Radyo 7’nin sevilen programcılarından Erkan Koç’un hazırlayıp sunduğu Erkan’la Çok Canlıya bu
hafta "Sevgiliye" adlı yeni albümüyle Murat Göğebakan konuk oldu.
Erkan Koç: Peygamber Efendimize (S.A.V) ithaf eden bir albümün sinyallerini veriyordun uzun süredir. Dinleyicilerin, sevenlerin kavuştu bu albüme. Albüm nasıl meydana geldi?
Murat Göğebakan: Albümdeki iki eser dört yıldır bizimle beraber. Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığımız bir albüm oldu. Bu albümdeki asıl farklılıklar bizde soundlar olmalıydı. Albümde üçlü sacayağı oluşturduk. Üçlü sacayağında müzikler, söz ve sound. Bununla beraber çok ciddi bir ekip çalışmasına girdik. Kendi ekibimle çalışmayı tercih ettim. Ekip dışından sadece Eyüp Hamış ney ustası bize katıldı. 200 eser içersinden bir elemeye girdik. Mesela rahmetlik Barış Abi’den iki eser vardı. Biri “Dönence” diğeri ise “Gül pembe”. Sadece albüme gül pembeyi aldık. Çünkü “Dönence”yi de aldığımız vakit, albüm Barış Abi’nin albüm kesmesini almış olacaktık. Bu süreç içerisinde çok unutulmuş 1970 yıllarda Yeliz ablanın seslendirdiği “Bu Ne dünya Kardeşim” adlı eseri almayı uygun gördük.
Erkan Koç: Sevgili Murat Anadolu Rock yapan isimlerin ilk üçünde yer alıyorsun. Kıraç, Haluk Levent ve sen. Zamanla seninde içinde Peygamber Efendimize (S.A.V) karşı büyüttüğün sevgiyi eserlerinde yansıtmaya başladın. Bunun için tepkiler almaya başladın mı?
Murat Göğebakan: Ben kimse hakkında kötü bir şey konuşmayı sevmem. Benim hakkımda da yüzüme karşı veya arkamdan kötü bir kelime duymadım. “Aşk” şarkısıyla eleştirilir denildi ama hiçbir eleştiri almadım.
Erkan Koç: Geçmiş zamanlarda Murat Göğebakan’la ilgili bir haber yapılmıştı. Efendimize yazmış olduğun “Ay Yüzlü” adlı eserini Endonezya’da bir genç yorumluyordu. Murat Göğebakan’la röportaj yapılıyor, gözlerin doldu. O an Neler hissettin?
Murat Göğebakan: Kamboçya’da, Arjantin’de hatta bu yıl dil olimpiyatlarında Arjantin temsilcisi kardeşim “Ay Yüzlüm”ü okuyacak. İlk dinlediğimde o zaman Malezya’daki kardeşimdi. Bir insan için hayatında olabilecek en büyük servet. Beni hayatı boyunca görmemiş belki resmimi bile görmemiş bir insandı. Ben bir mega star değilim, haddimi bilirim. Ama Efendimize yazılmış bir eser sahiplenildi. Ben sadece bir aracı oldum.