Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kılan Cehenneme Gitmiş, Kılmayan Cennete (?)

  • Konbuyu başlatan seha
  • Başlangıç tarihi
S

seha

Guest
Forumumuza şöyle bir soru geldi. Paylaşmak istedim.Topici bile aynı isimle açtım. Belki ilginç olur.


Ekseriyetle namazını kılmayan arkadaşların bulunduğu bir ortamda (özellikle içki meclislerinde!) din, iman, vs. konularından bahsedilse namazsız arkadaşlardan biri şöyle bir hikaye anlatır.

Vaktiyle iki adam varmış biri namazını kılar durmadan ibadet edermiş yemez içmez gece gündüz ibadet edermiş.Diğer adam da hiç namaz kılmaz, günahları işlermiş.
Namazsız adam bir gün bir fakiri doyurmuş ve bir süre sonra ikiside ölmüş.Namaz kılan adam, cennet için namaz kıldığından cehenneme, diğeride açı doyurduğundan cennete gitmiş ...

Bu ve bunun gibi safsata(görünüşte doğru hakikati yanlış) hikayeler namazsızların yegane aldatmacaları olmuş.Acaba doğrumu.Yani; namaz kılmayan cennete, kılan cehenneme gider mi ? Habibullah (A.S.M), nebilerin anası Fatımatüzzehra'ya (R.A) vefatına yakın "Namaza, namaza. Namaza devam! Namaza devam! Namaz kılmadan cennnete giremezsiniz" diye beyhude mi demiş... Yorumlarınızı rica ediyorum.

Bu tarz adamlara muamele nasıl olmalı.Yani; bu insana ne anlatmalıda kalbini kırmadan bu safsatasını ona bildirmeli.
Muhabbetle
 
S

seha

Guest
Neyse ilk cevap benden olsun. Ona şöyle dedim.

İnsan çok kez hisleriyle hareket eder,hissiyatı ile karar verir.Hatası da bunu akletme ve mantık zannetmektir.Düşünerek yaptığına kanidir.
Bu yüzden Kur’an kesretle “Akletmez misiniz?”, “Akledin”,”Düşünmez misiniz?” ,diye buyurmuştur.Çünkü;Allah ince meselelerde Akıl ile ölçü birimi geliştirmemizi ister.Hatta his ve akıl ile arasındaki ince ve keskin çizgiyi akılla ayırt etmemizi emreder. Mesela; insan aklını kullanarak namazın kalbi temizlemek için olduğunu keşfeder.Ama meşakatli gelmektedir. Nefsi ise şeytandan ders almaktadır. O onda şeytan vesvesesini üflemeye başlamıştır. Ona bahşedilmiş imandan tezahhür eden kalbinin temizliğini şeytan ona ilka eder.Şeytan bunu hep gizlerken bu sefer gösterir.Nefiste şeytandan aldığı dersle namazında meşakatini bahane ederek, riya ve kibire bir kapı açılır.
Şeytan nefse derki;"sen temizsin",nefiste döner sahibine yaptığı ufacık iyilkleri büyütür. Yapmadığı kötülükleri hayaline getirir. İnsan buradaki hali akıl zannetmektedir. Oysa nefis cahildir.Akla değil hisse hitab eder. Pek çok akıllı adam bu yüzden vartaya düşürmüştür.. Bilse idi namazı kalbi temizlemek için değil alemlerin Rabbi olan Allah'ın emri olduğu için ve büyüklüğünü tesbih etmek ve ona boyun eğmek için kılmak gerktiğini anlardı. Nasıl namaz kılana cennet vaad edilmiştir, cennet namazın ödülüdür,ama cennet için kılınmaz. Belki arzu edilir; aynen öyle namazın kalbi temizlemek için kılınmadığını, belki namazın kalbi temizlediğini bilirdi.
Hem her şey gibi kalb dahi zamanla kirlenebilmektedir. Temiz olması kirlenmiyeceğine garanti midir?
Selam ve dua ile
 

gencsofi

New member
Katılım
4 Eyl 2006
Mesajlar
128
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.seferli.net
allahın rahmeti sonsuzdur kardeşim.allah namaz kılan bir insanı hayatındaki bir yanlışı için cehenneme kılmayan birini ise bir doğrusu için cenete alacak rahmete sahiptir
dua ile...
 

yýldýz

New member
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,359
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Selamün aleyküm kardeşlerim.
Dinimizde insanların pek önemsemediği ihlas diye bir konu vardır. Samimiyet. Ben Allah Teala' ya inanıyorum demekle her şey bitmiyor. Bu konular en güzel İmam Gazali Hazretlerinin, Kıyamet ve Ahiret adlı eserinde anlatılıyor sanırım. Bu konular o kadar detaylı anlatılıyor ki, başka söze gerek kalmıyor sanırım. İnsanların en az önem verdikleri fakat ahiret' de bütün sevapların(namaz, hac,... gibi tüm ibadetler ve yapılan hayır) silinmesine neden olan bir konu var. Kul hakkı. Ayrıca hafife alındığında imanın gitmesine ve kalbin Allah Teala tarafından ölene kadar kilitlenmesine ve kafir olarak ölmeye kadar varan bir konudur. Aslında kul hakkını önemsememenin ardında bir miktar inkarda yatmaktadır. "ALLAH TEALA KALPLERİNİZE BAKAR" . Bu nedenle bir toplumda insanların hakkına saygı gösterip onları sevmek ve toplumun iyiye gitmesine yardım etmek gerekir. Aslında insanların pek önemsemediği bir konu var, sevgi. ALLAH TEALA' yı sevmek! Onun sevgisiyle yarattıklarını sevmek ve merhamet etmek. Onlara yardım etmek. Aslında insanları görünüşe göre yargılamak yanlış sanırım.

http://islamforum.net/showthread.php?t=2057
buranın okunmasını tavsiye ederim. ayrıca İmam Gazali Hazretlerinin kıyamet ve ahiret kitabını da tavsiye ederim. Orada bazı kişilerin direk cennet kapısında bir anda belirecekleri yazıldır.
Ayrıca bir yaşanmış olay vardı, bir padişah ile ilgili. linki bulamadım. Bilen varsa yazsın lütfen.
 

gencsofi

New member
Katılım
4 Eyl 2006
Mesajlar
128
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.seferli.net
hem namazı kılmak farz olduğu gibi ihsan şuuru ile kılmakta farzdır.
dua ile...
 

Karababa

Member
Katılım
22 Şub 2005
Mesajlar
661
Tepkime puanı
10
Puanları
18
Konum
Bursa
Web sitesi
mantolamabursa.tk
Allah cümle sala ehlini meclislerin en kötüsünden muhafaza buyursun!!

Ki sala ehlinin; sormadığım soruya cevap vermeye yüzü olsun!!
 
S

seha

Guest
Foruma gelen hoş bir cevabı sizinle paylaşmak istedim. Belki hararet söner. :4_9_8:

Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmış.
Orucunu tutar,zekatını verir,insanlara yardım elini uzatmaktan hiç geri kalmazmış.
Yalnız bu adamın bir kusuru varmış: Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş,üşenirmiş.
Bir gün varmış gitmiş çok büyük bir hocanın yanına.

Demiş ki:Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar.Namaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayım.Yeter ki şu namazdan kurtulayımdemiş.

Hoca:Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok,borcun kılacaksın demiş.

Adam yalvarmış bul hocam diye.Hoca müddet istemiş adam gitmiş.Aradan haftalar geçmiş,adam gelmiş.

Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım?

Hoca:Buldum evladım eğer şu 5 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan mesul değilsin:

1:ÖLÜ İSEN

2: DELİ İSEN

3:ÇOCUK İSEN

4:HAYVAN İSEN

5:KAFİR İSEN
 

yýldýz

New member
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,359
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Allah Teala Razi Olsun Seha Kardeşim. Meramimiz Yanliş Anlaşilmaktan Belki Kurtulur. Genç Sofi Kardeşimdende Allah Razi Olsun.
 

gencsofi

New member
Katılım
4 Eyl 2006
Mesajlar
128
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.seferli.net
allah tüm inananlardan( allaha kurana peygamberlere,ahiret gününe,HADİSLERE) razı olsun.
 
Üst Alt