Samimiyet

tarik1987

New member
İSLAMDA SAMİMİ OLMAK,YANİ YAPILAN HERŞEYİ KALP İLE YAPMAK BAŞ ESASTIR. KILINAN NAMAZIN,TUTULAN ORUCUN,SÖYLENEN SÖZÜN,YAPILAN İŞİN............. HERŞEYİN SAMİMİ OLMASI GEREKİR. SAMİMİYET YOK İSE İNANIN BUNLARIN PEK BİR ANLAMI YOKTUR.
SAMİMİYET NE MİDİR?
KALP İLE YAŞAMAK,
KALP İLE SÖYLEMEK,
KALP İLE DÜŞÜNMEK,
KALP İLE GULUMSEMEK,
KALP İLE........... HERŞEYİ KALPTEN YAPABİLMEKTİR SAMİMİYET.

ALLAH'a (cc) EMANETSİNİZ...

bilmiyorum kim ne kadar samimi ama şahsım adına bütün yazdıklarım kalpten yani içimden gelerek yazıyorum...selametle...
(konuyla alakası yok ama küçük harf kullanmalısınız...çünkü büyük harfle yazarsanız bağırıyorsunuz anlamına geliyor...:))

sonuçta sanal ortam...ne kadar samimi olabiriz ki...çoğu arkadaşımın samimiyetine inanıyorum...gönülden içten ve samimi geliyorlar...ama dediğim gibi sonuşta reel değil sanal...

Birbiri icin namazlarinin arkasinda dua edecek kadar samimiyiz bizler.Elhamdülillah

bugün ailem dergisinde bir konu okudum
nette samimyetle ilgili idi sanırım
bulabilirsem yazayım inşallah...
teşekkürler kardeşim...

Kendi samimiyetinden bi haber olan bir kişi,başkalarının samimiyetini sorgulama hakkını kendisinde görebilirmi?

Bana göre samimi olmak
1-Uzatılan zeytin dalını kırmak değildir.
2-Serdedilen kardeşliği reddetmek değildir.
3-Yapılan tüm uyarılara rağmen nefsi bir tartışmanın izlerini sürmek değildir.
4-Nefsi bir hazımsızlığı karşıdaki insanı tekfir noktasına kadar sürüklemek değildir.

SAMİMİYET
1-Haklı olsan bile haksız olanı affedebilmektir.
2-Kırgınlıklara kapı açmamaktır.
3-Nefse ve şeytanın fitnesine alet olmamaktır.
4-samimiyet hatası ile sevabı kerdeşi kardeşliği hasebi ile kucaklayabilme sanatıdır.Onu reddetme değil.
Sanırım mesaj alınır ve bu konu daha fazla uzatılmaz.Bana abi olarak saygı gösteren insanların verilen öğütleri görmezden gelme saygısızlığına düşmeyeceğini,şeytanın bacağını bu mesajla kıracaklarını umud ediyorum.

Nasihatlerin musıbetlerden evla olması dileği ile

Samimiyet düşündüklerinin, yaptıklarının ve konuştuğunun ( yazdığının ) aynı olmasıdır.

Yani olduğun gibi görünmek
Göründüğün gibi olmak
Söylediğin gibi davranmak
Davrandğın gibi söylemektir.

samimiyet ile ilgili bazı yorumlar çok güzel.
Samimiyet;kendimiz için istediğimizi başkaları için de istemek,kendimize reva görmediğimizi başkalarına da reva görmemek.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks