Sabır lazım

samanyolu

New member
Konuşmak lazım... Bir düş lazım, içerisinde kirli bir geçmiş olmayan ya da geleceğe heves katan... Yürümek lazım umutluca... Düşünmek, istemek ve uzanmak lazım...

Susmak lazım... Görmezlikten gelmek, boyun eğmek lazım... Güvenmek ama aldanmamak lazım... Düşmeyi bildiğin gibi kalkmayı da öğrenmek lazım...

Bunca gereklilik arasında, yaşama sebebinin de farkında olmak lazım tabi ki... Küçük ya da büyük, bir etki lazım... Yalnızlığına paydaş, sessizliğinle çağdaş bir yaşam lazım...

Mesafelere alışmak, yanındakinin kıymetini bilmek lazım... Yapacak bir şey kalmadığında, yine de pes etmemek lazım... Dedim ya; düşünmek, istemek ve uzanmak lazım...

Sabır lazım, sabır...

Ve ümitsiz olmamak...

Her ne kadar karanlık ve çukurlarda dal budak salmışsan da...

Ya da çöplükte biten bir yaprak da olsan...

Nefsine hep mağlup, şeytana hep uşak olmuş olsan da,

Unutmadan, hiç mi hiç, seni her şeyinle yaradanın O olduğunu,

Bir elin günahta da olsa, diğer elin Hakk'kı aramalı...

Ayakların batıla yürürken bile, başın dönüp O'na bakmalı, zihnin bir köşesinde O'ndan bir umut...

Sana üfürülmüş O ruhtan bir eser yakayabilmek bütün marifet...

O'nu buluncaya dek,

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol,

Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye bir sebep, bir yol, bir nefes ol...

Sabır hazinedir
Sabretmek, kurtuluşa, başarıya sebep olan güzel huydur. Sabır, Peygamberlerin
hasletlerindendir. Bunun için atalarımız, (Sabır, acı ise de meyvesi tatlıdır), (Sabır
selamettir), Belalara sabretmek, kurtuluşa sebebtir.

Hayır ve şer Hak’tandır, takdire sabır gerek
Şerler hayra çevrilir, her hale şükür gerek.

Allah (c.c);

"Sabır ve namazla Ben'den yardım isteyin. Zaten Ben hep sabredenlerle beraberim. " diye buyurmakla sabrın erdirici sırrını vurgulamaktadır.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks