Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamberimiz (s.a.v)’e itaat eden Allah’a itaat etmiş olur...

vulgata QURAN

New member
kardeşim..
varmı bunun dışına çıkabilecek..??
ama burda şuna dikkat edelim..
allah-kuran-peygamber..
diyince..
haşa
isa meryem ruhül kudüs
gibi bi anlamda çıkar..
bu yüzden..kuran desek yeterli..
çünkü kuranı gönderen allah peygamberi gönderen allah..
sana böyle dmiyorsun dediğim yok. yanlış anlama
ama gerek yok bu üçlemeye..
gibi...:)

bizim söylemek istediğimiz belli...sende var mısın?

flok

New member
Kişide edep olmadığının en belirgin yönü mezarlıklara karşı yaptığı bu çirkin ameldir..

Yazık..ölen ölmüş..giden gitmiş..hesap kesilmiş..

Türbe deseydin senin yerine kendimi koyup sana belki "hak"verebilirdim.
Lakin allah'ın garibi mefta'nın mezarından ne istiyorsunuzki kin ile yıkanları alkışlıyor ve hayran kalıyorsunuz?

Aysegul

New member
Şu tartışmalara bir anlam veremedim doğrusu...Tartışılan tam olarak ne:confused: ...Onuda anlayamadım....Bu din kime indirilmiş?...Hz muhammed(s.a.v) e değilmi?...Yanlışmıyım?...Cebrail 23 yıl boyunca onunla görüşmüş mü görüşmemiş mi?Kıble kudüs ken bir anda kabe olmuş mu olmamışmı?...Miraç gecesinde 7 kat göğe ulaşmışmış mı ulaşamamışmı?...Sorularıma cevaplarınız olumlu ise...O zaman şunu bir düşünün bu dini en iyi anlayan ve anlatan kimdir?...Sorulması gereken budur bence!...Eğer cevabınız Hz Muhammed (s.a.v) ise ...Onun sahabelerine ve sahabelerinden bizlere kadar bilgi nakleden islam alimlerine karşı niçin düşmanlık besliyorsunuz?..Ki hiç biri nefsi azdıran şeyleri nakletmemiş...Hepsi nefsi terbiye altına alan sünnetleri nakletmiş...Az uyuyun, az yemek yiyin,bulunduğunuz ortamı temiz tutun..gibi...Allah'u Telalanın zikri ile çok meşgul olun gibi...Şimdi bize nakledilen bu bilgileri bi sınayalım!...Hangisi bizim için zararlı?...Ki bu alimler işleri güçleri yokmu öğrenci yetiştirmişler sürekli ve dünyanın çeşitli yerlerine gidip islamiyetin emirlerini insanların yapması için çaba göstermişler!...Peki burada tartışılan ne?

flok

New member
Allah razı olsun bacım.

Şimdi misal imam ebu hanife'yi sevmeyen arkadaşlar var.

Lakin o şahsiyet kapısına gelen bir hastanın kendisine tavsiyede bulunmasını arzu ettiğinde ona kırk gün boyunca cevap vermemiş.Adam hergün cevabı almak için yanına geliyor fakat dermanını almadan gidiyor.Kırkıncı gün imam ebu hanife diyorki" oğlum bal yeme"...!
(Hasta aşırı bal yiyormuş..)

Hasta "efendim bunu neden daha önce söylemediniz.Kırk gündür geliyorum gidiyorum.?"

İmam azam " oğlum çünkü bende bal yiyordum.Kırk günde ancak bal'ı zihnimden çıkarabildim ve sana bal yeme dedim"...!!!

Görüyormusunuz inceliği,nezaketi,marifeti...

Kendisinde olan bir şeyi başkasına yasaklamak için önce kendi nefsini susturuyor sonra insanlara yasaklıyor...

vulgata QURAN

New member
Şu tartışmalara bir anlam veremedim doğrusu...Tartışılan tam olarak ne:confused: ...Onuda anlayamadım....Bu din kime indirilmiş?...Hz muhammed(s.a.v) e değilmi?...Yanlışmıyım?...Cebrail 23 yıl boyunca onunla görüşmüş mü görüşmemiş mi?Kıble kudüs ken bir anda kabe olmuş mu olmamışmı?...Miraç gecesinde 7 kat göğe ulaşmışmış mı ulaşamamışmı?...Sorularıma cevaplarınız olumlu ise...O zaman şunu bir düşünün bu dini en iyi anlayan ve anlatan kimdir?...Sorulması gereken budur bence!...Eğer cevabınız Hz Muhammed (s.a.v) ise ...Onun sahabelerine ve sahabelerinden bizlere kadar bilgi nakleden islam alimlerine karşı niçin düşmanlık besliyorsunuz?..Ki hiç biri nefsi azdıran şeyleri nakletmemiş...Hepsi nefsi terbiye altına alan sünnetleri nakletmiş...Az uyuyun, az yemek yiyin,bulunduğunuz ortamı temiz tutun..gibi...Allah'u Telalanın zikri ile çok meşgul olun gibi...Şimdi bize nakledilen bu bilgileri bi sınayalım!...Hangisi bizim için zararlı?...Ki bu alimler işleri güçleri yokmu öğrenci yetiştirmişler sürekli ve dünyanın çeşitli yerlerine gidip islamiyetin emirlerini insanların yapması için çaba göstermişler!...Peki burada tartışılan ne?

biz doğru yol diye hz peygambere atfedilen şeylere karşıyız. kim resulu ekreme karşı çıktı ki?
eğer hadisler ,alimler = doğru yol diyorsanız kusura bakmayın biz yalnızca Allahın yolundan gideriz.

hangileri zaralı dediniz değil mi?

[/LIST]*Halife Mehdi zamanında boynu vurulmak üzere yakalanan ünlü dinsiz Abdülkerim bin Ebil Avca öldürülmeden önce şu dehşetli açıklamayı yapar: "Siz beni öldürüyorsunuz ama, ben dininizde helali haram, haramı helal yapan 4000 hadis uydurdum.”*

*Yahya bin Said'in: "Salih kişileri hadiste olduğu kadar hiçbir şeyde yalancı görmedik.*

*Fakirlerden kesinlikle hadis yazmayın tavsiyesinde bulunduktan sonra Umera bin Hafsa'nın zengin olduğunu ve yalan söylemeyeceğini, dolayısıyla hadislerinin alınabileceğini söyleyen Şube bin Haccac'a Ali bin Asım şöyle karşılık vermiştir: "Yalan söyleyen nice zengin gördük” (El Kifaye, sayfa 155).*

*Kuran: "Ben sizden erkek olsun, kadın olsun hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım. Hepiniz birbirinizdensiniz.”
3 Ali İmran Suresi 195
Hadis: Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.
Buhari 9/1391 *

*Kuran: "Ve hiçbir şey O'nun dengi değildir.”
112 İhlas Suresi 4
Hadis: "Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.”
Hanbel 5/243*

*Kuran: "Zulmedenler dedi ki: Siz olsa olsa büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz.”
25 Furkan Suresi 8
Hadis: “Peygamber Medine’de bir Yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı.”
Buhari 76/47 Hanbel 6/57,4/367*

*Kuran: "Ey iman edenler!Herhangi birinize ölüm gelip çattığında vasiyet zamanı aranızda tanıklık şöyle olsun: Kendinizden adalet sahibi iki kişi yahut, yolculuk etmekte iken ölüm musibeti başınıza geldiyse sizin dışınızda iki kişi”
5 Maide Suresi 106
Hadis: "Varis için vasiyet yoktur.”
Hanbel 14/238 *

*Kuran: "Gerçekten Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise dilediğini bağışlar.”
4Nisa Suresi 48
Hadis: Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır.
BuhariTesavir, 89*

*Hadis: “Yer yüzü balığın sırtındadır. Cennete girecekler ilk olarak bu balığın ciğerinden yiyecektir.”
Buhari 3/51
Kuran’ın dünyanın yuvarlaklığına, Dünya’nın, Güneş ve Ay’ın hareketlerine, uzayın yaratılışına dair mükemmel izahlarına karşı hadislerdeki dünyanın öküzün ve balığın üzerinde olduğu saçmalığını tevil edenler (yorumla geçiştirmeye çalışanlar), balığın ciğerinden yenmesini ve balığın sallanıp deprem yapmasını nasıl tevil edecekler? Bu konuya açıklık getirecek arkadaşlar lütfen şu konuya da açıklık getirsinler. Bir hadiste Arş’ın 8 dağ keçisinin sırtında olduğu söyleniyor.(Bakın Ebu Davut Sünnet 19, Tirmizi Hadis no: 3320, İbni Mace Mukaddime 193) Bu dağ keçileri acaba nasıl keçilerdir? Ayrıca dağ keçilerinden bahseden hadiste yer ile gök arasının ya yetmiş bir, ya yetmiş iki, ya yetmiş üç yıllık mesafe olduğu geçiyor. Bu mesafe acaba yürüyerek yetmiş üç yıl mı, yoksa deve üstünde yetmiş üç yıl mı?

*Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve sidiği içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, Peygamber bizi engelledi.”
Buhari Tıp5/1, Hanbel 3/107,163
Gözleri oymak, çölde susuz ölüme terk etmek hangi Kuran ayeti ile bağdaşır. Kendi yaptıkları canilikleri hoş göstermek için bu hadisi uyduranlar, Peygamber’i cani gibi gösterip, Peygamber’e hakaret etmiş oluyorlar. *

*Hadis: “Yangın gördüğünüzde tekbir getiriniz, zira tekbir (Allahuekber demek) onu söndürür.
Ramuzel Hadis
(çok komik ya,tekbir dururken itfaiyeye ne lüzumvar:)

*Hadis: “Eğer erkeğin tepesinden tırnağına kadar cerahat aksa, kadın da bunları ağzı ile temizlese, yine de erkeğin hakkını ödemiş olmaz.”
İbni Hacer el Heytemi 2/121
bir bayanın bu hadisi araştırıp okuduktan sonra hadislere biat etmnesi düşünülemez.tabiki aklını kullanabiliyorsa.

*Hadis: “Zina yapan evlilerin taşlanarak öldürülmelerini emreden ayet Hz. Ayşe’nin döşeğinin altındaki sayfada yazılı bulunuyordu. Peygamber ölünce Hz. Ayşe onun gömülme işlemleri ile meşgulken, evin açık kapısından içeri giren bir keçi o sayfayı yedi. Böylece taşlayarak öldürme cezası Kuran’dan çıktı. Ama hükmü devam etmektedir.”

İbni Mace 36/194,Hanbel 3/61,5/131

Bu hadis ve taşlayarak öldürmeyi savunan diğer saçma hadisler dinimize büyük zarar vermişlerdir. Bu hadislerle:

1 Kuran’ın zina edenlerle ilgili hükmü iptal edilmektedir.

2 Kuran’ın hükmüne ilaveten yeni bir hüküm getirilmektedir.

3 Kuran’ın eksik olduğu iddia edilmektedir.

4 Kuran’ı eksiltenin bir keçi olduğu gibi bir saçmalık savunulmaktadır.

MÜMKÜNSE BURDAKİ TÜM HADİSLERE TEKER TEKER CEVAP VERİNİZ??????
HEP YAPTIĞINIZ GİBİ BANA BAŞKA AYET YOLLAMAYIN BAŞKA HADİS YOLLAMAYIN SADECE BURDAKİ HADİSLERE CEVAP VERİN.
TÜM HADİ,SLERİN SAYFA NUMARALARI DAHİL İÇİNDEDİR.

vulgata QURAN

New member
Siz Bunlari Dinimize Kaynak Olarak Görebiliyor Musunuz?

Daha çok Var
Allaha şükür Araştirdik Aklimizi Kullandik Eğer Bunlar Tatmin Etmezse Daha çok Var Bunun Gibi Peygamberimize Atfedilen Iftiralardan.

zxcvbnm22

Mesajlari Onaylanacak
O kervanın yolcuları.

O kervanın yolcuları.

Bu kervana katılmamak mümkün mü Sevgili ÇAPANOĞLU tabi ki varız.

Enver Ýstek

metin mete
Arkadaşlar Mustafa Istifa Eden Demek
Hz Muhammed(sav)de Kendine Bu Ismi Takmişti.
Hepimiz Birer Mustafa Olalim Ve Atalarimizin Dininden Istifa Edelim
Muhammed Mustafa (sav)nin Yolundan Gidelim
(üstelik Bu Davranişimiz Tam Sünnet)

Ben nasil okumamisim bu istifa yazisini demekki ben istifa edeli bes yil oluyor Elhamdülillah...

Üst Alt
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks