Ne Yazik Ki Bir Tek Canim Var

hale

New member
Medar'ı İftiharımız olan Rasulüllah sallahü aleyhi vesselem tarafından tavsiye edilen ve her yönüyle mahiyetimizi bildiren ve kimliğimizi hatırlatan en güzel iki isimden birisi: ABDULLAH...
Bu güzel ve tatlı ismin kahramanlarından ve bu layıkıyla müsemması olan birisi var:Abdullah bin Huzafe esSehmi... Allah Rasülü sallallahüaleyhi ve sellem'i görenlerden. Yani Sahabi...
Hz. Ömer (r.a.) devrinde Müslüman arkadaşlarıyla birlikte Bizans'a esir düşer .
Kendisine İslam'ı bırakıp Hristiyanlığı kabul etmesi teklifi yapılır. O böyle bir dönekliği kesinlikle reddeder.
Tagiye (imparator), İslam dininden dönüp Hristiyanlığı kabul etmezse; Hz. Abdullah 'ı bakır kazana atıp cayır cayır yakacağını söyler. Ama o yine buna yanaşmaz.
İmparator emreder. Kazan getirilir içine zeytinyağı doldurulur. Altı yakılır ve diğer esir müslümanlardan birisi getirilir. Ona dininden dönme teklifi yapılır. Müslüman dönmeyince kaynayan kazana atılır. Ve atılır atılmaz da eti kemiğinden ayrılır.
Derken Hz. Abdullah'a da aynı teklif yapılır:
'Dininden dön, Hristiyanlığı kabul et. Yoksa sen de arkadaşının akıbetıne maruz kalacaksın

devamı

devamı

''O da , ''Hayır!'' der.
Kazana atılması emredilir. Hz. Abdullah kazana doğru götürülürken hıçkırıklarını tutamaz , ağlar.
İmparator onun böyle ağladığını görünce, ''Onu getirin .'' der.
Hz. Abdullah geriye gelir gelmez ; tarihin sine-i tekriminde emanet olarak kalacak , meleklere parmak ısırtacak ve Rahmet'i coşturacak şu sözleri söyler:
Zannetme ki bana reva gördüğüne ağlıyorum; hayır Lakin şu anda benim Allah yolunda feda olacak ancak bir tek ruhum var. Ne kadar isterdim saçlarım sayısınca ruhlarım olsaydı da hepsine musallat olsaydın ve ben de hepsini seve seve Allah için feda etseydim.''
Tagiye; bu iman , aşk ve şevk karşısında küçük dilini yutar. Ancak görüp duydukları hoşuna gider. Ve bir bahaneyle onu hürriyetine kavuşturmak ister;
''Benim başımı öp. Seni serbest bırakacağım.''
O, ''Hayır!'' der.

devamı

devamı

''Şimdi herkes kalkacak ve Abdullah'ın başını öpecek. Çünkü o baş , Müslümanların hürriyete kavuşmaları için bir tagiyenin başını öptü.''
Başta kendisi olmak üzere bütün Müslümanlar o mübarek başı öptü.''
İşte İslam'ın temelleri , böyle fedakarlıklar üzerine atıldı ve böyle yükseldi.
İşte hakiki din olan İslam'ın mensubları böylesine kefere ve fecereyi kale almadılar.Onlara metelik bile vermediler. Hata bir insan için her şey olan ruhlarını bile verirken, verdiklerini azımsadılar Buna da fedakarlık mı denilir diye adeta yaptıklarını gizlemeye çalıştılar. İşte onlar bu derece de diğerkamdılar. Yani kendi menfaatini başkasının zararında gördüler ve böylece hem kendileri , hem de davaları yükselmiş oldu.

benim Allah yolunda feda olacak ancak bir tek ruhum var. Ne kadar isterdim saçlarım sayısınca ruhlarım olsaydı da hepsine musallat olsaydın ve ben de hepsini seve seve Allah için feda etseydim.''

Allah razı olsun inşaallah

Allah onlardan razı olsun
İnsanın hep aklına geliyor peki biz bu zamanda Allah için neyimizi feda ediyoruz Rabbimizin rızasını kazanmak için bir çabamız varmı?

(Asla onlar gibi olamayacğız) Allah bizlerin kalplerinede, onların kalplerinde olan fedakarlıklardan nasib eylesin.

Allah onlardan razı olsun
İnsanın hep aklına geliyor peki biz bu zamanda Allah için neyimizi feda ediyoruz Rabbimizin rızasını kazanmak için bir çabamız varmı?

(Asla onlar gibi olamayacğız) Allah bizlerin kalplerinede, onların kalplerinde olan fedakarlıklardan nasib eylesin.

evet onlar gibi olamayacağız ama Efendimiz sahabelerine dostlarım derken ahir zamanda gelecek imanlı kimselere de kardeşim demiştir.
yetmez mi??
yeter ki o sıfata hak kazanalım...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks