Secde lezzeti

• Konbuyu başlatan abdirabbih
  • Başlangıç tarihi
A

abdirabbih

Guest
Secdeden Nasıl Lezzet Alınır?
[FONT=times
new roman]a. Secde anında, eski günahları hatırlayıp özür dilediğinde kabul edileceğine inanmak.[/FONT]

[FONT=times
new roman]b. Secde anında 1400 küsür öncesine giderek Peygamberin arkasında namaz kılıyormuş gibi hissederek.[/FONT]

[FONT=times
new roman]c. Secde anında, Allah’tan şöyle bir ses işiterek;[/FONT]

[FONT=times
new roman]‘Nasıl namaz kıldığına bakıyorum!’[/FONT]

[FONT=times
new roman]d. Secde eylemini namaz dışında da yaparak. şükür secdesi gibi.[/FONT]

[FONT=times
new roman]e. özellikle de gece kalkarak.[/FONT]

[FONT=times
new roman]f. Sahabelerin ve bir, iki nesil sonrakilerin secde anlayışlarını dikkate alarak.[/FONT]

[FONT=times
new roman]g. Secde anında ağlamaya çalışarak.[/FONT]

[FONT=times
new roman]h. Secde anında ölümü düşünmeye çalışarak.[/FONT]

[FONT=times
new roman]ı. Kafamızı kaldırdığımızda ölüm meleğiyle karşılaşacağımızı hissederek[/FONT]

[FONT=times
new roman]i. Yapılacak dua, bağışlanma ve isteklerin kabul edileceği tek şartın secde olduğuna şartlanarak[/FONT]

[FONT=times
new roman]j. Secdeyi uzattığımız oranda Allah’a yaklaştığımızı hissederek.[/FONT]

[FONT=times
new roman]k. Secdeyi en iyi şekilde değerlendirenin cennetteki en güzel köşke oturacağını hissederek.[/FONT]

[FONT=times
new roman]bunları düşünerek yaparsak huşu ile namaz kılmış oluruz buda namazda en cok istediğimizdir[/FONT]

alıntıcım

Secde anında, Allah’tan şöyle bir ses işiterek;
‘Nasıl namaz kıldığına bakıyorum!’

En önemlisi bu olsa gerek. Allah O'na layıkıyla secde etmeyi nasip eder inşallah. Emeğine sağlık kardeşim, Allah razı olsun.

...bu paylasımın cok etkili olcagını tahmin ediyorum inş....rabbim razı olsun.....

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks