Namazda cep teli calarsa?

Katil60

New member
Selam arkadaslar
bazen camii de namazdayken ceptelefonum caliyor kapatmayi unuttugum zaman ve elimi cebime götürerek kapatiyorum baskalari rahatsiz olmasin diye??? Namazim bu durumda bozulurmu bozulmazmi

Tabii ki birebir cep telefonu ile ilgili bir fetva yoktur. Ancak benzer unsurlar taşıyan fetvalar vardır ve bu fetvalara göre de namazda çalan cep telefonunun pratik hareketlerle kapatmak namazı bozmaz.

En doğrusunu Allah bilir

Ameli kesir konusuna bakmak lazım...
Genelde hep telefonumu kapatırım.
Kapatmadığım nadirdir...
Ancak bazen yakalanıyoruz, tek tek de olsa...
Hemen elimi atıp kapatıyorum...
Kapatılması gerektiğini düşünüyorum...
Hele de şimdi müzikli filan da olursa, tam bir namaz katliamı olur...

Ameli kesir konusuna bakmak lazım...
Genelde hep telefonumu kapatırım.
Kapatmadığım nadirdir...
Ancak bazen yakalanıyoruz, tek tek de olsa...
Hemen elimi atıp kapatıyorum...
Kapatılması gerektiğini düşünüyorum...
Hele de şimdi müzikli filan da olursa, tam bir namaz katliamı olur...

Ayni benim cepteki gibi Cifte telli gibi olursa degilmi Ebu Zerr,Bence Bu duruma yakalanmak cok zor olmali,Cünki yapilan is IKAME o nedenle bence cok abartili(Yani kabulmü/Degilmi) acaba biraz dikkat daha iyi olmazmi?Cünki Yapilan olay öyle kücümsenemeyecek bir konu.IKAME bence tekrardan düsünmekte yarar var.Duayi her ortamda yapmak mümkün yani yatarak oturarak yana dönerek her harikulade olurda IKAME bence biraz daha düsünmek gerekir...Bu öyle kabul/Degillerle gecistirecek bir konu degil...

Âl-i İmrân 43
(Medenî 89) "Ey Meryem, Rabbinin huzurunda saygıyla el bağla. Secdeye kapan ve rükû edenlerle birlikte rükû et!"

Müminin 2

Nitekim onlar namazlarında saygılıdırlar.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks