Sevmek mi?sevilmek mi?

Azra

New member
hayatta yenıden basladıgınızı dusunun ve onunuze bır soru koyuyorlar hayyatınında sevmek mı ıstersın sevılmekmı ? bırını secmek zorundasın cevabınız ne olurdu ama ıyı dusunun butun bır hayat bole gececek ona gore ! ! !

--------------------------------------------------------------------------------

sevgiyi besleyen yine sevgidir ..sevilmek olmasa tek başına sevmek kafi gelmez biri olmadan diğerinin baki olacağını düşünmüyorum ...selam ve dua ile...

hayatta yenıden basladıgınızı dusunun ve onunuze bır soru koyuyorlar hayyatınında sevmek mı ıstersın sevılmekmı ? bırını secmek zorundasın cevabınız ne olurdu ama ıyı dusunun butun bır hayat bole gececek ona gore ! ! !

--------------------------------------------------------------------------------

azra kardeşim, seni tebrik ediyorum bu konu gerçekten güzel olmuş,her ne kadar çok basit görünse de aslında ağır bir konu...... ve düşününce fikirler de değişiyor kardeşim....aslında ben önce soruyu beşeri anlamda algıladım ve sevmeyi tercih ettim, ama biraz daha düşününce işin rengi değişiyor kardeşim...

Ben sevmek değil, sevilmek isterdim azra kardeşim, çünkü sevgi büyükten küçüğe akar, önce büyükler sevecek ki ,sonra küçükler sevecek, bunun ispatı da anne - baba sevgisidir, Hz.Adem'dir, Hz. Adem ( a.s.) önce çocuklarını sevdi, sonra da çocukları O'nu sevdi....

Ve yine içimizde bir Allah sevgisi ,Rasülüllah'ın sevgisi varsa, bunun sebebi Onlar'ın bizi sevmeleridir, Onlar sevmeyince bizleri, biz onları asla sevemeyiz....

rusen abi doğru söylüyosun...
fakat bazı sevgiler karşılıksız olmalıdır bence.anneni babanı,hayat arkadaşını,eşini,dostunu seviyosun karşılıklı...
yani diğer her türlü canlı varlığı Allah rızası için sevceğiz...
çok güzel açıklamışın teşekkür ediyorum...

Sevmek ve sevilmek Allah(c.c)'a mahsustur..Eğer bir seçim yapmak zorunda olsaydım Allah(c.c) tarafından ''sevilmeyi'' isterim..Ancak O severse, sevgiye layık olabilirisiniz..

Öncelikle sevmek derdim.Zaten herkes önce sevmeyi seçerse sevilmemek gibi bir sorun da kalmaz.Çünkü herkes birilerini seviyor olur.Dolayısıyla sevilyor olursun.
Herkes önce karşıdan beklerse eli hep boş kalır.

ALLAH(C.C) daimi sevgisini versin kalbimize.

illa birini seçecek isem;
beşeri anlamda sevmek derim
zira kişi ne kadar sevdiğini bilir ama ne kadar sevildiğini asla bilemez
ama diğer anlamda kesinlikle sevilmek derim
çünkü burada sevilmek için sevmek gerekir

sevmek iyi ve sevilmek iyi. gercekten cok iyi bir soru, benim icin zor ikisinden birini secmek ama sevilmeyi secerim. sevsen ve karsilik olmazsa kötü oluyor.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks