Ye n i Y ı l M i l a d O l s u n

bekir

sadece bir kul
Yönetici
İslam Forum'un değerli üyeleri, Sevgili Kardeşlerim;

Bu gün İslam Aleminin yeni yıla başladığı gecedir. Allah Zülcelal Hazretleri hepimize mübarek eylesin İnşaallah.

Acı, tatlı bir sene geride kaldı. Koca bir yıl tükendi hayatımızdan... Yaptıklarımız ve yapamadıklarımız manasında, manevi bir mizan çıkarsak, kazançta mı, kayıpta mı olduğumuzu belki bir nebze anlayabiliriz.

Eğer yaşamak nasipse bundan sonrasını, geçen hayatımızdan tecrübeler, yolumuzu aydınlatmalı. Her adımda davamızdır dediğimiz İslam'a daha yakışır olmaya çalışmalıyız.

Yine bu forum yapraklarında inşaallah tatlı sohbetler yapacağız, öğrenecek ve öğreteceğiz. Ancak, bu yeni yılı, bir milad kabul etsek ve Allah adına bulunduğumuz bu yerde, Allah'ın emirleri ve Peygamberin sünneti ile hal olsak ne güzel bir milad yapmış oluruz.

Gelin, hep beraber, daha iyi niyetli, daha saygılı, daha sevgi dolu bir milad yapalım. Kırgın ve küskünlerimiz tüm hataları unutsun. Nefsi en hakiriniz ben, hata yapmışların tümü adına, kendi şahsımda, hata yapılanlardan özür diliyorum, biz kardeşiz, kardeş gibi olalım. Birbirimiz ile en üst seviyede münasebet ve münazara kuralım. Burası bizim ve bizim olan bu güzel mekanı en iyi yapmaya çalışalım.

Selam ve sevgilerimle
 
Allah razı olsun, inşallah Allah bize bu ay bol bol ibadet etmeyi nasip eder.

geçenlerde bir yazı okudum onu size aktarmak ve görüşlerinizi almak istiyorum müsadenizle;

yazıda hicri yılbaşında çeşitli etkinlikler yapmamız gerektiğnden bahsediliyordu. Mesela,
içki yerine zemzem suyu içmeyi,
raks yerine sema dönmeyi,
noel baba anlatımı yerine mevlanadan,karagöz hacivattan bahsetmeyi,
noel babanın hediye getirme olayını; ak sakallı (rüyalara girip loto sayılarını veren dede) dedenin kesesinde hediyeler getirdiğini çocuklarımıza uyduralımki yılbaşımızı sevsinler,
hindi yerine kıyma satın alalım ve pişirmeden önce fatihalar okuyup öyle pişirelim...vss.. vss..

ben kendi fikrimce bunları dini bozan Bi'dat lar olarak görüyorum... tek referansımız Allahtır ve bu tarz referanslara ihtiyacımızın olmadığını düşünüyorum.
bu yazııyı yazan belki iyi niyetli fakat özentiyi içinden atamamış gibi geldi. yani cristmas etkinlikleri oluyor bizde bu şekilde tepki veriyoruz sizce normalmi bu?
malesef bizler bu oyuna çok fazla düşüyoruz.
örneğin biz kediyiz onlarda insan.
elleri ile " pisi pisi" diyorlar (bu etkidir)
bizde adım atıyoruz onlara (buda tepkidir)
bu şekilde pisi pisi diye diye istedikleri yere gidiyoruz.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks