Mutlu olmak zormu sizce?

Azra

New member
1- Asla demeyiniz (asla asla demeyiniz)

2- ''ama'' ve ''fakat'' demeyiniz!

3- ''farketmez'' derseniz yalan söylemiş olursunuz, her şey fark eder.

4- Hiç bir cümlenizin fiili '' mış,miş ''veya ''lar, ler ''veya ''mişler,mışlar''veya ''larmış,lermiş'' le bitmesin,
bunlar sizin bilmediğiniz ve görmediğiniz ,başkasının anlattığı eylemledir ve bunlara göre hareket hem size hem karşınızdakine zarar verir.

5- Başkasının yerine düşünmeyin !!

6- Başkasının yerine karar vermeyin !!

7- Bencilce yaşayın,zaten insan bencildir ve kendisi için yaşar,aksini söyleyip veya düşünüp kendinizi kandırmayın,böylece kim olduğunuzu ve nerede olduğunuzu bilirsiniz. Başkalarına daha az zarar vermiş olursunuz.

8- Pozitif düşünce ile yaklaşın konulara (yapacağım,başaracağım gibi), ama bu Pollyanna'cılık olmasın

9- Asla vazgeçmeyin

10- Geçmişi yargılamayın, bir şey kazanamazsınız sadece tecrübe olarak faydalanın ve mutsuzsanız tekrar etmeyin !

11- Mutlu olmak ve ilerlemek için yaşanan şeyleri tekrar yaşamayın,yaşanmışlardan faydalanın (ateşin el yaktığını öğrenmek için elinizi ateşe sokmaya gerek yok,etrafınıza bakmak ve okumak yeterlidir)

12- Kendinize ve etrafınızdakilere - insanlara güvenin onları sevin!

13- Genelleme yapmayınız! (bütün erkeler veya kadınlar gibi)

14- Siz hissetiğinizi yaşayın ,varsın dünya beğenmesin siz beğeniyorsanız yeterlidir.

15- Bir anı yaşamak için yıllar harcamak başarısızlıktır, başarı bir anda yılları yaşayabilmektir.

16- Ben hep veriyorum, almıyorum demeyin,sadece verirseniz,vermeyi bilmediğinizden o hiç bir yere gitmez.
Almasını bilmeyen veremez, vermesini bilmeyen alamaz, ağlamasını bilmeyen gerçekten gülemez, üzülmesini bilmeyen sevinemez.Her şeyin dengesi vardır.

17- Ve karar verin, şu an sizinde yeni bir hayata başlama anınız olsun !!

Çok mu zor bunları uygulamak,bakın bunları yazın ve uygulayın hayatınızın hemen değiştiğini göreceksiniz.

hemde cok zor

hemde cok zor

hemde cok zor... oku, uygulayabilersen uygula, (tabi yapamayacaksin) ve bosver devam et her zamanki gibi..

Azra kardeşim emeğine sağlık,şimdi yukarıdaki yazıya göre benim( ama )diye başlayan bir cümle kurmam inşaallah yazıyı kaale almadığım anlamına gelmez.Sadece katılamadığım noktalar var onları belirtmek isterim.Bana göre kullanmayın dediğiniz kelimelerin de kullanılması gereken çok önemli yerler olabilir.Mesela bir müslüman çizgisindeki netliği bazen ASLA ile başlayan cümleler kurarak ifade edebilir.(Asla harama el uzatamam.....Asla yalan söyleyemem gibi...vs) Ama lar ,ve fakat lar mazeret ifadeleri yada neden,niçin sorularının açılım başlangıçlarıdır.Miş ler ve mış larda nakil cümle sonlarıdırki kullanan kişide bir güven sorunu yoksa bilmediğiniz bir olayın size nakledilmesi konusunda kullanılması elzem eklerdir."Başkasının yerine düşünmeyi ve yaşamayın insan bencildir ve kendisi için yaşar" Cümleside bir müslüman için kabul edilebilirlikten baya uzak bir cümle olmuş.Eğer böyle bir tavrı benimserse müslüman mü'minlere nasıl kardeş olur.Kendisini karşıdakinin yerine koymayan onun bulunduğu noktadan olaylara bakamayan bir insan nasıl olurda adaleti koruyabilir.Adil olabilir.Mesela eşler birbirinin penceresinden dünyaya bakmayı bilemez ve sadece bencilce bir yaşam benimserse ne olur karşıdaki insanın hali. Umarım yazıdaki ana fikre uzak yorumlar olmamıştır.Selam ve dua ile

mutlu olmak çok kolay.ama becerebilirsen.herkes mutlulğu elde edebilir.mutluluk bizlerin çok yakınında bizleri bekliyor.Allah a şükretmek de bir mutluluktur.benim için mutluluk benim yanımda.istediğim zaman mutlu olabiliyorum.istediğim zaman.Rabbime dua ettiğimde bile mutlu oluyorum.sizlerde mutlu olmuyormusunuz.???.farkında değiliz ama gerçekten bir savaş alanındaki birisile kendini karşılaştırdığında mutluluğun yanında seni beklediğinin farkına varcaksınız
Allah a emanet olunuz
selamun aleyküm

Azra kardeşim öncelikle emeğine sağlık...Bana göre mutluluk ''karar almaktır''..
Nefsinize söz geçirebildiğiniz zaman gerçek mutluluğu tadıyosunuz..Nefis öyle sihirli bişeyki aslında..Devamlı sizden bişeyler istiyor ve ona istediğini vermediğiniz zaman bu sefer 180 derece değişip sizin bir parçanız oluyor
..

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks