Peygamberimiz Misvak Kullanırdı

ebu_hureyre

New member
Selamun aleykum

Ağızı namazdan önce misvaklamanın sünnet olduğunu Gazalî bildirmiştir. "Niyet ettim Allah'ın zikr yollarını temizlemeye" şeklinde niyet edilmesi uygundur.

Hatem Esma (Allah ondan razı olsun)'nın güzel örneğini aklımızda tutmak, ciddiyet ve nefs terbiyesi açısından faydalı olabilir, o der ki: "Nama durduğumda öyle bir hal alırım ki sol yanıma günah yazan meleği, sağ yanıma sevap yazan meleği, arkama Azrail(a.s.)'ı, ayaklarımın altına sırat köprüsünü, iki kaşımın arasına kabe-i şerif'i alır, son namazımmışçasına korku ve ümit arası bir duygu hali ile namazımı kılarım".

Selam ve dualarımla...
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks