Oyunda Tanrı

Galiba yanlış anlaşıldım şaka olsun diye Tanrı rolü tabi yapmam, bi bilgisayar oyunundan bahsetmiştim ama yine aynı kapıya çıkıyo tabi.

Bazı şeyin şakasıda ciddidir. Küfrün şakasıda ciddidir. Elbette oyun dahi olsa Tanrı'yı oynamak küfürdür.

Duhacigim sanirim(Eger yaniliyorsam lütfen hatirlat)bir zamanlar Allaha Tanri denirmi diye bir konu vardida hic kimse kabul etmemisti olmaz demisti.Degilmi Yanlismi hatirliyorum acaba.Eger hatirladigim dogruysa;Burdaki küfür nerde(Bana bakma ben Tanrida derim Cünki benim dilimde en güzel isim)bir aciklama yaparsan sevinirim...Not ben böyle bir oyunun oynanmasina dahi karsiyim...
.

Bu oyunlar genellikle bizim inandigimiz ilah i degilde, yunan mitolojisi gibi v.b. tanrilari ele almaktadir. Bunu söylemesi dahi yanlis olur da diyebiliriz ama bu durum farklidir. Oyunda oynadiginiz Tanri bizim inandigimiz Allah degildir bu yüzden kesinlikle oynanmaz denilemez. Bugün atesi, köpegi, inegi, suyu, v.s. gibi tanri edinmisler varsa da ve bu onlarin tanrisi ise de bizim icin böyle birsey yoktur. O oyundaki oyun hicbir zaman ilah konumuna sokulamayacagi icinde bir beis gözükmemektedir.

Bu oyunlar genellikle bizim inandigimiz ilah i degilde, yunan mitolojisi gibi v.b. tanrilari ele almaktadir. Bunu söylemesi dahi yanlis olur da diyebiliriz ama bu durum farklidir. Oyunda oynadiginiz Tanri bizim inandigimiz Allah degildir bu yüzden kesinlikle oynanmaz denilemez. Bugün atesi, köpegi, inegi, suyu, v.s. gibi tanri edinmisler varsa da ve bu onlarin tanrisi ise de bizim icin böyle birsey yoktur. O oyundaki oyun hicbir zaman ilah konumuna sokulamayacagi icinde bir beis gözükmemektedir.

Güzel bir aciklama Tesekkürler Kerim.Buna küfür denmez sanirsam.Cünki oyunun gercek icat edeni o mitoloji dekilere inanmasa dahi onlardaki efsanevi gücleri kullandiklari icin Tanri kelimesini kullaniyorlar sanirsam..

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks