Saç bakımı yerine başörtü bakımı

S

sedize

Guest
Saç bakımı yerine başörtü bakımı
Kumaşın içine dikilmiş sentetik madde ile, başörtülerin önü asla bozulmayacak bir netliğe kavuşurken, aynı zamanda alnı tamamen açık tutan "siperlik" ile şapka havası belirginleşiyor. Önden bebek şapkalarını andıran örtünün arka kısmı başörtüsü kesiminde. Şapka ile kaldırılmış baş kısımdaki saçların görünmesini engellemek üzere aynı kumaştan bere/bone ile saçlar örtülüyor. Başörtüsü yasaklarının ortadan kalkması için modacılardan medet umanlar, iğnesiz başörtüsü tasarımıyla fazla ilgilenmediler. Modern görüntüye eklemlenme biçimi olarak başörtüsündeki iplikler Muharrem Yücel'in daha ziyade alt gelir grubundaki vatandaşlara hitap eden tasarımına karşılık, iplik yardımıyla saç biçimi verilmiş başörtüler "abiye" olarak rağbet gördü. Düğün ve nişan törenleri için iğne- iplik yardımıyle tasarlanmış başörtülere rağbet eden kesimin alt-orta, orta-orta sınıflara mensup olması, kamusal alana ender çıkan kadın kimliğinin yegane kamusallık olarak evlilik törenlerini görmesinin ipuçlarını vermekte.
Başörtüsünden vazgeçilmezliği vurgulayan iğnelere karşılık,ipliklikle birbirine tutturularak oluşturulmuş kıvrımlar, başın üzerinde temsili saç görünümü yakalamaya çalışarak, başı açık kadınların saç bakımını, "başörtü bakımı"yla karşılamaya çalışan bir tavrın ürünü. Bu tavır 2000'li yıllarda belirginlik kazanan popüler kültüre başörtüsüyle eklemlenmenin uç örneklerinden biri. Başörtüsü üzerinden kurgulanmaya çalışılan çatışma teorilerini iğne- iplik yardımıyla geçersizleştiren, saç gibi tasarlanarak bukle ve topuz havası verilmiş başörtüleri en fazla tercih edenler "bizim de başımıza/başörtümüze bakım yaptıracak kadar paramız" var mesajını vermeye çalışıyor.

başörtüsü ve türban insanların ilgisinden uzaklaşmak içindir eğer erkeklerin dikkatini çekecek şekilde bir giysimiz varsa örtünmenin ne olduğunu daha çözememişiz demektir.

Ey türbanlı,Başörtülü,çarşaflı,vede tesettürlü kardeşim,inancını sosyal mühendisliklere alet etme.Örtünmenin hikmetini anla ve üzerinde tefekkür et.Allah'ın lanetine ve gazabına uğrama.Dua ile

Ey türbanlı,Başörtülü,çarşaflı,vede tesettürlü kardeşim,inancını sosyal mühendisliklere alet etme.Örtünmenin hikmetini anla ve üzerinde tefekkür et.Allah'ın lanetine ve gazabına uğrama.Dua ile
abi bunları insanlara anlatmak şimdi o kadar zorki söylediğin zaman sanki bişey olacakmış gibi kaçıyorlar baş örtüsün den

mesela bazen görüyorum yollarda özellikle yaz aylarında testtürlü hanımlar ya dar kot pantolon giyerler yada içi çokça belli olan ince etekler. Özellikle güneş vurduğu zaman bacakları görünüyor. Bu bana şunu dedirtiyor hiç başını bağlamasan daha iyi hiç olmasa islami temsil diyor demesinler. bunun yanında geniş örtünen hanım arkadaşlar var ben onları görünce bak örtünme bu diyorum. Pardesu giymiş vücut hatları belli deği ne güzel diyorum ve onlara saygıyla bakıyorum.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks