Mücahide Mektublar

Mücahid

New member
Bizi karanlıklar içinde bir aydınlıkla şereflendiren,bize yaş ve kuru,tek ve çift,eril ve dişil olarak, her şeyi sayıp dökücü kutlu bir Kitap bağışlayan Rabbimize hamd ederek başlıyorum dostum mektubuma.

İslamı olur olmaz herkese benimsetebilmek için kendini neden bu kadar zorluyorsun dostum?Bu gereksiz!İslam'ı olur olmaz herkese beğendirebilmek için İslam'ı neden bu kadar sündürüyorsun dostum?
Buna hakkımız yok.İslam'ı ,olduğu gibi bütün çıplaklığı ile,bütün kendine özgülüğü ile,bütün gerçekleri ile birlikte anlatmaktan başkasına mezun ve memur değiliz.Bir kul olarak biz,İslam'ı kimseye şirin göstermekle yükümlü değiliz.
İslam azgın nefislerin,tüm isteklerinin doyurulabileceği bir yer değildir.O nedenle,azgın nefsinin sınırsız isteklerini elde etmek,kısaca nefsini her bakımdan tatmin etmek isteyenlere islamın verebileceği bir şey yoktur.Nefsi arzularını doyurmak isteyenler başka kapılara buyursunlar.

İslam pazarlıktan hoşlanmayanların dinidir;seçmecilikten hoşlanmayanların dinidir,kaypaklıktan hoşlanmayanların dinidir.İslam gariplerin yoludur;teslimiyetçilerin yoludur;toptancıların yoludur;kısaca mertlerin yoludur.
Dostum özenle bakacak olursak,insanlığın akıl'a tapınış çağının kapanmakta olduğunu kabul ederiz.Evet,aklın "Rabb" yerine konulduğu,"İlah" yerine konulduğu karanlık bir çağ son bulmaktadır.İnsanlığın bilime tapınış çağı kapanmakta;bilimlerin "Rabb" yerine "İlah" yerine konulduğu uğursuz dönem gerilerde kalmaktadır artık.
Dostu biz kendimizi neden bu geçici akımlara kaptıralım farkında olmadan? İnsanlar akıllarına tapıyorlar diye,İslamın akılcı,mantıkçı,sağduyucu bir din olduğunu kanıtlamak için niçin kendimizi yıpratalım böyle boş yere?Evet boş yere! Şunu bilmeni isterimki dostum,insanların akıllarını ilah edindiği bir yerde İslam,akılsızlığa razı olanların dinidir;İslamın böyle bir akılla ilişkisi yoktur böyle bir yerde.
Mantığın tek ölçü sayıldığı bir yerde,İslam bir bakıma mantıksız bir dindir,Mantıksızların dinidir.Bilimin putlaştırıldığı bir yerde,gene islam,bilime aykırı,bilime karşı bir din,hiçte bilimsel olmayan bir din olur çıkar.İslam'ın böyle yerlerde ve böyle zamanlarda bilimle,mantıkla,akılla,sağ duyu ile bir ilişkisi yoktur;kalmaz.Aklın,mantığın,bilimin,yada sağ duyunun himmetine,yardımına ihtiyacı olmaz,İslam'ın;hiç olmamıştırda tarih boyunca.İslamın bu saydığım şeylere uygun gözükmesi veya aykırı gözükmesi İslama ne bir şey kazandırabilir nede ondan bir şeyler alıp götürebilir.
Genede dostum,İslam söz konusu olduğunda akla,mantığa,bilime,sağduyuya büyük işler düşebilir.Bunlara büyük önem verilebilir.Ancak gerektiği yerde ve gerektiği zamanda.İslam bunlarla her hangi bir konuda herhangi bir noktaya kadar uyuşabildiği gibi,rahatlıkla çelişebilirde.
Bunların söylediklerine ters düşmek,yada bunların yanında küçük düşmek gibi bir çekinceside olmaz İslam'ınİslam bunların dışındadır,üstündedir.İslam bunlarla kayıtlı değildir,sınırlı değildir.Bunlar insan dünyasını oluşturanküçük küçük değer kırıntılarıdır.
İslam ise insan dünyasını her yönü ile kuşatan bir bütünün,bir değerler manzumesinin adıdır.
İslam'ın bu tür insani melekelere ihtiyaç duymadığını söyledim dostum,ancak bütün bu yetenekler,İslam'ı tanıdıkları oranda yücelmiş ve kutlu bir amaca yönelmiş olabilirler.
Öyleyse , dostum İslam'a gelmek isteyenler,bu konuda gerçekten samimi olanlar,akıllarının,mantıklarının,bilimlerinin,sağduyularının ve daha pek çok şeylerinin bir gün,bir yerde,gerektiği bir yerde,rafa kaldırılabileceğini hesaplayarak,buna katlanmayı göze alarak,geleceklerse,buyursunlar.İslam'a gelmek isteyenler bu konuda gerçekten samimi olanlar,akıllarını,mantıklarını,bilimlerini,sağduyularınıve daha pek çok şeylerini İslam'ın emri altına vermek,İslam'ın güdümüne sokmak,İslam'ın hizmetine adamak şartıyla gelebiliyorlarsa,buyursunlar gelsinler.İslam onlarındır.
Ancak dostum,İslam'a gelmek isteyenler,kendi insani yetenekleri ile İslamı yönetmek,İslam'ı gütmek ve İslam'a yol göstermek niyetinde iseler,Başka kapı çalmaları daha hayırlı olur onlar için.

İşte dostum,görevimizin bu bölümü de aydınlanmış oluyor böylece;İslam'ı şirin göstermek bizim neyimize!İslam'ı ancak olduğu gibi anlatmaktan sorumluyuz;önceliklede yaşamaktan tabii.Bunun dışında bütün yer yüzünü İslam'laştırmak gibi bir hedef gösterilmemiştir bize dostum.Bütün bir insanlığın İslam'laşması gibi bir temennimiz varsada,böyle bir derdimiz olamaz bizim.

İnanalar şunu unutmamalıdır ki,Rabbimiz isteseydi bütün bir yeryüzünü,canlısı cansızı ve insanı ile birlikte İslam'laştırabilirdi.Buna bizim rabbimizin elbetteki gücü yeter.Ama bu durumda da,inanaların inanmış olmalarının bir anlamı kalırmıydı dersin dostum.
Herşeyi layıkı olduğu yere oturtan Rabbimize hamd olsun
Hüdaya tabi olanlara selam olsun

İslam'ı ,olduğu gibi bütün çıplaklığı ile,bütün kendine özgülüğü ile,bütün gerçekleri ile birlikte anlatmaktan başkasına mezun ve memur değiliz.Bir kul olarak biz,İslam'ı kimseye şirin göstermekle yükümlü değiliz.

Rabbim razı olsun abim..Gerçekten çok nefis bir paylaşımdı..Emeğine sağlık!..

rabbim kez kere razı olsun...selam ve dua ile..

Allah razı olsun abi..

selametle..

not:muhammed abi ile ilgili yazına kesinlikle katılıyorum abi.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks