Peygamberimiz'in Sünnetlerinden örnekler

Asreyn Kuzey doğu yani güneş doğmadan evvel ki burç ile güneşin zevaline kadar olan bir kavistir. İçinde Sabah ,öğle, ikindi,akşam ve hatta yatsıyı barındıran bir geniş zaman dilimin adıdır.
Peygamberimiz Namazdan kaçış olmadığını çok mukni ve baliğ bir şekilde belkide latifealud bir şekilde cevaplandırmış. Maaşallah.

---Ebu Umare Bera b. Azib (ra) anlatıyor :

Resulullah (sav) buyurdular ki :
"Ey filanca! Yatağına girdiğinde : Allah'ım! Kendimi sana teslim ettim.Yüzümü sana yönelttim.Merhametine güvenerek, azabından korkarak işimi sana bıraktım ve sırtımı sana dayadım.

Senden (gazabından) sığınacak ve korunacak yer yine sana (rahmetine) dır.İndirdiğin Kitabına ve gönderdiğin Peygamberine iman ettim." de.Zira eğer o gece ölürsen fıtrat (iman) üzere ölürsün.Şayet sabaha kavuşursan hayra ulaştırılırsın." (Buhari, 6313 ; Müslim, 2351)

Buhari ve Müslim'in Bera b. Azib (ra)'dan diğer bir rivayetleri ise şöyledir :

"Resulullah (sav) buyurdular :
Yatacağın yere vardığında, önce namaz abdestin gibi bir abdest al!Sonra sağ yanın üzerine yat ve şöyle de -Bera b. Azib, yukarıdaki duayı aynen aktardı.-Sonra Resulullah (sav) şöyle buyurdu :Bu sözleri (uyumadan önceki) son sözlerin kıl"

Üc adet tek tek biraz zor oluyorda!!!!

3939 - Semüre İnnu Cündeb radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Her çocuk, akika kurbeni ile rehinelenmiştir. Bu kurban, (doğumunun) yedinci günü, onun adına kesilir. (O gün) saçı da traş edilir ve çocuğa isim de verilir."
Ebu Davud, Edahi 21, (2837, 2838); Tirmizi, Edahi 23, (1572); Nesai, Akika 5, (7, 166).
3941 - Ümmü Kürz radıyallahu anha anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın şöyle söylediğini işittim: "Oğlan çocuğu için birbirine denk iki kurban, kız çocuğu için bir kurban kesmek gerekir. (Kurbanlığın) erkek veya dişi olması farketmez."
Ebu Davud, Edahi 21, (2834, 2835, 2836); Tirmizi, Edahi, 17, (1516); Nesai, Akika 3, (7, 165).

3948 - Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "(İslam'da) fere' kurbanı da yok, atire kurbanı da yok."
Buhari, Akika 4; Müslim, Edahi 32, (1976); Ebu Davud, Edahi 20, (2831, 2832); Tirmizi, Edahi 15, (1512); Nesai, Fere' 1, (7, 167).

imran268' Alıntı:
elbette ki
sünnettir.
çünkü bize 5 vakit farz verildi. ama biz bunları hz . Muhammed (S.A.V) kıldığı için kılıyoruz ve üstümüze farz olmamasına rahmen kılıyoruz. buna farz diyoruz.

kalın sağlıcakla 268

Peki sevgili kardeşim,
Bu Hz. Peygamberin kıldığı namazı yani sünneti, kime kılıyor du, kendine mi yoksa Allah'a mı?.. Eğer kendine kılıyorduysa, o zaman Peygamber 'haşa' kendine tapıyordu, öyle mi?
Yok Allah için kılıyorduysa, Zaten Allah için yapılan her iş farzdır.. Peki, bir namaza sünnet namazı demenin ne manası kaldı o zaman..
A kardeşim, lütfen fikirlerinizi vahye tastik ettirip yazın, yoksa inanın komik kaçıyor sunuz..
Hiç bir ibadetin sünneti, şuyu-buyu olmaz, Allah için yapılan her ibadet farzdır, gerisi laf-ü güzaf.. umarım anlaşılmıştır..

Allah'ım cahil insanın şerrinden sana sığınırım.Ki onlar cehlini bilmez.Bilmediğinide bilmez. Sadece fitne çıkarırlar.

Sabah Namazinin Ilk 2 Rekat Sünnetini çok Kisa Tutardi
öyleki Zevcelerinden Bir Annemiz Acaba Fatihayi Okudumu Diye Düşünürmüş

Suyu 1 Nefeste Değil 2 Ve Ya 3 Nefeste Tüketirdi Ve Oturarak Içerdi

(zemzem Suyu Ayakta Ve Kibleye Doğru Içilebilir)

Üçüncüleri Allah (cc) olan iki kişi hakkında neyi endişe ediyorsun?

---Hz. Ebubekir (ra) anlatıyor :
"Biz mağarada iken ve müşrikler başımız üzerinde dolaşırken bir ara onların ayaklarına baktım ve :"Ya Resulullah!Birisi ayaklarının altından bakacak olursa bizi görecek" dedim.Resulullah (sav) :

"Ey Ebu Bekr!Üçüncüleri Allah (cc) olan iki kişi hakkında neyi endişe ediyorsun?" buyurdu."(Buhari, 4663 ; Müslim, 2351)

Geri