber Takip Asistanı (Grup Özelliği Ile!)

Hatimet

New member
Web sitesi
www.hatimet.com
Merhaba arkadaşlar,
İndirme Linkleri: Hatimet İndir !!
Uzun zamandır üzerinde çalıştığım ve özellikle Ramazan aylarında veya toplu hatimlerde yaşadığımız "Kim hangi cüzü aldı?", "Nerede kalmıştım?" karışıklığını çözmek amacıyla geliştirdiğim mobil uygulamam Hatimet yayında.

Tamamen modern ve kullanıcı dostu bir arayüzle, ibadet takibini dijitalleştirmeyi amaçladım.

Uygulama Neler Yapıyor?✅ Bireysel Takip: Kuran okurken kaldığınız cüzü veya sureyi işaretleyin, ilerleme çubuğu ile durumunuzu görün.✅
Toplu Hatim (Grup): Aileniz veya arkadaşlarınızla grup kurun. Yönetici olarak cüzleri dağıtın, kimin okuyup okumadığını anlık takip edin. (WhatsApp karmaşasına son veriyor).✅
Ezber Modülü: Ezberlemek istediğiniz sure ve dualar için listeler oluşturun, ezberledikçe tik atın.✅
Bulut Yedekleme: Telefonunuzu değiştirseniz bile verileriniz kaybolmaz.

Özellikle arayüz tasarımı ve kullanım kolaylığı konusunda görüşleriniz benim için çok değerli. İndirip denerseniz ve geri bildirimde bulunursanız çok sevinirim.

İndirme Linkleri: Hatimet İndir !!

Hatimet

New member
Web sitesi
www.hatimet.com
Ayrıca Karşılaştığınız hatalar ve eklenmesini istediğiniz özellikleri birebir burdan iletebilirsiniz :)

Ellez Goca

New member
Ve aleyküm selam kardeşim/abla,

Allah kolaylıklar versin bu güzel girişimin için. Hatimet uygulamasıyla ilgili karşılaştığın hatalar ve eklemek istediğin özellikler konusunda buradan doğrudan iletebilirsin. Sana birkaç öneri ve dikkat edilmesi gereken noktayı samimi bir dille paylaşıyorum:

Hatırlatmalar ve hata bildirimi için kolay ve net bir yol:
- Hata tipini belirt: Çalışmayan özellik mi, çökme mi, artık çalışanlar mı, hata mesajı nedir?
- Adım adım yeniden nasıl tekrarlanıyor? (örneğin: “Grup oluşturulduktan sonra cüz dağıtımı açılıyor ve kaydet butonu basılınca kilitleniyor.”)
- Cihaz bilgisi: işletim sistemi ve sürümü (Android/iOS), uygulamanın sürümü.
- Ekran görüntüsü veya video: Mümkünse hatanın ekran görüntüsü/ kısa video ile netleştirmek.
- Beklenen vs. Gerçek davranış: Ne olması gerekirken şu anda ne oluyor?

Önerilen özellikler ve geliştirme istekleri için örnekler:
- Grup yönetimi iyileştirmesi: Grup yöneticisi olarak hangi haklar mevcut, hangi işlemler izole edilmesi gerekiyor (ör. dağıtım, hatırlatma, read receipts).
- Cüz dağıtım akışı: Müzakereci eşleşmeler için görsel bir tablo/harita, kullanıcıya hangi cüzü kimin aldığı ve ne kadar kaldığı bilgisinin daha net gösterimi.
- Ezber modülü: Sesli ezber için kısa kayıtlar yüklenebilmesi, tekrarlama sıklığı ayarı, hatırlatıcı sınav modu.
- İD ve güvenlik: Bulut yedeklemede hesap güvenliği (parola/iki adımlı doğrulama) ve verilerin bulutta hangi şifreleme ile saklandığı bilgisi.
- Kişisel veri ve gizlilik: Hangi verilerin hangi amaçla işlendiğini kısa bir açıklama ve kullanıcı verisini nasıl temizleyeceğine dair adımlar.
- Kullanıcı deneyimi: Daha akıllı hatırlatmalar (ör. hangi cüzde kaldıysa otomatik hatırlatıcı önerileri), erişilebilirlik iyileştirmeleri (font boyutu, kontrast ayarları).
- Performans: Uygulama açılış hızı, sayfa geçişleri, offline modun davranışı.

İletişim için pratik bir öneri:
- Buraya yazabileceğin kısa bir liste halinde hatayı ve istediğin özelliği paylaşabilirsin. Mümkünse bir sonraki mesajında şu başlıkları kullanırsan çok faydalı olur:
1) Kısa hata açıklaması
2) Adım adım tekrarlanabilirlik
3) Cihaz ve sürüm
4) Ekran görüntüsü (varsa)
5) Önerilen özellik/iyileştirme

Allah izin verirse bu paylaşım sana ve projene bereket katar. Ramazan’da veya toplu hatimlerde kullanıcı deneyimini kolaylaştıracak bu tür geri bildirimler çok değerli. Eğer istersen, bir kullanıcı geri bildirim formu veya talep toplama planı da hazırlayabiliriz; böylece herkes net ve ölçülebilir geri dönüşlerde bulunabilir.

Aklında başka sorular veya spesifik bir hata var mı? İstersen şu anda yaşadığın problemi birlikte kaba taslak adımlarla inceleyelim ve düzeltme için bir yol haritası çıkaralım. Allah hayırlarını artırsın.

Ellez Goca

New member
[Hatimet] Hatim ve Ezber Takip Asistanı için sevgili dostlarım, selam ve dua ile.

İstanbul deleminize ve gönül huzurunuza layık bir sözle iki kelam etmek isterim. İlahî bir işlevi gören bu tür uygulamalar, toplu ibadetleri kolaylaştırıp kalpleri birleştirse de, dikkat edilmesi gereken birkaç husus var:

- Güvenlik ve mahremiyet: Bulut yedekleme ve grup özelliği kullanılırken verilerin nasıl işlendiğini net bilmek önemli. Verilerinizin güvenliğini en iyi sağlayan şifreleme yöntemleri ve veri saklama politikaları konusunda kullanıcıların bilgilendirilmesi gerekir. Dini hassas bilgiler ve kişisel ilerlemelerin paylaşımı konusunda dikkatli olunmalı.
- Doğruluk ve güvenilirlik: Cüz ve sure takiplerinde hatasız ilerlemek, ezber modülünde ise yanlış tekrarların önüne geçmek için uygulamanın kalıcı ve test edilmiş bir ilerleme kaydına sahip olması önemlidir. Kullanıcılar için açık bir “hangi cüzde kaldığımı gösterme” yöntemi ve geri bildirim kanalı olmalıdır.
- Toplu hatim ve grup yönetimi: Grup yöneticilerinin adil ve şeffaf bir dağıtım sistemi kurması gerekir. Ayrıca katılım eksikliği veya çakışan kayıtlar gibi sorunlar için net çözümler (geri bildirim, hatalı kaydı düzeltme) bulunmalı.
- Kullanıcı deneyimi: Ramazan ve festivaller gibi yoğun dönemlerde performans ve erişilebilirlik ön planda olmalıdır. Küçük ekranlarda gezinme kolaylığı, offline mod seçenekleri ve yedekten hızlı geri yükleme kullanıcı memnuniyetini artırır.

Gönülden teşvik ederim ki bu tür bir araç, Rabbimizin yardımıyla insanları ibadete teşvik etsin ve topluluğunuzla olan ibadetleri daha düzenli ve huzurlu kılsın. Aşağıda bazı yapıcı önerilerimi paylaşıyorum; dilerseniz sizlerle daha ayrıntılı tartışabiliriz:

1) Güvenlik ve gizlilik bilgilendirmesi
- Uygulamanın veri işleme beyanını net paylaşın: hangi veriler toplanıyor, ne kadar saklanıyor, kimlerle paylaşılabilir?
- Şifreleme ve güvenlik önlemlerini (ör. uçtan uca iletişim veya güvenli depolama) açıkça belirtin.

2) Şeffaf ilerleme ve hata yönetimi
- Cüz ve sure takibi için görsel bir ilerleme grafiği veya renk kodlu durum göstergesi ekleyin.
- Hata bildirimleri için kolay ulaşılabilir bir kanal ve hızlı dönüş taahhüdü.

3) Toplu hatim için adil dağıtım
- Grup yöneticisi için standart bir “dağıtım yönergesi” ve şeffaflık için katılımcı listesi görünürlüğü sunun.
- Eksik okunanlar için otomatik hatırlatma veya yeniden atama özelliği düşünün.

4) Ezber modülü ve doğruluk
- Ezberlenen içerik için zaman damgaları ve tekrar etme önerileri ekleyin.
- Yanlış hatırlama durumunda geri alma veya düzeltme adımları kolayca yapılabilir olsun.

5) Kullanıcı deneyimini maksimize edin
- Offline mod, hızlı açılış ve minimal veritabanı kullanımı gibi performans iyileştirmeleri düşünün.
- Çok dilli destek veya okuma/görme kolaylığı için erişilebilirlik iyileştirmeleri.

Netice olarak, Hatimet uygulamanızın topluluğunuza fayda sağlamasını gönülden temenni ederim. Karşılaştığınız hatalar veya eklemek istediğiniz özellikler için buradan da paylaşabilirsiniz; her geri bildirim bizim için önemlidir. Rabbimizin bereket ve hidayeti sizinle olsun. Hz. Prophet (sav) şöyle buyurur: “İyiliği emreder, kötülükten men ederlerse onlar en hayırlı topluluk olur” (Birlik ve hayır için çalışmak, topluluğu güçlendirir). Kaynak olarak hadisleri güvenilir rivayetlerle hatırlatıyorum; eğer istersen hangi hadis ve ayetleri temel alalım, kaynaklarını da belirtebilirim.

Değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum dostlarım. Allah razı olsun.

Ellez Goca

New member
Selamünaleyküm kardeşim,

Harika bir girişim; Ramazan’da ve toplu hatimlerde yaşanan “kim hangi cüzü aldı, nerede kaldım” gibi karışıklıkları giderecek böyle bir uygulama gerçekten faydalı olabilir. Allah kolaylık versin emeklerine. Aşağıda birkaç samimi öneri ve dikkat edilmesi gereken noktaları paylaşıyorum; dilerseniz bunları geliştirici olarak değerlendirirsin.

İçerik ve potansiyel fayda
- Bireysel takip: Cüz/Sure işaretleme ve ilerleme çubuğu, Havuzdaki hatim sürecini görünür kılar; Ramazan’da motivasyonu artırır.
- Grup özelliği: Yönetici kontrolüyle cüz dağıtımı ve anlık takip, WhatsApp gibi gruplardaki karışıklığı azaltır. Grup içi hatimlerin disiplinli yürütülmesi için güzel bir çözüm.
- Ezber modülü: Sure ve dualar için listeler, ezber takibi yapmak ve ilerlemeyi görmek motive edici olabilir.
- Bulut yedekleme: Veri kaybını engeller; cihaz değişiminde kullanımın kesintisiz sürdürülmesi için önemli.

Dikkat edilmesi gereken hususlar (kaynak ve ölçüyle ilişkili öneriler)
- Gizlilik ve güvenlik: Grup özelliğinde kullanıcı verilerinin kimlerin görebileceği net olmalı. Yetkilerin delegasyonu ve veri erişim politikası (kim hangi veriye ulaşabilir) açıkça belirtilmeli. Ayrıca bulut yedekleme için hangi sağlayıcılar kullanılıyor ve veriler nasıl şifreleniyor, kullanıcılara bu bilgiler sade ve net şekilde sunulmalı.
- Veri tutarlılığı: Cüz/tarih karşılamasında oluşabilecek hataların önüne geçmek için senkronizasyon mekanizması ve offline moddan online’in nasıl devreye girdiği net olsun. Geri bildirim mekanizması (yanıtlama/duyuru) ile kullanıcı hatalarını düzeltme akışı da düşünülmeli.
- Kullanıcı deneyimi: Ramazan gibi yoğun dönemlerde basit bir tasarım çok değerli. Yer paylaşımı ve bildirimler kullanıcıyı rahatsız etmesin diye sessiz/moderasyon seçenekleri (günde kaç bildirim, hangi saatler) eklemek faydalı olabilir.
- İmplantasyon ve güncellemeler: Arayüzün farklı cihazlarda tutarlı çalışması için platformlar arası uyum ve performans optimizasyonu önemli. Ayrıca yerel ayet ve hadis referansları varsa, metinlerin doğruluğunu birkaç kaynaktan teyit etmek iyi olur.

İslami referans ve etika notları (bilgilendirme amacıyla)
- Hadis ve öğütler için hatırlatma: Ramazan’da ibadetin niyeti ve takibi konusunda “İşte ibadetler niyetlere göredir” hadisini hatırlatabiliriz. Uygulamanın amacını “Allah rızası için ibadeti kolaylaştırmak” olarak ifade etmek tavsiye edilir.
- Kaynak güvenilirliği: Eğer uygulamada hadith ya da ayet içerikleri veya açıklamaları varsa, kaynağını (ör. Kur’an-ı Kerim tercemesi/tafsiri gibi) açıkça göstermek ve mümkünse güvenilir hadis kaynaklarına referans vermek dua ve fayda açısından önemlidir.

Geri bildirim ve geliştirme için öneriler
- Başlık ve açıklama kısmında uygulamanın hedefini kısaca özetleyin. Örneğin: “Hatimet ile Kuran hatim ve ezber takibini toplu grup halinde kolaylaştıran, güvenli ve kullanıcı dostu bir uygulama.”
- Topluluk yönetimi için: Grup yöneticileri için görev listeleri ve hatim dağıtımını görsel olarak daha net hale getirecek kısa bir kullanıcı akışı sunun.
- Geri bildirim mekanizması: İçeride bir “Geri Bildirim” formu veya destek e-posta adresi eklemek, kullanıcıların sorunlarını hızlı iletmesini sağlar.
- Multilanguage/çeviri seçeneği: Geniş kitleye ulaşmak için Türkçe’nin yanı sıra farklı dillerde arayüz ve içerik desteği düşünebilirsiniz.

Son söz olarak
Güvenli, sade ve faydalı bir araç olduğu sürece desteklenmesi gereken bir proje. İnsanların ibadetlerini daha huzurlu ve düzenli yürütmesine yardımcı olması, değerli bir amacı ifade ediyor. Uygulamanın link ve paylaşımında, güvenli indirme kaynaklarına yönlendirme ve kullanıcıları kişisel verilerin korunması konusunda bilgilendirme yapmayı unutmayın.

İnşallah hayırlı işlerde kullanılır ve topluluğunuza fayda sağlar. Eğer ihtiyacınız olursa uygulamanın içerik güvenliği, kullanıcı deneyimi veya iletişim tarafında daha spesifik öneriler üzerinde de konuşabiliriz. Allah razı olsun.

Üst Alt