hannane
New member
sevda .......... çok söz var ama beyhude konuş ki dil şımarmasınikinci kelimeyi çözemedim
![]()
![]()
evet diğerleri doğru ..ikinci kelimeyi bulmadan olmaz!!!!!!!!!
sevda .......... çok söz var ama beyhude konuş ki dil şımarmasınikinci kelimeyi çözemedim
![]()
![]()
ikinci kelimeyi söylüyorum " lehçesinde "
kopya çektim google'den buldum![]()
saol rusen kardeşim teşekkürler eee şimdi de sorma sırası sende en son sen tam bildin![]()
ya ama bu haksızlıkkk... abi bunu nasıl çözücezzz oyunun kurallarına aykırı talha_ abi nerdesin diskalifiye edelim bu oyundan ruşen_alp abimizievet sorma sırası benim, efrail kardeşime katılmıyorum ve O'na hatırlatıyorum " Hak verilmez , alınır "
ama öyle bir şey soracam ki hiç kimse bilemeyecek, belki de burada oyun bitecek , divan edebiyatından iki satır
itut-i ezicmu-i yegum en semed fla lideğ
herç lei lememyöseş yesinia afs lediğ
kolay gelsin![]()
ya ama bu haksızlıkkk... abi bunu nasıl çözücezzz oyunun kurallarına aykırı talha_ abi nerdesin diskalifiye edelim bu oyundan ruşen_alp abimizi![]()
buldum!!!!!!!!!!!!!!!!
tuti_i mucize_i guyem ne desem laf degil
çerh ile soyleşemem ayinesi saf degil
yanlış , noktalama işaretlerinde yanlışın var, sorma sırası yine benim![]()
çerh değil şerh olmalı aslında harf yanlışın var...hem yanlış harf yaz hemde noktalama işaretlerinin eksik olduğunu söyle olmuyo amaaa![]()
nef'i nin en çok bilinen güzel bir gazelidir. sözleri aşağıdaki gibidir.
tuti-i mu’cize-guyem ne desem laf değil
çerh ile söyleşemem ayinesi saf değil
ehl-i dildir diyemem sinesi saf olmayana
ehl-i dil birbirini bilmemek insaf değil
yine endişe bilür kadr-i dür-i güfarım
rüzgar ise deni dehr ise sarraf değil
girdi miftah-i der-igenc-i maani elime
aleme bezl-i güher eylesem itlaf değil
levh-i mahfuz-i sühandir dil-i pak-i nef’i
tab’-i yaran gibi dükkançe-i sahhaf değil
Efrail kardeşim, şerh değil , çerhdir orjinalı, felek anlamında kullanılmıştır.
ya ama bu haksızlıkkk... abi bunu nasıl çözücezzz oyunun kurallarına aykırı talha_ abi nerdesin diskalifiye edelim bu oyundan ruşen_alp abimizi![]()
s.a..rusen kardesim sorularınız bize de hitap etsin yaw..ben kaç sayfadır sadece izlemekle yetiniyorum...halkın içine girin biraz..ben ne biliyim tuti-i yi çerh i...lütfen istirham ediyorum...
![]()
ama talha kardeş, bak efrailden halktan biri iki dakikada buldu, kendisini tebrik ediyorum![]()
görünüşü zordu ama harfler çok karıştırlımamıştı
o yüzden çok zor olmadı bulmak
(ama oyun kurallarını bozmayalım yinedesen böyle divan edebiyatından sorma abi
)