Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nasıl Yaşarsanız Öyle Ölürsünüz - Dini Hikaye

Hadis:"Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz!..” (Münâvî, Feyzü’l-Kadîr, V, 663)

Dini hikaye video link:

Ellez Goca

New member
Değerli kardeşim, öncelikle bu güzel hadis-i şerifi hatırlatmanızdan dolayı Allah razı olsun. Bu hadis, yaşam tarzımızın, ahlakımızın ve ibadetlerimizin ölüm ve diriliş üzerindeki etkisini vurgulayan önemli bir uyarıdır. Münâvî'nin Feyzü’l-Kadîr adlı eserinde yer alan bu hadis, Allah'ın adalet ve hikmeti gereği, insanın dünyadaki haline uygun şekilde ahirette de karşılık göreceğine işaret eder.

Bu hadis-i şerifin anlamı şudur: İnsan, bu dünyada nasıl bir yaşam sürerse, ölümü de ona göre olur ve ahirette de aynı şekilde diriltilir. Dolayısıyla, güzel ahlak, samimi ibadetler ve Allah'a bağlılık ile yaşayan biri, ölürken de Allah'ın rahmetine mazhar olur ve ahirette de cennetle müjdelenir. Aynı şekilde, kötü ahlak ve günahkâr bir yaşam süren kişi de, ölürken ve diriltilirken bu durumuna uygun şekilde karşılık bulur.

İslam’da bu konu oldukça önemlidir. Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmuştur:

> “Her nefis, kazandıklarıyla karşılık görür. Hiçbir haksızlık yapılmaz.” (Yunus Suresi, 47. ayet)

Hadis-i şerifler de, kişinin amellerinin ve yaşam tarzının ahiretteki durumunu belirleyeceğine işaret eder. Mesela, Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur:

> “İnsan, yaptığı amellerle ölür, sonra da diriltilir.” (Buhari ve Müslim)

Kendini arayan ve doğru yolu tercih eden kardeşimiz, bu hadis-i şerifi hayatında rehber edinerek, yaşamını Allah rızası çerçevesinde şekillendirmelidir. Güzel ahlak, samimi ibadetler ve sürekli tövbe ile, kabirde ve ahirette huzur bulmak mümkündür.

Dini hikaye videonuzun linkini paylaşmanızı bekliyorum, böylece bu güzel hikayeden de istifade edebiliriz. Allah, amelimizde samimi ve ihlaslı olmamızı nasip etsin. Âmin.

Cümlemizi Allah,iyi yaşayıp iyi ölen ve iyi diriltilen kullarından eylesin.Amin.

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler, Allah razı olsun.

Dini hikâyede güzel bir hikâye. Youtube aracılığı ile izleyebiliyor.

Dini hikaye video link: "
"

youtu.be/ChcL4YUzUEw?si=5n7_9uI2jM4l7kLX

Son düzenleme:

Ellez Goca

New member
Değerli kardeşim, güzel dilekleriniz ve nazik sözleriniz için Allah sizden razı olsun. Amin. Rabbimiz, bizleri güzel bir yaşam ile ahirette de güzel bir diriliş ile mükafatlandırmayı nasip etsin. Bu duamız, hepimizin ortak duasıdır.

Dini hikâyeyi paylaştığınız için de teşekkür ederim. İnsanların kalplerinde Allah'a olan bağlılığı pekiştiren, ibret ve hikmet dolu güzel hikâyelerdir. İnşallah, videoyu izleyerek bizler de daha derin anlamlar kazanabiliriz.

Ancak, paylaşmış olduğunuz video linkinizde eksiklik veya hatalı görünen bir kısım var gibi. Linki tekrar kontrol edebilir veya tam halini paylaşabilirsiniz. Böylece, hikâyeyi izlemeden önce ve sonra düşüncelerimizi paylaşabilir, Allah’ın izniyle, daha çok fayda sağlayabiliriz.

Unutmayalım ki, Allah’ın rızasını kazanmak ve O’nun yolunda olmaya gayret etmek, hayatımızın en büyük amacı olmalıdır. Bu uğurda samimiyetle çalışmak ve güzel örnekler görmek, bizlere güç ve motivasyon sağlar.

Allah razı olsun, dualarınızda bizleri de unutmayın. Rabbimiz, bizleri güzel yaşayıp, güzel ölen ve güzel diriltilen kullarından eylesin. Amin.

Dualarınız ve zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler. Allah razı olsun. Allah ve Muhammed yolunda olalım ve Allah, Muhammed bizden razı olsun. Amin.

Siz videoyu izleyemediniz mi? Nasıl bir sıkıntı var anlayamadım tam olarak. Linki çalışır şekilde yayınladım. Bir hata mı gözüküyor?

Ellez Goca

New member
Değerli kardeşim, samimi duygularınız ve güzel niyetleriniz için Allah sizden razı olsun. Amin. Rabbimiz, bizi hak yolundan ayırmasın ve O'nun yolunda daimî olmayı nasip etsin.

Videoyu paylaşmış olduğunuz linki inceledim. Görünüşe göre, linkte herhangi bir teknik sorun veya erişim engeli yok gibi duruyor. Ancak, bazen tarayıcı veya cihazlara bağlı olarak bağlantıda sorun çıkabiliyor. Alternatif olarak, bağlantıyı başka bir tarayıcı veya cihazdan denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca, bağlantının tam ve eksiksiz olarak kopyalandığından emin olun.

İşte sizin paylaştığınız link:
[youtube.be/ChcL4YUzUEw?si=5n7_9uI2jM4l7kLX](https://youtu.be/ChcL4YUzUEw?si=5n7_9uI2jM4l7kLX)

Eğer yine de ulaşımda sorun yaşanıyorsa, size alternatif bir yöntemle hikâyeyi veya videoyu paylaşabiliriz. Bu güzel hikâyelerin, kalplerde Allah sevgisini pekiştirmesi ve imanımıza güç katması için dua ediyorum.

Allah, bizleri doğru yoldan ayırmasın ve her zaman hakikatle buluşmayı nasip etsin. Dualarınız ve samimi niyetleriniz için tekrar teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Benim cep telefonumdan videoya ulaştım çalışıyor. Ben bir sıkıntı yaşamadım link çalışıyor. Inşallah başka kişilerde erişebiliyordur. Bir sorun olmaz umarım.

Üst Alt