Özür Dileyenler!

Enver Ýstek

metin mete
Özür Dileyenler!

Yılmaz DİKBAŞ
ydikbas@toplumsalhaber.com

Kendi kendilerine aydın diyen bazı kişiler bir kampanya başlatmışlar.
1915’de Türkler, sözde Ermeni soykırımı yapmışlar, şimdi bu kişiler günümüz Ermenilerinden özür diliyorlarmış.
Peki, kim bu özür dileyen sözde aydınlar?
Söze gerek yok.
Biz konuşmayalım, rakamlar, daha doğrusu Avrolar konuşsun.

Özür Dileyenler AB’den Aldıkları Hibeler

Prof. Dr. Ahmet İnsel / 107,414,- Avro
Helsinki Yurttaşlar Derneği

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu/ 193,548,73 Avro
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Mine Kırıkkanat / 70,000,- Avro
Gazeteci Yazar

Prof. Dr. Atilla Yayla / 449,620,40 Avro
Liberal Düşünce Derneği

Şerafettin Elçi / 107,414,- Avro

Ertuğrul Kürkçü / 809,760,- Avro
İPS İletişim Vakfı

Prof. Dr. Halil Berktay / 107,414,- Avro

Etyen Mahçupyan / 1,032,921,35 Avro
Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı

Mehmet Ali Birand / 107,414,- Avro

Adalet Ağaoğlu / 107,414,- Avro

MAZLUMDER / 81,735,15 Avro

Murat Belge / 107,414,- Avro

Paris’in Pigal’inde, Londra’nın Soho’sunda ve Amsterdam’ın Kırmızı Fenerli sokağında, iletişim kurmak için yabancı dil bilmeye gerek yoktur.
Aslında, çok konuşmaya da gerek yoktur.
İngilizce bir tek deyim bilin, yeter.
How much?”
Yani:
Kaç para?”
Gerisi kendiliğinden gelir.

Türkiye’de Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerle, Kemalizm karşıtlarıyla, ABD uşaklarıyla, AB Mandacılarıyla ve şimdilerde ortaya fırlayan Özür Dileyenlerle uzun uzun tartışmaya hiç gerek yoktur.
Kısaca sorun:
ABD’den, Soros’tan ya da AB’den kaç para?
Gerisi kendiliğinden anlaşılır.

Icinde bir tek sasirdiginiz varmi acaba?

Icinde bir tek sasirdiginiz varmi acaba?

1915'te Osmanlı Ermenileri'nin maruz kaldığı Büyük Felâket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor.
Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum.

Destekleyenler
Adalet Ağaoğlu Bejan Matur Ertuğrul Kürkçü İbrahim Betil Mustafa Suphi Erden Şenol Karakaş
Adnan Ekşigil Berat Günçıkan Esra Mungan İbrahim Kaboğlu Mustafa Yasacan Şerafettin Elçi
Ahmet Çakmak Betül Tanbay Evin Doğu İhsan Dağı Naci Kutlay Şeyhmus Diken
Ahmet Çiğdem Bilge Contepe F.Levent Şensever İpek Çalışlar Nail Satlıgan Sezgin Tanrıkulu
Ahmet Evin Bülent Atamer Faruk Bildirici Işıl Kasapoğlu Necmiye Alpay Şirin Tekeli
Ahmet İnsel Bülent Aydın Fatma Tülin Julide Kural Nedim Gürsel Suavi Aydın
Ahmet İsvan Burhan Şenatalar Fazıl Hüsnü Erdem Kemal Gökhan Gürses Neşe Düzel Şükrü Erbaş
Ahmet Kuyaş Canan Tolon Fehim Caculi Kemal Göktaş Nil Mutluer Süleyman Göncü
Akif Kurtuluş Celal Başlangıç Ferda Balancar Kezban Hatemi Nilgün Toker Tahsin Yeşildere
Aksu Bora Cem Mansur Ferda Keskin Koray Çalışkan Nilüfer Göle Tanıl Bora
Alaz Kuseyri Cem Özdemir Ferhat Kentel Koray Düzgören Nurhan Yentürk Tarhan Erdem
Ali Arif Cangı Cemil Koçak Fethiye Çetin Korhan Gümüş Ömer Faruk Gergerlioğlu Tarık Ziya Ekinci
Ali Bayramoğlu Cengiz Aktar Fikret Adanır Lale Mansur Ömer Laçiner Temel İskit
Ali Nesin Cengiz Alğan Fikret Başkaya Levent Yılmaz Ömer Madra Tuna Kiremitçi
Alper Görmüş Cengiz Çandar Fikret Toksöz Leyla İpekçi Oral Çalışlar Ümit Fırat
Arzu Başaran Cezmi Ersöz Filiz Ali Leyla Neyzi Orhan Koçak Ümit Güney
Asaf Savaş Akat Çiğdem Mater Filiz Koçali Mahir Günşiray Orhan Miroğlu Ümit Kardaş
Aslı Erdoğan Coşkun Aral Füsun Üstel Mahmut Temizyürek Orhan Silier Ümit Kıvanç
Atila Eralp Deniz Türkali Gencay Gürsoy Mebuse Tekay Osman Köker Ümit Şahin
Atilla Yayla Derya Alabora Gila Benmayor Mehmet Demir Osman Murat Ülke Umut Özkırımlı
Attila Tuygan Dilek Kurban Gönül Dinçer Mehmet Güleryüz Oya Aydın Ünal Ünsal
Aydan Baktır Doğan Özgüden Gülçin Santırcıoğlu Mehmet Soylu Oya Baydar Vedat Yıldırım
Aydın Cıngı Doğan Tarkan Güllü Aybar Mehmet Ural Özlem Dalkıran Yahya Madra
Ayhan Aktar Ebru Erkekli Gülseren Onanç Melek Göregenli Perihan Mağden Yalçın Ergündoğan
Ayhan Bilgen Ece Temelkuran Günay Göksu Özdoğan Mesut Saganda Pınar Selek Yaman Yıldız
Ayla Gürsoy Edhem Eldem Gürhan Ertür Mine Kırıkkanat Piyale Madra Yasemin Çongar
Aylin Aslım Emine Algan Habib Bektaş Mithat Sancar Ragıp Duran Yasemin Göksu
Ayşe Batumlu Emine Uşaklıgil Hadi Uluengin Mücteba Kılıç Rasim Ozan Kütahyalı Yavuz Bingöl
Ayşe Berktay Emrullah Beytar Hakan Tahmaz Muharrem Erbey Roni Margulies Yavuz Önen
Ayşe Buğra Enis Batur Haldun Dostoğlu Muhsin Kızılkaya Şahin Alpay Yeliz Kızılarslan
Ayşe Erzan Eren Keskin Hale Tenger Murat Belge Şanar Yurdatapan Yıldıray Oğur
Ayşe Gözen Ergin Cinmen Halil Berktay Murat Çelikkan Şebnem K.Fincancı Yıldız Önen
Ayşe Kadıoğlu Ergün Eşsizoğlu Hasan Cemal Murat Morova Şebnem Sönmez Yücel Sayman
Ayşe Önal Erkan Goloğlu Hidayet Şefkatli Tuksal Murat Necip Arman Şehbal Şenyurt Yusuf Alataş
Aziz Gökdemir Erkan Şen Hüsamettin Onanç Murat Paker Selim Deringil Zeynep Tanbay
Barış Pirhasan Erol Katırcıoğlu Hüseyin Hatemi Murathan Mungan Semih Kaplanoğlu Zozan Özgökçe
Baskın Oran Ersin Salman Hüsnü Öndül Mustafa Arslantunalı Semra Somersan

Su kadar insandan hangisi icin sasirdiniz?Hepsi bilinen ayni medyanin desteklileri degilmi?

Üşenmedim tek tek hz.GOOGLE bu isimleri sorgulattım okudukları okullara ve eşlerinin kim olduğuna baktım ...çok kirli bi biyografileri var ve mavi boncuklu ALO bile temizlemez bunları...

Yalçın Küçük’ün açıklamaları:

İbranilerimizi Tebrik Ediyorum

Böyle bir kampanya yapmalarına çok sevindim. Kendilerini tebrik ediyorum. Benim söylediklerimi yapıyorlar. Bu imzacılar bana çok karşılar ancak benim söylediklerimden, tavsiyelerimden kurtulamıyorlar.

Ayrıntısına girerek kimseyi rahatsız etmek istemiyorum ancak benim görüşüm şudur: “Ermenilere yapılanların çoğunu biz Türkler yapmadık”. Bunlar içimizdeki İbrani asıllıların yaptıkları bir iştir. Daha detaylı olarak söyleyecek olursak Ermeniler’e karşı yapılan eylemlerin faili içimizdeki Sabetayistlerdir. Bu genel olarak son 150 yıldır Türkiye’de bir Hristiyan, Yahudi savaşları olduğunu, biz Türklerin de bu savaşlarda sadece figüran olduğunu söylüyorum.

Daha önce size bahsetmiştim. Habertürk’te Fatih Altaylı’nın yönettiği benim de Murat Bardakçı ile beraber katılımcısı olduğum bir program vardı. Program 10 Kasım sabahının erken saatlerine kadar sürdü. Bu programdan sadece birkaç saat sonra, 10 Kasım sabahı, Brüksel’de Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “mübadele ve tehcir yapmasaydık milli bir devlet olamazdık” demişti. Vecdi Gönül, hem Elenleri (bizim Rum dediklerimiz) dışarıya çıkartmanın hem de Ermenileri göçertmenin, bir millet yaratmak için gerekli olduğunu söylemiştir. Vecdi Gönül sadece birkaç saat sonra benim söylediklerimi teyit etmiştir.

Erivan da Benimle Aynı Görüşte

Yalnız eksik olan bir ayrıntı var. İbrani asıllılar bu olaylar yaşanırken çok önemli mevkilerdeydi. Bu tatsız olayları bunlar yaptılar. Bu söylediklerim Erivan’da kabul görüyor. Erivan’ın resmi görüşüne göre de bu işleri Türkler değil, içerideki İbrani asıllılar yaptı. Söylediklerim çok yankı yarattı. Buna seviniyorum.

Şimdilerde benim çalışmalarımda adı geçen Ahmet İnsel, Baskın Oran ve Murat Belge bir özür kampanyası başlatmışlar. Söylediklerine göre bu kampanya sadece kendi aralarında olacak. Şimdi burada benim kendilerine söyleyeceğim şudur. “Tebrik ederim. Çok iyi.” Çünkü bunların üçü de İbrani asıllıdır.

Ahmet İnsel İbrani Asıllıdır

İlki Prof. Dr. Ahmet İnsel, benim Sabetayizm çalışmalarımdan çok endişelenmişti. Radikal Gazetesi’nde “durdurun bu adamı” demişti. Ben de o zaman kendisine cevap vermiştim.

Bizim çalışmalarımızda “bir insan İbrani midir, değil midir? Sabetayist midir, değil midir?” diye anlamak için çok çeşitli kriterlerimiz, yöntemlerimiz var. Ama en kesin olanı, ailesinin mezarları Karacaahmet ya da Bülbürderesi’nde mi? Biz önce buna bakarız.

İnsel ailesinin önemli fertleri, Bülbülderesi’ndedir. Oraya sadece Sabetayistlerimiz’in gömüldüğü artık “iki kere iki dört eder” formülü kadar nettir. Demek ki bu imza kampanyasının elebaşlarından, birincisi Prof. Ahmet İnsel bir İbrani asıllıdır.

“Oran” İbranice “Işık” Demektir

İkincisi Baskın Oran. Ben Baskın Oran bir milletvekili adayı olduğu zaman bunları söyledim. Tekrar söylüyorum: Soyadı Oran, İbrani isim sözlüklerinde de olandır. Or’dan gelir. “Or” ise İbranice “ışık” demektir. Adaylığı döneminde de söyledim. Amerika’da meşhur dondurma markası Baskin vardır. Baskın Oran Sabetayisttir.

Belge’nin Sabetayistliği Tartışılmaz

Üçüncü olarak Murat Belge’ye gelirsek kendisinin Sabetayistliği son derece günceldir. Çünkü çok yakın bir zamanda, Hürriyet gazetesi kendisini ilgilendiren bir haber yaptı. Yakında Amerika’da iflas eden Lechman Brothers’ın Türkiye’de 1915’lerde komutanlık yapmış Alman Liman Von Sanders ile akraba olduğunu söyledi. Liman Von Sanders’in de Yahudi olduğunu ifade etti. Benim kitaplarımda da Gelibolu’da Çanakkale’de bizim komutanımız olan, Liman Paşa’nun Yahudi olduğunu göstermiştim. Önümde ki kitaplarda da var. Hitler’in Yahudi generalleri diye bir kitapta onun adı verilir.

Dil bilgisinde her zaman söylerim ben, “h” harfleri genellikle söylenmez. Bu bizim dilimizde de çok yaygındır. “Hastahane” demeyiz,” hastane” deriz. “Ahmet “demeyiz, “Amet “deriz. Dolayısıyla biz Lehman demeyiz, Leman deriz. Leman hem İbranilerde isimdir, hem bizde isimdir. Bunu Almanlar “i” şeklinde söyler ve “Liman” der. Burada küçücük bir parantez açıyorum: Bunları dışarıdan değil, benden öğreneceksiniz. Tarihini bileceksiniz. Bunlar sadece benim kitaplarımda var.

Liman Paşa, Gelibolu’da, Çanakkale’de komutanlık yaparken, arkasında bir yemekhane otomobili vardı. Sadece Yahudi yemekleri yerdi. Bunları yazmak lazım. Bizim tarihimizde, öve öve bitiremediğimiz Liman Paşa’nın aslında Lehman-Leman olan adı bizi neden ilgilendiriyor? Murat Belge’nin, babası Burhan Asaf’tır. Halasının adı ise Leman Asaftır. Aile soyadları Asaf’tır. Asaf bizde de kullanılan ancak İbrani’lerde de kullanılan, hiç değişmeyen, aynı telaffuzla söylenen bir isimdir. Demek ki Leman adını da, Asaf adını da Yahudi isimler sözlüğünde buluyoruz.

Benim birçok çalışmamda ifade ettiğim bir şey daha var. Burhan Asaf’ın Murat Belge’nin annesinden önceki eşi Zsa Zsa Gabor’dur. Gabor ismi Yahudilikte çok dinsel bir isimdir. Murat Belge ile Mustafa Kemal Atatürk arasında, bir kıskançlık vardır. Murat Belge’nin analığı olan Gabor : “Kemal Paşa Hazretleri ile bir yerde buluşur ve çok yakın olurduk.” diyor (Ancak ben buna inanmıyorum). Dolayısıyla Murat Belge’nin Sabetayistliği ile ilgili hiç bir kuşkumuz yoktur.

Odatv.com

Bu heriflerin hepsi bir baska maskara...

Hüseyin Hatemi Ali Bayramoğlu Atilla Yayla ilk gözüme çarpanlar kaynak nedir?

Teşekkürler fakat en nihayetinde bir site bu sözkonusu kişilerin özürde bulunduğunu ve karşılığında belli bir miktar aldıklarının delili olabilirmi??

Ermeniden özür dileyenler Filistin icin bir damla göz yasi dökebiliyorlarmi acaba?Bir lanet okuyabiliyorlarmi acaba?Israili kinama gibi bir durumlari varmi,yok yok orasi uzak diyelim daha yarasi kapanmayan KARABAG icin ne düsünüyorlar acaba?

Ermeniden özür dileyenler Filistin icin bir damla göz yasi dökebiliyorlarmi acaba?Bir lanet okuyabiliyorlarmi acaba?Israili kinama gibi bir durumlari varmi,yok yok orasi uzak diyelim daha yarasi kapanmayan KARABAG icin ne düsünüyorlar acaba?
Saygıdeğer Metin sanıyorum ifade edemedim herhangi bir sitede sözkonusu isimlerin zikrediliyor olması sözkonusu kişilerin özürdileğinin ve karşılığında bir miktar para alındığının delili olamaz şöyleki bu kaynak ve kaiyyet arz etmez konuyu buraya taşımakla belkide ki bu kuvvetle muhtemel bu insanları zan altında bıraktığınızın farkındasınızdır inslh kaldıki mevcut listede sizin veya bir başkasının adı dahi zikredilebilir...

Teşekkürler fakat en nihayetinde bir site bu sözkonusu kişilerin özürde bulunduğunu ve karşılığında belli bir miktar aldıklarının delili olabilirmi??

Biz bu özürle alakali oldugunun en basit delilini sunduk?Eger Türkcedeki su"Parayi veren düdügü calar"Sözcügünü iyi bilirseniz kimin düdügünü caldiklarinida kesfedersiniz sanirim.Yani Avrupali bunlara bosuna kaynak aktarmiyor..

Saygıdeğer Metin sanıyorum ifade edemedim herhangi bir sitede sözkonusu isimlerin zikrediliyor olması sözkonusu kişilerin özürdileğinin ve karşılığında bir miktar para alındığının delili olamaz şöyleki bu kaynak ve kaiyyet arz etmez konuyu buraya taşımakla belkide ki bu kuvvetle muhtemel bu insanları zan altında bıraktığınızın farkındasınızdır inslh kaldıki mevcut listede sizin veya bir başkasının adı dahi zikredilebilir...

Burada zikrettilerimiz basindada zikredilendir,öyle ise Tekzip haklari var.Iste Meydan;onlarin tekzip etmeleri bizi alassi ile menmun eder...Benimkini ederlerse hemen tekzip ederdim...

Yapmayın Saygıdeğer Metin Velhasıl kati bir deliliniz mevcut değilken bu ısrarcı haklı olduğunuz düşüncesini anlıyamıyor anlamaktan öte bir anlam veremiyorum tekzip etmediklerine- etmeyeceklerine deliliniz nedir yahut diğer bir ifade ile yeterince araştırma yaptınızmı kaldıki listeden dahi haberdar olmayabilirler bakınız ben sizin mesajınızla haberdar oldum ki bunu delil olarak kabul etmek fikrin kabul edebileceği bir şey değildir...sıhhatli bir bilgi olmadığı gayet alenidir...

Yapmayın Saygıdeğer Metin Velhasıl kati bir deliliniz mevcut değilken bu ısrarcı haklı olduğunuz düşüncesini anlıyamıyor anlamaktan öte bir anlam veremiyorum tekzip etmediklerine- etmeyeceklerine deliliniz nedir yahut diğer bir ifade ile yeterince araştırma yaptınızmı kaldıki listeden dahi haberdar olmayabilirler bakınız ben sizin mesajınızla haberdar oldum ki bunu delil olarak kabul etmek fikrin kabul edebileceği bir şey değildir...sıhhatli bir bilgi olmadığı gayet alenidir...

Zanla istikal kabul edebilirsiniz,Biz zaten elimizdekileri verdikki Insallah bazi isimler Tekzip ederlerde bizde daha rahat ederiz diyeki hala bir cevap gelmis degildir.Ama alinan para gercektir,Insallah biz haksizizdir bütün kalbimle temeni ediyorum.Sihhatli olmasi bizi üzer yani bekleyenlerdeniz.

Hüseyin Hatemi ismi oraya iliştirilmiş olmasın ya da diğer bazı isimler, böyle bir kampanyaya en son destek verecek kişilerdendir diye düşünüyorum Hüseyin Hatemi için.

Öncelikle Selamün Aleyküm,Caferi uzun zamandir görüsemiyoruz,nasilsiniz.Insallah dediginiz gibidir bizde inanamamistik velakin diger bazi unsurlar bizi zanna yitmistirki teshir etme geregi duymusuzdur birkacgün bekledikten sonra..Rabbe emanetsin eski arkadasim...

Listeyi bilemem ama para alan kişilerin yada derneklerin zaten o yönde faaliyette oldukları artık bilinen bir şey.

Listedeki isimlerin bir çoğunun da zaten aile kökenleri Soner Yalçın'ın "efendi" kitabında geçiyor. Bir çoğunun soyisimlerine bakmak yeterli. Bir kaç değişik isime rastlanıldı diye, yada üzerine kondurmak istemediğimiz bir kaç kişi var diye listeyi kabullenmemek de olmaz. metin mete'nin de dediği gibi, kabullenmeyen zaten tekzip eder. Kaldı ki bugüne kadar tekzip eden de olmadı.

Şahsen benim adım geçse, imkanım nispetinde gazetelere ilan verirdim. Çünkü benim açımdan sebateyist olmak, ya da yahudi dönmesi (*) olmak veya "ermeni" olmak son derece utanç verici bir şey olurdu!

(*) Yahudi dönmesi olmak derken, zorla dönenler kasd edilmiştir, gönül rızası ile İslam'a girenler zaten benden üstündür. O yüzden kimse beni ırkçılık ile suçlamasın. Hele hele, ekmek yediği çanağa pisleyenler için, az bile söylenmiştir.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks