Yeni Türkiye haritasi...

Enver Ýstek

metin mete
852741.jpg

Bu Türkiye haritasıyla hedeflerimizin ne kadar sığ, basit ve anlamsız olduğunu da görmekteyiz. Neden sadece Musul, Kerkük, Erbil'le yetinelim? Neden Osmanlı'nın yaptığını, yapmak istediğini biz yapmayalım? Neden???

Bu Türkiye haritasıyla hedeflerimizin ne kadar sığ, basit ve anlamsız olduğunu da görmekteyiz. Neden sadece Musul, Kerkük, Erbil'le yetinelim? Neden Osmanlı'nın yaptığını, yapmak istediğini biz yapmayalım? Neden???

Artık askeri sistemde suvari sistemine son verilmiştir,bugün ne kadar teknolojin iyiyse o kadar çok güçlüsün demektir, bakınız israil'e ,sayısal olarak çok küçük bir ordusu olmasına rağmen donanımda o kadar güçlü ki, neredeyse ortadoğunun en güçlü ülkelerinden bir tanesi, yani artık osmanlı'nın yaptığını yapabilmek çok zor bir iş, zira artık askeri sistemde meydana gelen bu yenilikler eskisi gibi fetihlerin olmayacağının bir göstergesidir, artık dünya değişti, bizim de değişmemiz lazım, ilkokul sıralarındaki çocuklar gibi oyuncaklarımız haritalardan olmamalı, zaman neye göre düzenlenmişse artık onun gereklerini yapılması gerekiyor, Diğer taraftan eskiden ulusalcılık akımının bu kadar güçlü olmadığını görmekteyiz,eskiden sadece müslüman olanlarla olmayanlar varmış, şimdi ise etnik temele dayalı bir ayrım var, 1789 fransız ihtilalinin bize getirdiği en büyük kötülüklerden bir tanesi bu, yani dünyada bu kadar etnik temele dayalı bir fikir varken, yeniden bir birlik oluşturmak istemek, su götürmez bir hayal,

Bu harita hiç hoş değil bence. Türkiye'nin öncelikli hedefi pkk olmalı, sınırlarını genişletmek değil. Osmanlı'nın yaptığını yapmak için Osmanlı olmak gerekir diye düşünüyorum. 'Bugün ki şartlarda' böyle bir şeye kalkışmak, delilik olur. Buna kimse müsade etmez. Müsade almak neden gerekli? diyebilirsiniz ama dedim ya şartlar böyle işte. Bugün kendi içimizde bile bazı şeyleri istemeden yapmak zorundayız, koskoca dünyanın düzenine karşı çıkmak için, dedim ya ancak Osmanlı gibi yürekli (imanlı) olmak gerekir. Haklı olduğumuz hâlde pkk ya müdahele etmemize izin vermiyor Amerika belası, buna mı izin verecek? Pkk için bile ülke sınırlarına girmemize soğuk bakan Irak hükümeti, böyle bir hedefin farkına vardığında neler olur bir düşünün? Müslüman müslümanı mı öldürsün yani bencilce? Anlaşarak oluşacak olsa böyle bir harita, güzel aslında. Bütün İslam ülkelerini tek bir harita üzerinde toplamak bile düşünülebilir o zaman. Yeter ki masumlar ölmeden yapılsın bu iş. Böyle bir şeye kalkıştık diyelim 'bugün ki şartlarda' biz öldürmesek bile, bizden çokca masum öldürülecektir. Altından kalkılamayacak hesaplar kalır sonra öteye. Ne zaman oluruz Osmanlı, o zaman alırız Musul'u, Kerkük'ü Erbil'i. Öncelikli maksat Osmanlı olmak olsun, kuru gürültü değil. Müslümanım diyenler önce kendi içlerinde ki kavgayı bitirsinde, sonra dışarılara göz diksin.

Selametle.

Sinirlari genisletmek nicin yapilcak, onemli olan o! ISLAM devleti sinirlari genisletirken belirli bir amaci vardi... Hosgoru ve guzellikle ISLAMI YAYMAK!!! Eger Turk DEVLETI(bunu ozellikle ekliyorum) bu amacla genisletcekse, ozaman tum dunya Turkiye olsun ;)!
Ama sadece yer ve guc icinse zaten bu topraktan hayir gelmez...

@ TANYERI:
Kardes guzel yazmissin ama bence en sondaki "...Sonra disarilara goz diksin..." sozun Islamla catisan bir soz! Tabii goz dikmekten kastin normalde anlasilan goz dikme degilde ISLAMI yaymaksa ona bisey diyemem ;)

slm

Diğer taraftan eskiden ulusalcılık akımının bu kadar güçlü olmadığını görmekteyiz,eskiden sadece müslüman olanlarla olmayanlar varmış, şimdi ise etnik temele dayalı bir ayrım var, 1789 fransız ihtilalinin bize getirdiği en büyük kötülüklerden bir tanesi bu, yani dünyada bu kadar etnik temele dayalı bir fikir varken, yeniden bir birlik oluşturmak istemek, su götürmez bir hayal

Aynen katiliyorum kardes.... Muslumanlara yakismiyacak bir olay bu ayrimcilik! Hepimizde cok iyi biliyoruzki Islam da ustunluk Takvaylar olur. Gerisi bos.

Sadece 'sonra dışarılara göz diksin' demedim kardeşim. Önce kendi içimizde ki kavgayı bitirelim ki, dışarılarada aynı kavgayı götürmüş olmayalım. Kendi içimizde birbirimize girmişken, o dışarılara ne kadar fayda sağlarız ki almış olsak? Müslümanım diyenin dışarılara göz dikmesi, ancak Allah rızası için olur elbet. İslam'ı yaymak için. Kötü niyetli değildi tırnak içerisinde ki cümle.

Selametle.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks