Ruhunuza dokunacak bir yazı

kenzimahfi

New member
Susamıştım bir zaman denizleri gösterdi şeytan.Aldandım"bir yudum"dedim tek yudum sadece,ve kurban gittim bir içimlik denize.Ardın dan bardak bardak,kova kova ve ırmak ırmak.İçtim susadıkça,yandı ciğerlerim.Söndürmek için ateşimi tekrar be tekrar içtim.Kan kalmadı damarlarımda zakkum denizini can suyu zannettim ne gözü dönmüşlükki "canlarımdan" oldum,kanatsız uçtu ruhum.Soğuk cesedime kan vermek için okyanuslara abandım.
İçtim,içtim.İliklerim emdi zehrini,kireç bağladı mafsallarım,içtim hazarı,atlası ve büyük okyanusu.Tuz gölüne döndüm ama kanmadım.Bitiremedim.Ve geçmedi susuzluğum.Çöl yaşadım engin denizlerde.Serap avuçladım başı gelmez sahillerde.Emekledim geceler boyu,dizlerim parçalandı.Damla damla iz ördü sulara ,kan sızan nasırlı ellerim.Nicee kaktüs balıklarına tutundum"gül"diye.Yeg?geldi sahralar,tuz dalgalarında,susuzluktan ölmeye ve ölecekti ruhum,ölecekti nerdeyse.Eyvah eyvahki hep zanlara kanmışım.
Halbuki denizleri içmeye koyulan,susuzluktan çatlar gidermiş,ancak anlayabildim.Çatlayacaktım,inayeti ilahi yetişti imdadıma.Doyumu olmaz bu gidişin sonu,denizlerin en dip zirvesiymiş meğer,toprağı cehennem olan.Deniz deniz ateş yudumlamışım demek.Yakacaktım kendimle birlikte, birlikteliklerimide.El verdi vefalı dost,güneşe çıkardı ruhumu yaktı, yaktı.
Kus ruhum!kus artık o kara,kapkara günleri,atlantiği,akdenizi,karadenizi kus ruhum,kalmasın hiç bir varlık sende,senden gayri.Yosun tutmuş taş kalbini erit gözyaşlarınla.Bir damla al nebinin pak dudağından.Sür yaralarına nokta ,nokta dirileceksin.Arındır maddeden özünü.Süz abı hayatı,atıver yokluğa tortuları ve al hakikatı ,al manayı! saf öz ol ve kurtul şeytanlardan.
Oku ve idrak et sözlerimi ey şaşkın!Lüzum yok gittiğim yolları tekrar katetmene.Döndüm geliyorum ben işte .Hayalinde renklendirdiğin çizgilerin meydana getirdiği sahte güzelliklerin asıl tonunu seslendiriveriyim vakit fethetmeden.Her bir adımda bin mayın ,her geçitte bin uçurum.Anlıktır şu sahici güllerin eroin kokusu.Zevksizdir uçurtmalar ,kasırgalar girdabında.Yeşillikleri baharı görüyormusun?sisi duman kadar asılsızdır onlar aldanmayasın.Yol diye görünen yolsuzluklar yoludur.Şu kıyıları kemiren dalgalar ,bataklıktan yankılanır.Makam tahtı gibi duran yükseklik ters idrakin azap kabirleridir,ev sahibi zebaniler olan.Beni dinle dostum!Dön bu sevdadan yakın tanırım oraları ben.Karış karış adımladım o olmaz olası diyarları.Delinmez kara delikler gördüm geçilmez geçitler.Nice süslü söz dinledim ,kuruttu sırrımı.Edebiyattı sadece,tek damla ihlas tütmeyen.
Ne olur anla beni!Fayda etmez sonra pişmanlığın.Duyuramazsın dağlara bile sesini.Kaybolursun ve kaybeden sen olursun.Hayır ,olacağın şey"hiç bir şey olmaktır"sadece.Olmamayı yaşarsın ve "ya leyteni"feryatlarıyla"hiç olmamış olmayı"arzularsın.Ama heyhat sen varsın.
"Sonra dönerim" kuruntusuyla avunmak dönemeyişin kendi kendine dönekliğidir ancak.Aldanıyorsun.Nadim olan çoktur ya affedilen?ya tövbesiz göçüp gidenlere ne demeli?Dönüşü yoktur bu zakkumun bir daha ey yiğidim!
Ağarmamışsa saçlarım kim demişki gün görmüş değilim.Gördüklerimi görmemiştir nice piri faniler.Azı çok yaşadım ben ,kısada uzun uzun dolaştım.Tik taka eremeden seneler emdim zamanın memelerinden.Ekmek bandım irinlere"azap"içtim "hayat"içiyorum diye.Nedendir bu ihsanki ölmedim ölemedim ama toprağa verildimde dirildim.Ah katil deniz benide yedin bitirdin.
Kulak ver sözlerime dostum!Bir devrin cehenneminden geliyor bu hicranlı sözlerim.
YILLAR ÖNCE BİR DERGİDE OKUDUĞUM BU YAZIYI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.

Son düzenleme:
Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks