Şavt...

talha_

New member
ŞAVT....
Gayeye doğru bir defa tur atmak, her işin bir parçası.

Hacer-i Esved'in bulunduğu köşesinden Kâ'be sola alınarak, Kâ'be'nin kapısına doğru sağa gidilmek sûretiyle yapılan devir (tur). Her tur başladığı yerde yani Hacer-i Esved'te sona erer. Buna "şavt" denir. Yedi şavt bir tavaf sayılmaktadır.


Yine Safa ile Merve arasında yapılan "sa'y"ın her bir turuna da "şavt" denir. (Geniş bilgi için bk. Hac mad.)

Abdulmelik ERDOĞAN
 
Geçenlerde bu konuyu konuşuyorduk mevzumuz herşeyın sağdan başlaması idi konu içinde bu mevzuya dayandı neden kabe tavafta sola alınır? Bu sorunun cevabını bilemedik konu ile ihtisasımız olmadığı için. Burada kabe sola alınır ama sağa doğru ilerlenir yazılmış burada ki ince düşüncede bu olsa gerek kabe sağa alınsa sola dönüş yapılır demek ki... Paylaşım için sağol ufak bir ayrıntı ile bazen hatalar yapıla biliyor sağolasın...;)
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks