Namaz kılıyormu?

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH
Konyalı, genç bir İmam Hatip talebesi Bediüzzaman’ı ziyarete gelmişti. “İsmim Ahmed” diye tanıttı kendini.

Bediüzzaman gençlere, özellikle talebelere ayrı bir önem verir, onlarla ilgilenir, sıkıntılarını gidermeye çalışırdı.

Ahmed, okul müdüründen şikâyetçiydi. Ona göre yeterince dine hizmet edilmiyor, hatta din dışı uygulamalar yapılıyordu. Bundan da en çok yöneticiler sorumluydu. Bediüzzaman’a:

“Efendim, bizim okul müdürünün dinimize uymayan davranış ve uygulamaları var” dedi ve biraz da ileri giderek, “Galiba komünist” dedi.

Bediüzzaman, kimseye önyargıyla bakmaz, herkesin iyi yönlerini ön plana çıkarırdı. Ve kimsenin de arkasından kötü konuşulmasını istemezdi.

“Kardeşim, müdürünüz namaz kılıyor mu?” dedi.

Delikanlı, “Evet kılıyor Üstadım” dedi.

Bediüzzaman bunun üzerine hayatın şaşmaz ölçülerinden birini ders verdi genç talebeye:

“O halde o bizim kardeşimizdir.”

... Güzelliği başkalarına vermek ve varsa ki mutlaka vardır, güzelliklerini konuşmak. .Ağırdır acıdır ama yürekli insanların işidir....Bilmem bazıları yorumsuz başlığıyla ahlak hafiyeliği yapmaktan vazgeçermi...Başkalarının günahlarıyla yada (kendi teşisleri olan) yanlışları!! araştırıp deşifre etme çabasından vazgeçip bir de bu yazıyı okuma teşrifinde bulunurlar mı??ya benim sevmediğim şahsı Allah ve Rasulü seviyorsa düsturuyla bakarlr mı?...Rabbim hidayet versin ne diyelim...Allah razı olsun abim..

ama her namaz kılan islama haykırrı iş yapmıyor diye bir şey yoktur.
her sakkalıyı dedemiz zennetmicez.
her namaz kılanında dediğini islama uydurmucaz.

Beni hiç şaşırtmadınız!!!

neden???
kinaye gördüm lafında.
namaz kılan herkes cennetlikmi oluyor.

aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.

ne namaz kılanlar var...

ne yani ben buraya nifak sokmayamı geldim.onumu demek istiyorsunuz.
ne diyeyim namaz kılan herkes çok iyi müslümanmı diyeyim.

hiç kimse ibadetinden sebep cennete giremez,ibadetsiz cennete girilmez.

böyle bir hadis vardı.

Namaz her türlü ibadetin başıdır..Kafanızın içindeki pisliklerden, nefsinizden, vesveselerden arınmak için atılan ilk adımdır..

arkadaşım anlamıyorsunuz ben namazı yada faydalarını inkar etmiyorum.
ama bu din sömürüsü yapan ve bu yolla menfaat sağlayan onlarca insan var.
her namaz kılanı mümin zannetmeyin dikkatli olun diyorum ya.
neden bana nifakcı muamelesi yapılıyor.

abrec senin anlayışında problem var bana güven...

Burada sanki "namaz kılanlar islama aykırı iş yapmaz" denmiş gibi bir şeyler yazmışsın, oysa orada öyle bir ifade yok. Muhalefet için muhalefet yapmak cahilce bir davranış...

namaz kılıyorsa bizim kardeşimizdir ne demek.
cahil ve anlayışında problem var lafını aynennn sana iyade ediyorum.

namaz kılıyorsa bizim kardeşimizdir ne demek.
Mübareğin sözünü yorumlamak haddime değil ancak yinede eksik aklımızla anladığımız kadarı ile bir şeyler yazacak olursak: Namaz çok mühimdir, en önemlisi de yarın bir gün namazların yüzü suyu hürmetine Allah (cc) ona tövbe nasip edibilir. Bu yüzden birilerine dinsiz demek bizim üzerimize vazife değil. Hele ki namaz kılıyorsa... (hatalarımdan Allah'a (cc) sığınırım)

cahil ve anlayışında problem var lafını aynennn sana iyade ediyorum
ben sana cahilsin demedim ki "Muhalefet için muhalefet yapmak cahilce bir davranış..." dedim. Yani hepimiz cahilce davranışlarda bulunabiliriz ancak bu bizim cahil olduğumuzu göstermez.

ben sözü söyliyene bir şey demedim.
namazın mühüm olduğunu bizde biliyoruz.
ama hakaret etmeden tartışırsak daha iyi olur.
amacım muhalefet etmek değil.

yani bir insan kominist fikirleri gençlere empoze ederken aynı zamanda gösteriş olsun yanlış anlaşılmasın diye namaz şovu yapmazmı hele türkiyede
yokmu böyle insanlar
salman rüştüde namaz kılıyordu bak ne oldu sonra.
kurban bayramına kavurma bayramı diyenler
cehennem yok orası hastane diyenlerde nama zkılıyor hatırlatırım.
munafıklarıda hatırlatırım.
sakın cevap yazacaksanız eğer kelimelerize dikkat edin hakaret etmeyin.

Tamam da arkadaşım bunun bu konuyla ne alakası var. Burada denmek istenen farklı şeyler. Yukarıda anlatmaya çalıştım...

Kelimelere dikkat edin diyorsun. Oldukça dikkatli yazmaya çalışıyorum. Ben sana cahilsin demedim muhalefet için muhalefet yapmak cahilce dedim...

Arkadaşlar insan namaz kılarak namaz borcunu kapatır..sevabını allah bilir..kıldıgı namazdan sevapta alamaya bilir..Ama namaz her musibeti önler..
Musluman olupta siyasi bakımda komınısy gibi dusunen cok insan var..siyasi dusuncesinden dolayı kimseyi yargılayamayız...ustad hazretleri dogru soylemiş..cunku namaz kılıyorsa icinde bişey vardır..bize dusunde ıcındekini acıga cıkarmaktır..eger cıkmıyorsa bıs ondan mukallef değiliz..Untmayınki yaratılan herkes cennet icin yaratılmamıştır..cehennemmlik icinde yaratılan vardır...Ayrıca bır konumda şeytanda da insana namaz kıldırırı diye bir yazı olması lazımdı..onun için polemige gerek yok..ayrıca konunun mutlaka alınan kitapta bir acıklaması vardır...neden boyle dendiğine dair...cunku ustad hıc bır lafını boşa demez o an oylede dimişşse bildiği bişey vardır... Belkide o delikanlı ustadı kızdırmak kışkırtmak istemişti onun icin yoruma acık bir konu olarak kalmış..
ustadın yazdıgı kitablarda bu konu muhakkak vadır..acıklamasıda vardır...

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam soyle bir hadis vardı..oyle zaman gelicekki camiler dolup taşıcak ama iclerinde bir tane imanlı insan olmıyacak
kıyamet alemetlerinden....dogrusunu rabbim bilir cunku bu hadisi nerden okudugumu hatırlamıyorum..sadece hafızamda yer etmiş bir hadis...
Selametle...

neden???
kinaye gördüm lafında.
namaz kılan herkes cennetlikmi oluyor.

ne namaz kılanlar var...

.
ne diyeyim namaz kılan herkes çok iyi müslümanmı diyeyim.

yazılan konuda; her namaz kılan cennete gidecektir denilmiyor...her namaz kılana çok iyi müslüman deyin de denmiyor....! .. bazı yorum yazıcıların yazıları nasıl okuduğunu tahmin etmekde zorluk çekiyorm..
ne yani ben buraya nifak sokmayamı geldim.onumu demek istiyorsunuz
Bu arada ben böyle bir ifade değil kullanmak ima dahi etmedim...! Bırak onu aklımdan dahi geçirmedim! Ama vicdanen kendinizi öyle hissedip bu şekilde üzerinize aldıysanız yapabileceğim bişey yok.. Sizi kendi halinize bırakırım!!

Kesinlikle kişinin aynası iştir lafına bakılmaz bilmem farkındamısınız yaptığınız çelişkinin bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz!!..

ne namaz kılanlar var...
Gerçekten ne namaz kılanlar var doğru bir kere olsun benim nefsim için sevmediğim şahsı Ya Allah ve Rasulü Seviyorsa düstruyla bakmayan!!

kinaye gördüm lafında.

sizin yorumunuzun altına yazdığım mesajda kinaye yoktu bilakis sizin yorumunuzun üstünde bulunan mesajımda kinaye vardı ..kendi yazdıklarınızdan sonrakileri okumak yerine bir önceki yorumu okuma nezaketinde bulunsaydınız (sizin yorumunuzla)asıl kinayeyi o cümlelerde görürdünüz...

bu gibi tartışmalar kafa bulandırmak için yapılabilir sevgili can kardeşlerim.. en iyisimi cevabül ahmaki es- süküt ( ahmak kişiye verilecek en güzel cvp süküttur) düsturunca kendimizi sessizliğe ve sükuta bırakalım....

not; abrec bey kendinizi ahmak olarak algılamayın yada öle dediğimi yada ima ettiğimi sanmayın..... sadece konuya açılan tartışmaya sessizlik getirmek istediğimden yazdım.. saygılar

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks