Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yehova

ramazan

New member
Katılım
17 Eyl 2006
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
degerli dostlar ben yurt disinda yasamaktayim etrafimda bir cok yehova var bu konu ile ilgili beni aydinlatirmisiniz hangi amaci gudmekteler tesekkur ederim lutfen konuya hakim olanlar yazsin
 

Rahmet4

New member
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
526
Tepkime puanı
12
Puanları
0
Yaş
53
internette arastirma yapabilisin googleya yehova sahitligi yazip bakabilirsin ayrintili bilgiye ordan ulasa bilirsin ben bugün yazdim bu konuda belki fazla yardimci olayamabilirim onun icin arastinman iyi olur
 

#21

New member
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
408
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Yaş
38
Konum
The Netherlands
degerli dostlar ben yurt disinda yasamaktayim etrafimda bir cok yehova var bu konu ile ilgili beni aydinlatirmisiniz hangi amaci gudmekteler tesekkur ederim lutfen konuya hakim olanlar yazsin

eger Hollanda da kaliyorsan yehova larla kesin karsilasmissindir... bizim kapiya cok geldiler, ve ben her geldiklerinde verdikler kitapcik, reklamlari felan hep aldim!!!

okuyupta aklimda kaldigina gore onlar Hiristiyanlari, Protestanlari pek sevmiyolar sanirim. Onlar Gercek dinin Yehova olduguna inaniyolar. Hiristiyanlarin Hz. Isa nin biraktigi dini degistirdiklerini dusunuyolar!!!!

Hatta bi ara sormustum, ben bi Muslumanim, ve sizin kitapciklarinda sizin acinizdan ISLAM ile KURANI KERIM ile ilgili biseyler varmi diye. Ve bana bi kitapcik bulabilecegini soylemislerdi...... Ama uzerinden 1 sene gecti halen kitapcik felan yokk :):):)

bunlar aklimda kalan seyler....Yanlis bilgilendirmis olmayayim kardes... SEN GENEDE INTERNETTE ARASTIR ;)

Selam...
 

seyfullah putkýran

New member
Katılım
30 Eyl 2005
Mesajlar
5,807
Tepkime puanı
205
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Ruhlar Aleminden
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
YEHOVA ŞAHİTLERİ

Yehova şahitliğinin kurucusu C.T. Razıl 'dır.(Charles Taze Russell 1852-1916) Razıl önceleri bir Kitab-ı Mukaddes topluluğu kurdu, ve grubun pastörü seçildi. 1879 da " Siyon 'un Tarassut Kulesi" dergisini çıkartmaya başladı, birkaç yıl sonra aynı ad altında ( daha sonra " siyon" kelimesi atıldı)bir cemiyet kurdu.

Razıl, öldükten sonra yerine hareketin avukatı J.F. Rutherford (1869-1942) getirildi. Kendisinin " Yehova 'nın Sözcüsü" olduğuna inandığından ve Razıl 'ın şahsiyetinin yıprandığına kanaat getirdiğinden " Russelistler" adını 1931 'de " Yehova Şahitleri" ne çevirdi. Yüzden fazla eser yazdı. Fakat O da va 'dedilen olayları görmeden öldü. Yerine N.H. Knorr )1977 'ye kadar) geçti. Bunun zamanında Gilead 'da Kutsal Kitap Mektebi kuruldu ve 15.000 civarında Krallık misyoneri yetiştirdi. Knorr 'dan sonra teşkilatı bir idare heyeti yürütmektedir. Bu idare heyetinin altında çeşitli hizmet kademeleri vardır.



Yehova Şahitliği Dini Mesihi bir harekettir. Onlar,İsa 'nın ikinci gelişinin vuku bulduğuna ve onun 1914 'te gökte " Tanrının Krallığını" başlattığına inanırlar. Yehova Şahitlerine göre ; 1914 'te hayatta bulunan nesil,İsa 'nın yeryüzüne inerek beraberindeki 144.000 Yehova Şahidiyle bütün siyasi kuruluşları,devletleri,milletleri,kısacası " Şeytanın Güçleri" ni yok edeceğini görecektir. Böylece yeryüzünde de Tanrının Krallığı kurulmuş olacaktır. Bu Armagadon Savaşıyla sağlanacaktır

Yehova Şahitlerinin İnançları

1Yehova’nın Şahitlerinin çağdaş başlangıcı 1870’lerde oldu. İlkin onlara incil tetkikçileri deniliyordu. Daha sonra 1931’de incile dayanan Yehova’nın Şahitleri ismini aldılar. (İşaya 43:10) Teşkilatları bu küçük başlangıçtan sonra büyüdü; bugün 230’dan fazla ülkede vaaz eden milyonlarca Şahit var.


2. Yehova’nın Şahitlerinin cemaatlerinin çoğu haftada üç kez toplanıyor. Bu ibadetlere herkez davet eidliyor. (İbraniler 10:24, 25) Orada öğretilenlerin kaynağı incil. İbadetler dua ile açılıp kapanır. Aynı zamanda çoğu ibadette ‘ruhi ezgiler’ yürekten gelerek söylenir. (Efesoslular 5:18, 19) Giriş ücretsizdir, para toplanmaz.–Matta 10:8.

3. Cemaatlerin çoğu İbadet Salonlarında toplanır. Bu salonlar genellikle gönüllü Şahitler tarafından inşa edilen sade yapılardır. İbadet hiçbir put, haç ya da benzer bir şekil göremezsiniz. Masraflar gönüllü bağışlarla karşılanır. Bağışta bulunmak isteyenler için bir bağış kutusu bulunuyor.–II. Korintoslular 9:7.




4. Her cemaatte ihtiyarlar, yani nazırlar vardır. Onlar cemaatte öğretme işine önderlik ederler. (I. Timoteos 3:1-7; 5:17) Hizmet-yardımcıları onlara yardım eder. (I. Timoteos 3:8-10, 12, 13) Bu erkekler cemaatin diğer mensuplarından üstün değildir. (II. Korintoslular 1:24) Onlara özel unvanlar da verilmez. (Matta 23:8-10) Başkalarından farklı giyinmezler. Yaptıkları için para da almazlar. İhtiyarlar cemaatin ruhi ihtiyaçlarıyla istekle ilgilenirler. Sıkıntılı zamanlarda teselli ve rehberlik sağlayabilirler.–Yakub 5:14-16; I. Petrus 5:2, 3.

5. Yehova’nın Şahitleri her yıl büyük toplantılar da düzenlerler. Böyle zamanlarda birçok cemaat özel bir Mukaddes Kitap eğitim programı için biraraya gelir. Bu büyük toplantıların değişmez bir kısmı İsa’nın yeni öğrencilerinin vaftiz edilmesidir.–Matta 3:13-17; 28:19, 20.

6. Yehova’nın Şahitlerinin dünya merkezi New York’ta bulunuyor. Orada Yönetim Kurulu, yani dünya çapındaki cemaate nezaret eden bir grup tecrübeli ihtiyar da vardır. Dünya çapında Yehova’nın Şahitlerine ait 100’den fazla büro vardır. Bu bürolarda incil dayalı yayınları basma ve dağıtma işi gönüllüler tarafından yapılır. Aynı zamanda vaaz etme işinin teşkilandırılması için yönlendirme sağlanır.

yani kısaca bu kişiler msiyonlerin diğer adıdır , ve gayeleri incili anlatmak ve insalığı hrsitiyanlığa çağırmaktır...
 
Üst Alt