"
ALLAH(c.c.) yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Onlar diridirler"
Aslında şehitlik bir kurşunla ölmek değildir. İşin aslı "
ALLAH(c.c.) yolunda ölmektir. Yani istikameti ALLAH TEALA' ya çevirip ona ulaşmak için ve doğru olanı yapmak için uğraşmaktır. Kendinden geçip dünyadan kalben gitmek gerek. Ruh rabbini bulunca Dünya' ya geri dönüp yaradılanlara yardım etmek için uğraşır. Yani artık ben diye birşey kalmaz. Artık
biz varızdır. Her acı çeken canlıya, kendi canını taşıyormuş gibi merhamet eder ve ona yardım etmek ister. İnsanın bilinçlenmesi ile artık denizde bir damla olur ve dalgalarla sürüklenir gider. Hani kasırgalarla geğil, hafif meltemle salınır. Kader diyoruz ya, işte o zaman rabbinin kendi için iyilik istediğini ve o nedenle insanı en güzel bir şekilde yaşam çizgisinde yürüttüğünü anlar. Bazen ayağımız takılsada inşallah ALLAH TEALA bizleri kendine ulaştırır. Hani bir misal var ya,
>>Karıncaya böyle hızlı nereye gidiyorsun diye sormuşlar.
>>Rabbime gidiyorum demiş.
>>Sen bu halinle nasıl gideceksin demişler.
>>Onun yolunda da ölemez miyim? demiş. Niyet insanı bir hedefe götürüyor fakat elimizden tutan ALLAH TEALA. Tıpkı karıncayı o yolda yürüttüğü gibi. İnşallah ALLAH TEALA bizlerin kalplerini halden hale sokmazda sapıtmışlardan olmayız. İnşallah doğru istikamette gitmeyi nasip eder.